Sport

Labdarúgás: az UTC-t kiütve könnyedén kupadöntős a Tisza Volán + FOTÓK

Labdarúgás: az UTC-t kiütve könnyedén kupadöntős a Tisza Volán + FOTÓK

2014. május 21., szerda
Labdarúgás: az UTC-t kiütve könnyedén kupadöntős a Tisza Volán + FOTÓK
tisza_volan_utc24_gs

A csúcsrangadó elmaradt, helyette a Volán parádézott a keveset mutató UTC ellen, s jutott könnyedén a megyei kupa döntőjébe.

Már az első percektől kezdve látszódott, hogy a Tisza Volán fogja irányítani a találkozót, s ennek nyomatékot adva Grünvald Attila révén a házigazda meg is szerezte a vezetést, amit a szünetig Beretka Péter és Faragó Bence növelt tovább (3-0). A nyárias melegben csak egy csapat volt a pályán az első félidő nagy részében, az UTC-nek nem sok babér termett, labdához sem nagyon jutott a Kertész utcai alakulat, s bizony sokszor csak Tombácz Róbert kapus bravúrjai, vagy éppen a szerencse - a Volán három kapufát is lőtt a találkozón - mentették meg a vendégeket a további találatoktól. Fordulás után egy ideig úgy tűnt, kiegyenlítettebb második félidő következik, ám a játék minden elemében ellenfele fölé növő kék-feketék újabb és újabb helyzeteket dolgoztak ki - gyakran óriási ziccereket kihagyva - s végül a mesterhármast szerző Faragó újabb két találatával simán kiütötték az újszegedi riválist 5-0-ra, bejutva a SZEGEDma.hu Csongrád Megyei Magyar Kupa döntőjébe. Az újszegediekre vár a bronzmeccs, s előtte még egy-egy fontos megyei nagypályás és NB I-es futsalbajnoki szombaton és hétfőn, míg Tóth Ákos alakulata megállíthatatlannak tűnő módon zakatol a bajnoki cím mellett a kupa megnyerése felé is.

Szeged, Felső Tisza parti stadion, 100 néző
2014. május 21., 17.00
Tisza Volán SC
Ujszegedi TC
Vége a mérkőzésnek!
játékvezető: Kovács Attila • asszisztens: Csöngető Endre, Barta Norbert István
5
-
0

SZEGEDma.hu Csongrád Megyei Magyar Kupa elődöntő:

Tisza Volán SC Szeged - Ujszegedi TC 5-0 (3-0)

Szeged, Felső Tisza parti stadion, 100 néző. Vezette: Kovács Attila (Csöngető Endre, Barta Norbert István).

Tisza Volán:

Dongó - Buzási, Szabó A. (Dargó 77'), Hacker, Grünvald, Puskás (Mucsi 60'), Ngalle (Szilágyi 77'), Beretka, Faragó, Ondrejó (Szalma 69'), Szabó D. (Kormányos 66').

Vezetőedző:

Tóth Ákos.

UTC:

Tombácz - Hegyesi (Bánóczki 46'), Mészáros Z., Bilics, Szentes-Bíró (Bálint 57'), Kazi, Dürgő, Gajdacsi, Balogh Á., Mészáros T., Puhalák.

Játékos-edző:

Brinszky Adrián.

Gól:

Grünvald (4'), Beretka (15'), Faragó (43', 52', 59'). Tóth Ákos:

"A vártnál simábbra sikeredett ez a rangadó. A játékosaim jobban rajta voltak a meccsen, látszott, hogy az UTC-re még fontos mérkőzések várnak. Tetszetősen futballoztunk, a gólokon kívül még jó pár szép támadásunk és gólhelyzetünk is akadt. Azért dolgozunk, hogy a lendületünk kitartson a bajnokság végéig."

Brinszky Adrián:

"A többfrontos helytállás átka most utolért minket. A hátra lévő két hétre, a fajsúlyos mérkőzésekre megpróbáljuk összekaparni a társaságot - szó szerint. Bízom benne, hogy a szombati, hétfői és szerdai mérkőzéseinket megnyerjük, s azután mindenféle sportágtól mentes tevékenységet fogunk közösen végezni..."

Online közvetítésünk:

VÉGE!
90'
A spori nem hosszabbít, amikor lemegy az óra azonnal lefújja a meccset.
89'
Faragó marad le középen berobbanva egy bal szélről érkező beemelt labdáról ajtó-ablak helyzetben.
88'
Dongó vesz ölre könnyedén egy távoli lövést.
87'
Buzási Beretkát és Faragót is helyzetbe hozza a 16-oson belül passzolgatva, de jó a blokk.
83'
Egy éles vendég beadást Dongó kivetődve öklöz ki, majd Dürgő harcol ki szögletet, amely után a fejes nagy ívben száll el a kapu mellett-felett.
82'
Szilágyi 14 méteres lövése megpattan, majd félméterrel a kapufa mellett hagyja el a játékteret.
81'
Az utóbbi percek meddő UTC-nyomását megkoronázandó Bánóczki tör át a védőkön a 16-oson belülre, de rosszul szöktette magát, így veszélytelen marad az akció, Dongóé a labda.
77'
Szilágyi és Dargó jön a kék-feketéknél a hajrára, előbbi Ngalle-t, utóbbi Szabó Attilát váltja.
73'
Volán-szöglet Hacker fejel kapufát, majd Szabó Attila ismétlését védi Tombácz reflexmozdulattal! Aztán nem szabadul fel a kapu, a kiújuló roham végén Faragó tisztán lő 5 méterről, de a Tombácz mögött álló védő a gólvonalon blokkolja lábával a gurítást.
69'
Ondrejót váltja Szalma Gergő a hazaiaknál. A túloldalon még Béry kapus és Brinszky Adrián játékos-edző vethető be csereként.
68'
Hacker Bence is vállalkozik egy távolira, de a labdafogó hálónak is jócskán fölé lő...
67'
Kormányos máris meghúzza a jobb oldalt, Faragónak emel be, de nem tud tisztán lőni az ék, a levágódóból újfent Kormányos harcol ki szögletet.
66'
Kinn a labda, Kormányos jöhet, Szabó Dávidot váltja.
64'
Faragó ziccerben, Tombáczban akad el a túl közeli löbbölés. Közben Kormányos készül beállni.
63'
Ondrejó nagy sprintje a jobb oldalon, Beretkát jól ugratja ki, visszacselez a 9-es, de elcsúszik, oda a helyzet.
61'
Puhalák taktikai faultja után 25 méterről középről lőhet szabadrúgást a Volán. Ngalle lövi a jobb felsőre, kipiszkálja Tombácz!
60'
Puskás helyett érkezik Mucsi Máté a hazaiaknál.
59'
GÓÓÓL! Remek labdát kap elől Faragó, aki átemeli Tombáczot, s máris ott az 5-0!
57'
Bálint Dániel váltja Szentes-Bíró Tamást egy vendég szögletnél.
56'
Volán-szöglet után Tombáczról pattan ki a laszti, elesik a kapus Hackerrel együtt a gólvonalnál, az ismétlő Faragó lövését valahogy megfogja az UTC kapusa a földön fekve.
54'
Gajdacsi kap a félpályán egy csomagot Szabó Attilától - nem lap, nem is vészes. A meccs sportszerűségét mutatja, hogy eddig ez a legsúlyosabb szabálytalanság
52'
GÓÓÓL! Volán-kontra, Ngalle viszi a labdát a jobb oldalon, önzetlenül tálal középre két bekk előtt Faragónak, aki könnyedén a kapu közepébe lő a rövidet záró, majd visszafelé mozgó Tombácz mellett, 4-0!
51'
Gajdacsi elé kerül egy laszti a Volán-védelemtől, de mire lépne vele, szerelik. Aztán Kazi nagy lövését védi Dongó.
49'
Kiegyenlítettebb rajtot vett a második játékrész, mindkét oldalon támadgatnak a felek.
46'
Az UTC kezdi a második félidőt.
46'
Hegyesi helyett Bánóczki Dániel folytatja a vendégeknél. A hazaiaknál nem látunk cserét.
SZÜNET!
45+1'
Kovács Attila lefújja az első félidőt.
45'
Bilics küldi kapura, középre tart a laszti, Dongó könnyedén lehúzza.
44'
A középkezdésből csaknem szépít az UTC: Hegyesi lövésénél kell nagyot védenie Dongó kapusnak. A szöglet után 32 méteres szabadrúgással jöhetnek a vendégek.
43'
GÓÓÓL! Ngalle szögletére Faragó emelkedik és a hosszúba fejel, 3-0!
42'
A szögelete kiöklözi Tombácz, de csak a félpályáig jut az ellentámadás, Hacker szerzi meg, majd Beretka harcol ki újabb szögletet.
41'
Puskás indítja be Grünvaldot a bal oldalon, a hazai 3-as meg lezser mozdulattal ad be, szögletre jó.
40'
UTC szabadrúgás 39 méterről, nem jut el a 16-oson belül helyezkedő támadókhoz.
36'
Egy újabb Volán-roham végén közeli lövést véd szögletre Tombácz.
35'
Dongó kiált előre a félpályán cselezgető Grünvaldnak: "Én is segítek!" Kapja is a labdát az unatkozó portás, vagy negyedórája nem találkoztak...
33'
Ondrejó ismét helyzetben, éppen csak sikerül szögletre menteni az ősszel még a Kertész utcában támadó támadó elől. Ngalle sarokrúgása a hosszúra tekeredik, de fölülről csapódik a hálóba.
32'
Ondrejó laposan 19-ről a hosszúra, Tombácz mozdul, de látja, jócskán mellé gurul kapujának a laszti.
31'
Csendesen csordogál a meccs Volán-fölényben. Kovács Attila játékvezetőnek nem nagyon kell sípjába fújnia, s a taccsbírók zászlaját is inkább csak a szél lengeti, mint ők maguk.
28'
Egy UTC-attak: balról beemelt labdára Gajdacsi emelkedik, de két méterrel a kapu fölé stukkol.
25'
Mintaszerű Volán-akció végén a 16-oson kívülről, enyhén jobbról Ondrejó lő, de kissé lecsúszik, a felpattanó labdára Szabó Attila csúszik be, hogy a jobb sarokra terelje, de az elmozduló Tombácz visszaér, igaz, a kapufa hárít helyette.
23'
Faragó kap remek labdát a bal oldalon, a 16-osra betörve megnézi a hosszút és Tombáczot, majd keresztbe elgurít a kapu előtt, meglehetősen pontatlanul.
20'
Nem sok teret enged az UTC-nek a Volán, hatalmas a hazaiak fölénye. Ugyanakkor stabilan és fegyelmezetten védekeznek a vendégek, de támadásban nem tudnak sokat mutatni eddig.
15'
GÓÓÓL! Most Beretka nem sokat totojázik: labdát kap a 16-os előtt, felfűzi a védőket, Tombácz kiront, de mellett is elhúzza, majd kissé kisodródva 15 méterről laposan a bal alsóba gurít, 2-0!
14'
Most egy gyors kontra az UTC-től, védők kíséretében Hegyesi és Gajdacsi próbálkozik, de Dongó jó ütemben vetődik ki.
12'
Dürgő harcol ki szabadrúgást a félpályán, de azonnal eladja a lasztit az UTC. Megindul a Volán, Beretka kissé tanácstalan két védővel szemben, passz keresztbe Faragónak, aki a második hullámban érkező Ondrejónak készít elő, a lövés azonban levágódik szögletre. Az meg veszélytelen.
9'
Ondrejó kap jó labdát, tol egyet rajta, majd 18 méterről, kissé jobbról, futtából tüzel, a bal kapufa tövén csattan a lövés. Grünvald ismétli a kipattanót távolról, fölé kanyarodik.
8'
Felívelt labdára startol rá Beretka, megzavarja Tombáczot, de nem tudja elhelyezni a lasztit mellette, blokkol a kapus.
7'
Mire leírjuk az iméntit, Hegyesi térül fordul, s tart meg egy labdát a Volán 16-osa előtt, aztán estében lő, gyengén, mellé.
6'
Balról érkezik egy beívelt hazai labda, Szabó Dávid robban rá a hosszún, de eltöri a fejest, mellé pattan a laszti. Egyelőre az UTC asszisztál a Volán játékához.
4'
GÓÓÓL! Nem sikerül felszabadítaniuk a vendégeknek, Beretka nagy erővel lő 18 méterről, Tombácz kapus hatalmasat véd. A kipattanó azonban Grünvald elé pattan, aki balról tör be a 16-oson belülre, s higgadtan helyez a hosszú alsóba a kivetődő portás mellett, 1-0!
2'
Eddig még nagy részt a Volánnál volt a labda, az UTC csak akkor rúg bele, amikor rombolni kell. A kék-feketék passzolgatnak türelmesen.
1'
A Tisza Volán kezd.
17.00: A szegedi futball egyik legendás alakja volt Szlovák Gábor, aki 74 éves korában hunyt el. Rá emlékezve gyászszünettel kezd a találkozó. 16.55: A felek meccsdresszben már, a hazaiak a megszokott kék-fekete mez mellé feket nadrágot és fehér sportszárt, a vendég Kertész utcaiak fehér mezt, fekete nadrágot és fekete sportszárt öltöttek. Következik a névsorolvasás, rövidesen kezdünk! 16.50: Enyhe szél hűsíti a kora esti nyarat, szépen lengedeznek a szögletzászlók. Az UTC fehér mezben és fekete nadrágban melegít, utóbbi a Volánnál is fekete. 16.45: Köszöntjük Olvasóinkat a Felső Tisza parti stadionból, ahol nyárias melegben készülnek a csapatok a magyar kupa megyei küzdelmeinek hajráját nyitó elődöntőre. Kezdés: 17.00!

A találkozó elé:

A labdarúgó SZEGEDma.hu Csongrád Megyei Magyar Kupa elődöntőjében igazi szegedi csúcsderbire kerül sor a Felső Tisza parton, ahol a Tisza Volán SC Szeged az Ujszegedi TC-t látja vendégül. A megyei I. osztályban jelenleg 71 ponttal vezet a Volán - a SZEGEDma-kupa 2011-es győztese - a 66 pontos UTC előtt úgy, hogy az újszegediek egy mérkőzéssel kevesebbet játszottak, így a két fő aranyesélyesről van szó. A pontvadászatban kétszer mérték össze erejüket, és mindkétszer 1-1-es döntetlenre végeztek. Nemrégiben a Kertész utcában Kulacsik Tamás góljára Dürgő Péter felelt hazai részről, mindkét találat a második felvonás elején esett. Ősszel a Felső Tisza parton ugyancsak a második félidő eleje hozta el a gólváltást, a vendégek Végh Ariel révén szereztek vezetést, Tóth Attila büntetőből egyenlített. Egy biztos, most döntetlen nem lehet, amennyiben nem bírnak egymással a felek, jönnek a tizenegyesek! A két együttes eddigi eredményei a kupában:Negyeddöntő:Csanádpalota FC - Ujszegedi TC 1-4 (0-1). Gól: C. Siclovan, illetve Bánóczki D., Hegyesi Zs., Szentes Bíró T., Gajdacsi M. Kiskundorozsmai ESK - Tisza Volán SC Szeged 1-7 (0-2). Gól: Füleki G., illetve Vida G., Szilágyi N., Faragó B., Szalma G., J. Ngalle, Szűcs D., Szabó D. Nyolcaddöntő:Tisza Volán SC Szeged – Hódmezővásárhelyi FC 1-0 (0-0). Gól: Szabó D. Ujszegedi TC – Sándorfalva SK 7-2 (4-0). Gól: Kazi L., Gajdacsi M. (3-3), Brinszky A., illetve Táborosi A., Kurucsai A. 2. forduló:Tisza Volán SC Szeged - Algyő 1-0 (0-0). Gól: Grünvald A. St. Mihály FC - Ujszegedi TC 2-3 (0-2). Gól: Ács S., Rumpf T., illetve Gajdacsi M., Végh A., Dürgő P. 1. forduló: Tisza Volán SC Szeged – Szentesi Kinizsi 2-0 (1-0). Gól: Kazi L., Szűcs D. Derekegyház – Ujszegedi TC 0-7 (0-4). Gól: Végh A. (3), Gajdacsi M., Kerepeczki Cs., Brinszky A., Erhardt Sz.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.