Sport

Labdarúgás: fordulatos remivel zárta a szezont a Mórahalom és az UTC + FOTÓK

Labdarúgás: fordulatos remivel zárta a szezont a Mórahalom és az UTC + FOTÓK

2014. június 7., szombat
Labdarúgás: fordulatos remivel zárta a szezont a Mórahalom és az UTC + FOTÓK
morahalom_utc_mj-15

Magyar György az első félidő hajrájában szépített a kiváló kontráival kétgólos előnyre szert tevő UTC-vel szemben, majd a játékos-edző második felvonásban szerzett találata azt jelentette, megosztoztak a pontokon a csapatok a bajnoki idény utolsó fellépésén.

Láthatóan más felfogásban ment ki a pályára a Mórahalom, mint tette azt pár napja a Tisza Volán elleni kupadöntőn.

Magyar György

tanítványai egyértelműen irányították a játékot, jól tartották a labdát, az UTC ugyanakkor nem feltétlenül minden szándék nélkül adta át a területet riválisának. Az újszegediek rendkívül szervezetten védekeztek, a megszerzett labdákkal pedig pillanatok alatt robogtak át az egész pályán, kontráik pár átadással is rendre életveszélyesek voltak. Kettő ezek közül góllal végződött,

Hegyesi Zsolt

és

Gajdacsi Mátyás

is mattolni tudta

Czirják Tamást

, így a szünet előtt kettővel mentek a vendégek. (0-2) Eközben a sárga mezesek nem nagyon találták az ellenfél defenzív játékának ellenszerét, igazán nagy ziccer csak

Tóth Lukács

fejesénél adódott a csapat előtt, de azt a keresztléc hárította. Mégis összejött ugyanakkor a szépítés, hiszen a lefújás előtt nem sokkal Magyar fejjel csak bevette

Tombácz Róbert

kapuját

Zámbori Gábor

szögleténél. (1-2) Fordulás után csak annyiban változott a játék, hogy még inkább saját kapuja elé szegezték az UTC-t a homokhátiak, sokáig mégsem vezetett eredményre a presszing. Az áttörést

Mészáros Zoltán

kiállítása hozta meg: az egykor éppen a Mórahalmot erősítő játékost azt követően küldte le azonnali pirossal a játékvezetéstől ezen a meccsen visszavonuló

Fülöp István Zoltán

, hogy egy les befújása miatt vakegérnek nevezte a sporttársat. Az emberelőny hatására a hazaiak felborították a pályát, és Magyar elképesztően pontosan kivitelezett távoli bombájával kiegyenlítődött az állás. (2-2) A fordítás viszont már nem jött össze a hátralévő időben, így idénybeli második összecsapásukon is döntetlenre végeztek a felek.

Mórahalom, 200 néző
2014. június 7., 17.00
Mórahalom VSE
Ujszegedi TC
Vége a mérkőzésnek.
játékvezető: Fülöp István Zoltán • asszisztens: Orosz Kornél, Fodor Lajos
2
-
2

Labdarúgó megyei I. osztály 30. forduló:

Mórahalom VSE - Ujszegedi TC 2-2 (1-2)

Mórahalom, 200 néző. Vezette: Fülöp István Zoltán (Orosz Kornél, Fodor Lajos).

Mórahalom:

Czirják - Lázár, Udvari, Szücs, Barna (Bokányi B. 75'), Vojnic-Zelic, Zámbori (Kothencz - a szünetben), Tóth, Magyar, Bokányi R., Szőke.

Játékos-edző:

Magyar György.

UTC:

Tombácz - Bálint, Bilics, Mészáros Z., Balogh, Mészáros T., Puhalák, Dürgő, Kazi, Hegyesi (Szentes Bíró - a szünetben), Gajdacsi (Brinszky 78').

Játékos-edző:

Brinszky Adrián.

Gólszerzők:

Magyar (45', 72'), ill. Hegyesi (14'), Gajdacsi (23').

Sárga lap:

Barna (33'), Szücs (56'), Tóth (76'), ill. Puhalák (8'), Dürgő (34'), Bálint (44'), Tombácz (81').

Kiállítás:

Mészáros Z. (61'). Magyar György:

"Két, a szezonban elfáradt csapat találkozott ma. Az első félidőben az UTC dominált, kétgólos előnyhöz is jutottak. De a sokk után kezdtük megtalálni a játékunkat, és a szünet előtt sikerült egy szépítő találatot bevinnünk. Lélektanilag sokat jelentett ez a gól. A szünetben megbeszéltük, hogy a szezon utolsó meccsén adjunk ki magunkból mindent, amit csak lehet, tegyünk meg mindent, hogy szépen búcsúzzunk saját közöségünk előtt. Az is szempont volt, hogy megőrizzük a tetszetős hazai mérlegünket, hiszen egész idényben csak egy döntetlent és egy vereség állt a nevünk mellett az itthon lejátszott mérkőzések kapcsán. Úgy gondolom, az egész éves teljesítményt nézve mind az UTC-nek az ezüst, mind nekünk a bronz teljesen megérdemelt. Elégedett vagyok a csapatommal, a játékosok hozzáállásával, és büszke vagyok rá, hogy ennek az együttesnek a tagja lehetek, úgy a pályán, mint edzőként."

Brinszky Adrián:

"Szeretnék gratulálni az érmes csapatoknak, és a SZEOL SC-nek a bajnoki címéért. A mai mérkőzéssel kapcsolatban a hármas sípszó elhangzása fogalmazódott meg célkitűzésként, ezt maximálisan sikerült is teljesíteni."

Online közvetítésünk:

VÉGE
90+3'
Hacsak nem kezdődött más pályán az itteninél nagyobb csúszással mérkőzés, akkor ebben a pillanatban ért véget a Csongrád megyei I. osztály 2013/14-es szezonja. Az ezüst- és a bronzérmes összességében egy közönségszórakoztató, izgalmas összecsapással búcsúzott a pontvadászattól. Egy rövid nyári szünet után folytatása következik.
88'
Kothencz felívelését Magyar tette kapura az ötös sarkánál fejjel, de Tombácz ezt is könnyedén fogta. Mindent megtesz a sárga mezes gárda a sikerért, de ritka szervezetten védekező ellenfél áll velük szemben.
85'
Szőke Péter! A doktor egész meccsen észrevehetetlen volt, most azonban Vojnic-Zeliccsel való összjátéka után eldönthette volna a három pont sorsát. Védője szorításában lőtt a visszakapott labdából 11 méterről - centiket tévesztett csak.
84'
Szücs beadását Bálint menti szögletre a rövidnél, majd Bokányi sarokrúgását is felszabadítják a védők. Jól tartja magát egyelőre az UTC, a hazaiak nem igazán jutottak el helyzetekig az utóbbi percekben.
81'
Időhúzás miatt sárgítja be Tombácz kapust Fülöp István Zoltán.
78'
Brinszky Adrián érzi a bajt, egyetlen csatára, Gajdacsi helyett ő maga állt be, hogy stabilizálja a középpályát.
77'
Továbbra sem tudja átlépni a félpályát a vendég együttes, óriási nyomás alatt játszanak Bilicsék.
76'
Tóth csúnyán elkésve megrúgta az őt kicselező Szentes Bíró térdét, villant a lap.
75'
Cserélni kell a sérült játékost, Bokányi Balázs állt be.
74'
Barna maradt a földön egy Dürgővel történt összecsapást követően, ápolni kell a sárga mezesek balbekkjét.
72'
GÓÓÓL!!! Eddig bírta az UTC! Magyar György 25-ről elképesztő pontossággal irtotta ki a bal felsőnél lakó pókokat, életerős lökete még a keresztlécet is súrolta. 2-2!
70'
Vojnic-Zelic felívelésénél Magyar szépen gyertyázta át a büntetőterületen belül védőjét, azonban a lehulló labdára Tombácz kiválóan vetődött ki, így oda a helyzet.
69'
Ismét Bokányi Richárd a főszerepben: átjátszotta Bálintot, majd estében lőtt a rövid felső felé, de két-három méterrel célt tévesztett.
68'
Szépen fűzte be magát a jobb szélen Bokányi két védő között, az ötös sarka közeléből adott középre, ugyanakkor hiába várta ott az átadást négy társ is, egyiküknek sem lett igazán jó a passz.
64'
Magyar tett kapura estében egy rövid felszabadítást, de nem talált kaput. Tény azonban, az UTC teljesen beszorul a második felvonásban saját térfelére.
61'
Sajátos helyzet: Mészáros Z. volt kénytelen megállni, miután lesen találta a partjelző. A játékos odaszólt valami csúnyát a bírónak, aki azonnal felmutatta a piros lapot. Talán erős ítélet, mindenesetre a mérkőzés szempontjából fontos is lehet.
60'
Fordult a kocka: ezúttal a hazaiak vezethettek ellentámadást. Bokányi végül már a tizenhatos vonalán belül esett el az őt üldöző Mészáros Tibor mellett, de nem szólt a síp, nincs büntető az esetből.
56'
Szücs csúszott rá hátulról Mészáros Z. lábára. Nem volt durva az eset, de a szabályok szerint lapot érdemelt.
53'
Szerkezeti váltással is járt Kothencz Péter beállása: a rutinos játékos a védelem tengelyében foglal helyet, jobbra kihúzódott így Szücs, Lázár pedig az első félidőben jószerével a szélt egyedül bejátszó Barnának segít a bal oldali támadásoknál. Az előrejátékban így hatékonyabb lehet a Mórahalom, míg a kontrákra berendezkedő UTC ellen talán kevésbé hiányozhat Zámbori Gábor védelem előtti söprögetése, labdaszerző képessége.
50'
Komoly erőket mozgósít a Mórahalom az egyenlítésért, az imént Bokányi tekert a hosszú felsőre 20 méterről rosszabbik lábával, Tombácz csak kiimádkozni tudta a próbálkozást - de azt sikeresen.
49'
Magyar György! A játékos-edző ezúttal Bokányi belőtt szabadrúgását fejelte kapura közelről, de éppen a középen álló Tombácz ölébe célzott.
46'
Mészáros Z. indult el egy magánakcióval, végül Tóth Lukács húzta el a lábát 25 méternél. A szabad mögé a mesterlövész Balogh állt, de csavarása elakadt a négyfős sorfalban.
46'
A Mórahalomnál Kothencz állt be Zámbori helyére, a túloldalon pedig Szentes Bíró váltotta Hegyesit.
46'
Folytatódik a mérkőzés, egy-egy csere történt mindkét oldalon a szünetben.
SZÜNET
45'
Nincs hosszabbítás, vége a félidőnek. Nagyon fontos gólt szerzett Magyar György az utolsó pillanatokban, egészen más színt kaphat így a második felvonás.
45'
GÓÓÓL!!! Zámbori lőtt be az ötösön belülre egy szögletet, Tombácz nem fért oda, Magyar pedig bebólintotta. 1-2!
44'
Bálint tarolta le a szélen Bokányit, sárga lappal jutalmazta a megmozdulást Fülöp sporttárs.
43'
Komoly sansz maradt ki a homokháti együttes előtt: Vojnic-Zelic lekészítését Zámbori 16-ról bombázhatta volna el üresen, de a védekező középpályás eltörte a labdát.
39'
Négy a három ellen roboghattak az újszegediek, Dürgő vezette fel a labdát. Előtte Hegyesi, balján Gajdacsi, jobbján Kazi. Az irányító végül elvállalt egy lövést 25-ről - talán szerencsésebb lett volna megjátszani a zsugát.
38'
Balogh Ádám önbizalma láthatóan a helyén van ma is - 40 méterről durrantott rá egy kifelé csorgó felszabadítást. Kaput nem talált, de így legalább volt ideje visszarendeződni a társaknak.
34'
Dürgő faultolta taktikai célzattal a meglóduló Bokányit, ez is kihúzta a bíró zsebéből a kártyát.
33'
Barna volt túlzottan határozott ellenfelével szemben az oldalvonalnál, sárgát ért a belépője.
32'
Szépen fejlődött az UTC attakja, sorban passzolták végig a tizenhatos előterét, mígnem Puhalák átadásánál Kazira már nem jutott ember az eltolódó hazai védekezésből. A szélső lapos lövését azonban Czirják biztos kézzel fogta.
28'
Közel az első félóra végéhez a helyzet változatlan: legalább 60 százalékban birtokolja a játékszert a sárga mezes alakulat, de Magyar Györgyék egyelőre nem tudják áttörni a betömörülő szegedi védekezést.
23'
GÓÓÓL!!! Gajdacsit nem vették komolyan! Puhalák átadását vette át mellel a tizenhatos előterében a csatár, Szücs tulajdonképpen csak nézte ellenfelét, az újszegedi pedig védhetetlenül lőtte ki csapódó löketével a jobb alsót. 0-2!
22'
Mi maradt ki?! Magyar jobb oldali beadását Tóth Lukács fejelte 5 méterről a keresztlécre, a lepattanót pedig felszedte Tombácz.
20'
Fölényben futballoznak a hazaiak, de az UTC kiválóan használja ki a teret és kontráikban rendre ott a veszély.
17'
Itt lehetett volna a válasz: Szőke adott Bokányi elé a tizenhatosnál, a szélső már csak Tombáczcal állt szemben, de a hálóőr bravúrt bemutatva védett.
14'
GÓÓÓL!!! Gajdacsi lekészítése után Hegyesi talált a hálóba, vezetnek a vendégek! 0-1!
13'
Hördül a közönség: Udvari ugratta ki balösszekötőből a felfutó Barnát, a balbekk élesen belőtt labdáját spiccel érte csak el középen Szőke, aki így már nem tudta kapura irányítani a játékszert.
11'
Egymás mellett, pacsizva biceg le a két játékos, minden valószínűség szerint folytatni tudják majd a játékot.
9'
Uh, ez nagyon fájhatott! Bokányi és Hegyesi rúgott össze, fülsértően nagyot csattant a két láb, a bíró egyből jelezte, ápolásra lesz szükség.
8'
Puhalák hátulról elgázolta a kontrát vezető Bokányit, villant érte a lap.
5'
Rögtön a következő akciónál Gajdacsi előzte meg a tétován kimozduló Czirjákot, végül két passz után Kazi lőhetett középről, de a mórahalmi kapus ezúttal már magabiztosan fogta a bal alsóra tartó kísérletet.
4'
Kis híján vezet az UTC! Dürgő elképesztően nagy labdát adott a felezőtől a beinduló Hegyesi elé, a tért ölelő felívelés átszállt Czirják felett, az újszegedi szélső pedig az üres kapura guríthatott kapásból, de Szücs nagyot sprintelve menteni tudott.
1'
Elindult útjára a labda, Dürgő és Gajdacsi segített neki ebben.
17.10: Valami gond van az egyik hálóval, kötözni kell a bal alsónál. 17.05: Kisebb csúszással kezdünk, de a felvonuló csapatok látványa mindenért kárpótolja a publikumot. Nem lehet ugyanis gond a csapategységgel Mórahalmon, minden játékos sárgára festette a haját az utolsó fellépésre - kivéve azokat, akiknek nincs haja... A játékvezető, Fülöp István Zoltán is utolsó meccsére készül, de ő általában az utolsóra: a szezon végén visszavonul a játékvezetéstől a sporttárs. 16.58: Szokott felszerelésében szerepel ma mindkét fél. A vendégek fehér mezt és fekete nadrágot viselnek, a mórahalmi gárda sárga, fekete összeállítást választott. 16.55: Üdvözöljük olvasóinkat, mi már a helyszínen vagyunk, a csapatok a pályán melegítenek. Menthetetlenül beköszöntött a nyár, kíméletlenül tűz a nap, remélhetőleg ez nem jelent majd akadályt a nagyobb iram kialakulásában. A találkozó Fülöp István Zoltán sípjelére 17 órakor kezdődik.

A találkozó elé:

Egészen parádés szezont produkált mindkét fél, statisztikájuk a legtöbb bajnokságban az aranyérmet jelentené, ám az idei rendkívül erős megyeegyes mezőnyben így is kénytelenek voltak beérni a dobogó alsóbb fokaival. Az őszi összecsapásukon egészen a hajráig az UTC vezetett, Udvari Szabolcs gólja a hajrában azonban azt jelentette, pontosztozkodás lett a meccs kimenetele. Akkor érződött a csapatokon a találkozó súlya, tétje, több sárga lap mellett két kiállítás is született. Ezúttal azonban már felszabadultan nézhetnek egymással farkasszemet, ami minden bizonnyal attraktív, közönségszórakoztató játékot hoz majd a zárókör csúcsmeccsén.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.