Sport

Labdarúgás: Algyőé lett a téli kupa + FOTÓK, VIDEÓ

Labdarúgás: Algyőé lett a téli kupa + FOTÓK, VIDEÓ

2014. február 16., vasárnap
Labdarúgás: Algyőé lett a téli kupa + FOTÓK, VIDEÓ
kupa23_gs

Kiélezett, fordulatos csatában verte a döntőben az Algyő a Makót, a bronzérem Mindszentre vándorolt.

A téli bajnokság döntője igazán fináléhoz méltó összecsapást hozott. Hasonló volt az iram, mint egy bajnoki rangadón és a találkozó légköre nem kevésbé. A játék képe pedig igen fordulatosnak bizonyult. A meccs első szakaszában mintha fölényben futballoztak volna az algyőiek, de a Makó támadásaiban is végig benne volt a gólveszély. A második játékrész vált nyitottabbá, itt már kiegyenlítettebb lett a kép, volt bizony dolga mindkét tartalékkapusnak. A mutatott küzdelem és az akciógazdag játék végére a tudósító egy 2-2-es eredményt mutatósabb tükörnek gondolt, amit egy büntetőpárbaj tört volna össze, de a foci novelláit, a kupák, tornák regényeit nem a tudósítók írják.

Hódmezővásárhely, műfű, 200 néző
2014.02.17., 16:00
Algyő SK
Makó FC
játékvezető: Brezovai Zoltán • asszisztens: Lászlai Róbert, Török Sándor
2
-
1

A Csongrád megyei téli bajnokság döntőjében:

Algyő SK - Makó FC 2-1 (1-0).

Hódmezővásárhely, műfüves pálya. Vezette: Brezovai Zoltán (Lászlai Róbert, Török Sándor).

Algyő SK:

Szűcs M. (Révész 46') - Szűcs K., Szélpál, Pénzváltó, Daróczi, Takács, Farkas, Pataki (Bella 83'), Sebők (Mohácsi 68'), Bogdán, Kohajda.

Vezetőedző:

Takács Zoltán.

Makó FC:

Czirbus (Frank 46') - Szilvási, Horváth K, Jouetic, Pataki V., Horváth G., Tóth A., Bress (Bány 63'), Horváth M. (Győri 46'), Veselinov, Cetkovic.

Vezetőedző:

Bódi Attila.

Gólszerző:

Sebők (39' 11-esből), Pénzváltó (57'), illetve Veselinov (72' 11-esből). Takács Zoltán, a győztes Algyő SK edzője: "

Nem készültünk külön a téli bajnokságra, ezeket a mérkőzéseket a felkészülésünk állomásainak tekintettük. Az elért eredmény alapján úgy néz ki, hogy jó úton járunk, és ez az eredmény pozitív töltetet kell hogy adjon a csapatnak, de az igazi megmérettetést a bajnoki találkozók jelentik majd. Vannak új játékosaink, nekik ezek a találkozók jól segítették a beilleszkedést. Összességében a téli bajnokságot mint új kezdeményezést jónak értékelem, de mint minden új dolgon, ezen is lehet még finomítani. Biztos vagyok abban, hogy a következő kiírásban ezeket az illetékesek meg is teszik, de kezdésnek a torna nagyon jó volt."

Bódi Attila, a második helyen végzett Makó FC trénere:

"A téli bajnokság szerintem is remek kezdeményezés volt amelyen örömmel vettünk részt, de a szervezésben még egy kicsivel jobbá is lehetne tenni. Amennyiben a következő évben is a csapat mellett dolgozom, akkor mindenképpen nevezni fogunk majd erre a sorozatra. A döntővel kapcsolatban el kell mondanom, hogy kedden és szerdán is nagyon kemény edzőmérkőzéseket játszottunk, és főleg a szerdai találkozó - amelyen egy nálunk nagyobb játékerőt képviselő palicsi csapatot erőnk feletti teljesítménnyel győztünk le - nagyon sokat kivett a fiúkból. Ez ma meglátszott a játékunkon, hiszen rendkívül fáradtan mozogtunk."

Nógrádi Tibor, az MLSZ Csongrád megyei igazgatója:

"Felemás érzéseim vannak, hiszen a mai helyosztók és összességében az egész versenysorozat sikeres volt, de látom az elkövetett hibáinkat is, és ezeket szeretnénk a jövőben kiküszöbölni. A legnagyobb hibát azzal követtük el, hogy nem volt elég bátorságunk ahhoz, hogy minden csapattal végigjátszathassuk ezt a három hétvégét. Ígérhetem, hogy jövőre minden benevezett együttes mindhárom hétvégén játéklehetőséghez jut, és az elsőtől a harminckettedikig hirdetünk majd eredményt. Ezúton is szeretném megköszönni valamennyi benevezett csapatnak a részvételt, az aktivitást és a lelkesedést."

A 3. helyért:

Mindszent SE - Szentesi Kinizsi TE

2-1 (1-1)

Az 5. helyért:

Rosmarin Mártély - Szegedi VSE

2-4 (2-2)

Díjak:

Az 1. helyezett egy garnitúra Adidas-szereléssel lett gazdagabb, a 2. helyen végzett csapat egy ugyan ennek a szerelésnek a mezeit kapta meg. A bronzérmes tíz labdát kapott, a negyedig helyezett nyolcat, az ötödik hetet, a hatodik pedig hatot. Egyébként minden nevezett csapat 3-3 labdát tehette be a hálójába a szövetség Csongrád megyei igazgatóságának köszönhetően.

Tekintse meg a SZEGEDma TV felvételét a mérkőzésről!

http://www.youtube.com/watch?v=KI3U5spixW8&feature=youtu.be

Online közvetítésünk:

VÉGE
90'
Vége! Kupagyőztes az Algyő!
87'
Cetkovic mint a tank túrta át magát a védőkön, nagyszerű egyéni játéka után kipasszolta a jobb oldalon érkező Győrinek, akinek a löketét szépen védte Révész.
83'
Pataki helyén Bella a pályán.
79'
Cetkovics tett mellel Bány elé egy felívelést, aki lőtt, a léc alá tartó labdát Révész tolta fölé.
77'
Mohácsi lő rá egy jobbról vissztett labdát, Frank gyors vetődéssel véd.
72'
A büntetőt a jobb felsőbe lövi Veselinov.
71'
Révész sárgát kap.
71'
Késve jön ki Révész elüti Cetkovicot.
68'
Mohácsi jön Sebők helyére.
66'
Kohajda robogott fel villámgyorsan, majd középről, 20 méterről lőtt, Frank letérdelve védett.
63'
Bány érkezik Bress helyére.
61'
Jovetic veszít labdát, Kohajda egyből kapura ível 45 méterről, mellé, de Frank is visszaért.
60'
Takács kapott lapot reklamálásért.
57'
Pataki bal oldali szabadrúgását csúsztatja a késve kimozduló Frank fölött a hálóba Pénzváltó 7 méterről.
54'
Többször kell a kapusoknak lábbal tisztázni. Legutóbb Horváth Károly adott haza életveszélyesen, erővel, mell magasságban, Frank mellkasáról szögletre csúszott a bogyó.
50'
Kohajda tört félpályáról egyedül kapura, de a lövés előtt, a 16-os vonalánál becsúszva mentett Jovetic.
46'
Cserék a félidőben. Lejöttek a kapusok: Czirbus helyén Frank a Makóban, Szúcsőt pedig Révész váltotta. A Makóban Horváth Máté helyére jött fel Győri András.
46'
Úton a labda.
SZÜNET
45'
Félidő.
44'
Jovetic jobb oldalról adott be laposan Bogdán labdavesztése után, több láb is elvétette a begurítást, így a meglepett Tóth Attila nem tudta kapura tenni a zsugát 7 méterről.
43'
Pataki bal oldali szögletét Takács fejelte a hosszún a bal kapufára.
39'
Sebők a kapu bal oldalába passzolta a tizenegyest.
38'
Horváth Máté kapott lapot, ezek szerint az ő belépője volt szabálytalan.
38'
Kohajda lendületesen tör be két védő között, akik összezárnak a labda és a támadó is fennakad. Büntető.
36'
Pataki löbböl Bogdán el, aki egy csellel játssza magát tisztára a 16-oson, lőne, de egy visszaérkező védő blokkol.
33'
Horváth Gábor életerős, 30 méteres szabadrúgását öklözte ki Szűcs.
28'
Horváth labdáját Pénzváltó menti szögletre, a sarokrúgást megfejeli Cetkovic, a kipattanót Jovetic lőtt főlé.
25'
Cetkovics teker balról, 25 méterről, Szűcs lehúzza a középre érkező labdát.
23'
A balösszekötő helyéről Pataki-szabadrúgás. Lapos de erős, másodjára vágja ki a makói védelem.
21'
Az első szögletet az Algyő lőheti balról. Pataki teker, Kohajda csúsztat, a hosszún Bogdán lerántja védőjét: szabadrúgás kifelé.
17'
Megvan az első gólhelyzet. Szilvási lőtte be élesen a labdát jobbról, szűcs ütötte ki, épp Veselinov elé, aki kapura tüzelt 11 méterről, de a gólvonalon álló védő mellel mentett, az újabb kipattanót ismét rátűzte a Veselinov, azt már Szűcs ölelte magához.
15'
Tóth Attila elől kellett Szűcsnek kicsúszva elhalásznia 15 méternél a kiugratást.
10'
A másik oldalon Tóth Attila kerül helyzetbe bal oldalon 10 méternél, kissé szögből lő, de lecsúszik a bőr a lábáról.
9'
Bogdánt vágták fel a bal sarokban. A szabadrúgás Pataki élesen, félmagasan lövi be, a labda lepattan és a kapu előtt álló Pénzváltóhoz kerül, aki maga is meglepődik a nemvárt lehetőségtől és a kapu fölé passzol.
7'
Az Algyőnek igen aktív a jobbszárnya, Szűcs Krisztián ismét Kohajdát próbálja megjátszani, ment a makói védelem.
3'
Czirbusnak kellett kifutnia és Kohajda elől elcsípnie egy hosszabbra sikerült kiugratást.
1'
Kohajda indítja a labdát
15.55: Mezcsere. Az Algyő sötétkékben érkezett, A Makónak fekete meze van. A makóiak fehér pólót húznak a mezükre, így csak a tudósító dolga lesz nehezebb, nem látszik ugyanis a számozás... 15.50: Üdvözöljük olvasóinkat Hódmezővásárhelyről, a téli kupa döntőjéről! Miközben a városházán az MLSZ szakmai napja tart, a játékosok sem tétlenkednek. Egy szép, tavaszias időben küzdhetnek meg a felek. Épp sípjába fújt a játékvezető, vonulnak fel a csapatok.

A találkozó elé:

Nagy sikert aratott a 28 csapat részvételével megrendezett, első alkalommal kiírt Csongrád megyei téli labdarúgó-bajnokság, melynek során három hétvégén keresztül kiváló körülmények között, a megye műfüves pályáin készülhettek, csatázhattak egymással az együttesek. A helyosztókat a hódmezővásárhelyi stadion műfüves pályáján rendezik meg. A fináléba a középdöntő két csoportjának győztesei, az Algyő SK és a Makó FC verekedték magukat. Mindkét legénység hibátlan eddig a sorozatban, öt győzelemmel vívta ki a döntős szereplés jogát. Az algyőiek egyébiránt a megyei I. osztályú bajnokság tizedik, míg a makóiak az ötödik helyéről várják a pontvadászat tavaszi folytatását. A két kiváló mester, Bódi Attila és Takács Zoltán alakulata éppen az őszi utolsó fordulóban mérte össze erejét legutóbb. Akkor a Maros partján találkoztak a felek, és a kilencven perc 2-1-es hazai sikert hozott. A 38. percben Miodrag Guberinic szerzett vezetést a Makónak, a 61. minutumban testvére, Veselin Guberinic duplázta meg az előnyt. A látogatók részéről csak a szépítésre tellett, a 70. percben Orosházi Dániel talált a hálóba. (Érdekesség, hogy egyik futballista sem szerepel már őszi csapatában: a két szerb labdarúgót nem foglalkoztatja tovább a Makó, Orosházi pedig az FK 1899 Szegedhez igazolt a télen.) A 75. percben ugyan Horváth Károlyt kiállította a játékvezető, de a parázs végjátékban már nem tudott újabb gólt szerezni az emberelőnyben futballozó Algyő.

Az Algyő SK eddig eredményei:

Algyő - Szegedi VSE 1-0 (1-0). Gól: Pénzváltó B. Algyő - Szentes 2-1 (0-1). Gól: Polyák Cs. (öngól), Takács R., illetve Kovács N. Algyő - Kistelek 3-1 (1-1). Bella D., Pataki S., Pénzváltó B., illetve Lajos T. Algyő - Pázsit 4-1Algyő - Szőreg 5-2

A Makó FC eddigi eredményei:

Makó - Tápé 3-1 (0-0). Gól: D. Veselinov (11-esből), A. Jovetic, Tóth A., illetve Gonda A. Makó - Mindszent 2-0 (0-0). Gól: Bány T., Mátó G. Makó - Mártély 4-0 (2-0). Gól: Horváth G. (2), Győri A., Bány T. Makó - Apátfalva 5-2 (3-1). Gól: Bány T. (2), Béres R., Bress B., Mátó G., illetve Antal B., Rakity Gy. Makó - Tiszasziget 5-0 (4-0). Gól: Mátó G., Béres R., Bakos T., Horváth M., Rakonczai Z. A középdöntő mérkőzéseiről szóló tudósításunkat, fotóinkat, videónkat itt tekintheti meg!A selejtezőcsoportok mérkőzéseiről szóló tudósításunkat, fotógalériáinkat, videóinkat itt nézheti meg!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.