Sport

Kézilabda: az ukrán Zaporozhye jutott a selejtezőből a Pick BL-csoportjába

Kézilabda: az ukrán Zaporozhye jutott a selejtezőből a Pick BL-csoportjába

2014. szeptember 7., vasárnap
Kézilabda: az ukrán Zaporozhye jutott a selejtezőből a Pick BL-csoportjába
kezilabda_szs

Az ukrán HC Motor Zaporozhye nyerte a férfi kézilabda Bajnokok Ligája 2. selejtezőcsoportját, miután a döntőben legyőzte a portugál FC Portót.

Az elődöntőknek a luzitánok az osztrák házigazdát, az Alpha HC Hard együttesét fektették két vállra négy góllal, míg a ásik ágon az olasz Junior Fasano nem tudta megnehezíteni a későbbi csoportgyőztes dolgát. A fináléban aztán a Zaporozhye a 9 találatig jutó

Sergii Burka

vezetésével a Portót is legyűrte, bekerülve így a BL főtáblájára, azon belül is a többek között a MOL-Pick Szegedet magában foglaló D csoportba. Vadkertiék ráadásul pont az ukránokkal kezdenek, szeptember 28-án az újszegedi sportcsarnokban találkoznak majd a felek. A Dnyeper-parti város együtteséről érdemes megjegyezni, a legrangosabb európai kupasorozat előző kiírása során is találkozott magyar ellenféllel, és bár hazánkban nem sok babér termett számára, Ukrajnában viszont 26-22-re verte a Veszprémet idén februárban.

Férfi kézilabda Bajnokok Ligája D csoport:

KS Vive Targi Kielce (lengyel) Dunkerque HB Grand Littoral (francia) Kadetten Schaffhausen (svájci) MOL-Pick Szeged Aalborg Handball (dán) HC Motor Zaporozhye (ukrán)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.