Sport

Átadták a debreceni Nagyerdei Stadiont + FOTÓK

Átadták a debreceni Nagyerdei Stadiont + FOTÓK

2014. május 2., péntek
Átadták a debreceni Nagyerdei Stadiont + FOTÓK
A debreceni Nagyerdei Stadion avatóünnepsége

A magyar szellem, a magyar tervezők, a magyar mérnökök, a magyar vállalatok és munkások ilyen alkotásokkal teszik ismét naggyá Magyarországot - mondta Orbán Viktor miniszterelnök a debreceni Nagyerdei Stadion csütörtök esti avatásán.

A kormányfő rövid köszöntőjében emlékeztetett arra, hogy a stadion régi görög mértékegység volt, amivel távolságot mértek. "Ma ismét közelebb kerültünk egy stadionnal a világ élvonalához" - tette hozzá hatalmas ovációt kiváltva.

Orbán Viktor

szerint a sport képes megváltoztatni az embereket, és segít, hogy "erőssé, becsületessé neveljük gyermekeinket". A kormányfő zúgó taps mellett adta át a Nagyerdei Stadiont a debrecenieknek.

Kósa Lajos

, Debrecen fideszes polgármestere köszönetet mondott a tervezőknek és a kivitelezőknek, s reményét fejezte ki, hogy igazi oroszlánbarlang lesz a DVSC nagyerdei otthona. A polgármester emlékeztetett rá, hogy a város és Szima Gábor klubtulajdonos 1999-ben vette át a Lokit, s felidézte akkor mondott szavait, miszerint ezt a lépést csak az igazolhatja, ha a csapat BL-csoportmeccset játszhat majd a Nagyerdőben a Barcelonával. Ez ma már csak szerencse és sorsolás kérdése - mondta Kósa Lajos, hozzátéve, hogy 1999 óta a DVSC hatszor nyert bajnokságot, ötször kupát és ötször Szuperkupát. A Loki ezzel az elmúlt tíz év legeredményesebb csapata - jelezte nagy tapssal kísérve Kósa Lajos. A több mint 20 ezres befogadóképességű stadion megnyitója - a görög katolikus, a református és a római katolikus egyház püspökeinek áldása után - nagyszabású kulturális és sportgálával folytatódott a debreceni Nagyerdőben.

A debreceni Nagyerdei Stadion avatóünnepsége

A műsor nemzetközi sztárja

Lou Bega

volt, fellépett

Király Viktor, Keresztes Ildikó, Radics Gigi

és

Miklósa Erika

, közreműködtek a Kodály Filharmonikusok és a debreceni Valcer táncstúdió. Az énekesek után a futballistáké volt a pálya: a DVSC jelenlegi játékosai egymás ellen futballoztak, majd a DVSC All-Star–Magyar Válogatott All-Star gálamérkőzését láthatták a nagyerdei arénában. A debreceniek ellenfele volt például

Lipcsei Péter, Véber György, Kovács Zoltán, Kovács Kálmán, Garaba Imre, Pintér Attila, Urbán Flórián

és

Détári Lajos

. A Nagyerdei Stadion rekonstrukcióját 2012 júliusában nyilvánította nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű állami beruházássá a kormány, s 12,5 milliárd forintot biztosított a központi költségvetésből. A stadiont

Bordás Péter

tervezte, a kivitelezési munkákat a debreceni Hunép Zrt. és az Épker Service Zrt. alkotta "Hajrá Debrecen" konzorcium végezte. A stadion befogadóképessége 20 340 fő, de a csütörtöki megnyitóra 160 pótszéket is betettek, így 20 500-an vehettek részt a látványos stadionavatón.

Pénteken kezdődik a jegyárusítás a dánok elleni meccsre

Pénteken kezdődik a jegyárusítás a magyar labdarúgó-válogatott következő mérkőzésére, a dánok elleni barátságos találkozóra, amelyre május 22-én a debreceni Nagyerdei Stadionban kerül sor. A magyar szövetség honlapjának híre szerint a belépőkhöz 1000 és 5000 forint közötti áron lehet hozzájutni. A jegyeket az interneten - a www.jegymester.hu vagy a meccsjegy.mlsz.hu oldalon -, illetve országszerte a Ticket Express irodáiban lehet megvásárolni. A mérkőzésre, a "Gyermekszektor" program keretében ismét lehetőség nyílik ingyenes belépőket igényelni intézményeknek, egyesületeknek. A jegyek ingyenesek a gyerekek és kísérőik számára egyaránt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.