Sport

Labdarúgás: a HFC nyerte az ősz csúcsrangadóját + FOTÓK, VIDEÓ

Labdarúgás: a HFC nyerte az ősz csúcsrangadóját + FOTÓK, VIDEÓ

2013. november 17., vasárnap
Labdarúgás: a HFC nyerte az ősz csúcsrangadóját + FOTÓK, VIDEÓ
hfc_utc23_gs

A Hódmezővásárhely FC hazai pályán 2-1-es győzelmet aratott a 70 percig emberhátrányban játszó Ujszegedi TC ellen a Csongrád megyei I. osztály őszi félszezonjának rangadóján.

Nyugodtan kezdődött a mérkőzés, nem rontottak egymásnak a csapatok, szépen-lassan igyekeztek felmérni egymást, kikutatni a másik hibapontjait. Az állóvizet aztán a 19. percben kavarta fel

Mészáros Zoltán

és

Szabó Márk

, miután a gólhelyzetben kitörő vásárhelyi csatárt az UTC védője kétségbeesetten rántotta le a tizenhatos előtt két méterrel. Az eset nyomán

Szeles Ádám

bíró piros lappal azonnal kiállította a fehér mezes játékost, a vendégek legnagyobb reklamálása közepette - Brinszky Adriánék egy emberként tették szóvá a játékvezetőnél, miszerint Szabó kézzel vette át az akció elején a labdát. A spori ugyanakkor megingathatatlannak bizonyult, így tíz emberrel maradt a pályán az újszegedi egylet a mérkőzés még hátralévő jelentős részére. Mégsem estek kétségbe

Major László

tanítványai, saját térfelük közepéig visszahúzódva kiválóan tördelték a HFC játékát. A 44. percben azonban ennek a taktikának is megtalálta az ellenszerét a hazai alakulat, pontosabban

Hatvani József

. A házi góllövőlistát vezető támadó labdát kapott a félpályánál, és bár többen üvöltötték neki a lelátóról, hogy passzoljon a balján induló társ elé, ő inkább alányesett a labdának, amely magas ívet leírva úgy landolt a kissé kint helyezkedő

Tombácz Róbert

felett elszállva a hálóban, hogy le sem pattant a gólvonal előtt (1-0). Bár 16 forduló még hátra van a bajnokságból, kijelenthető, a szezon egyik legszebb találatát láthatta a szép számban megjelent publikum. Arról nem is beszélve, a félidő végén szerzett gól komoly lelki pluszt adhatott a vásárhelyi játékosoknak. A szünetben Major László érezhetően összekapta legénységét, a folytatásra kifejezetten bátor, rendezett állapotban érkeztek vissza Bernát Péterék, amivel meg is lepték a hazai alakulatot. Az emberhátrányban futballozó vendégek feljöttek a labdabirtoklás terén, veszélyes akciókat is vezettek, aminek eredményeként 58 percnyi játékot követően egalizálni is tudtak. Szép passzolgatás után

Szűcs Dániel

ívelt 35 méterről a védők közé a szélről bemozgó

Ondrejó Tamás

elé, aki először lábbal levette a mellmagasságban érkező labdát, majd átemelte azt az egyébként jó ütemben kimozduló

Vasas Gábor

felett (1-1). Hogy mégse jöjjön össze a bravúr, arról a nem sokkal korábban beállt

Rácz Dezső

tett, a zömök testfelépítésű csatár

Marton Bence

beadását fejelte öt méterről Tombácz kapujának jobb oldalába (2-1). Bár a hajrának

Gajdacsi Mátyás

becserélését követően három védővel és megerősített támadósorral futottak neki az újszegediek, második egyenlítésre már nem futotta erejükből. Tetézve a bajokat, a 88. percben

Igor Tumbas

is a kiállítás sorsára jutott, miután egy sárga lapos szabálytalanság után addig veszekedett Szeles bíróval, amíg a játékvezető fel nem mutatta neki a második kártyát. Győzelmével a HFC hatpontos előnyre tett szert riválisaival, az egyaránt 34-34 pontos Tisza Volán, UTC, Mórahalom trióval szemben, így az utolsó kör eredményeitől függetlenül őszi bajnoknak mondhatja magát. Bernát Péterék jövőhéten a Mórahalommal vívnak a dobogós helyekért zajló ki-ki meccset, míg

Dezső Ferenc

legénysége Ásotthalomra látogat.

Hódmezővásárhely, városi stadion, 250 néző
2013. 11. 17., 13:00
Hódmezővásárhelyi FC
Ujszegedi TC
Vége a mérkőzésnek.
játékvezető: Szeles Ádám • asszisztens: Bartucz Ferenc, Samu László
2
-
1

Labdarúgó megyei I. osztály 14. forduló:

Hódmezővásárhelyi FC - Ujszegedi TC 2-1 (1-0)

Hódmezővásárhely, városi stadion, 250 néző. Vezette: Szeles Ádám (Bartucz Ferenc, Samu László).

HFC:

Vasas - Varga M., Antal, Kökény, Marton, Varga R., Keller, Nagy, Szabó (Rácz 63'), Hatvani, Konc.

Vezetőedző:

Dezső Ferenc.

UTC:

Tombácz - Szűcs (Gajdacsi 84'), Balogh, Tumbas, Mészáros Z., Mészáros T., Bitó (Szentes Bíró 73'), Brinszky, Ondrejó, Kerepeczki, Bernát.

Vezetőedző:

Major László.

Gól:

Hatvani (44'), Rácz (67'), ill. Ondrejó (58').

Sárga lap:

Varga R. (41'), Hatvani (54'), Rácz (78'), Marton (84'), ill. Mészáros T. (41'), Tumbas (88').

Piros lap:

Mészáros Z. (19'), Tumbas (88'). Dezső Ferenc:

"Nagyon örülünk a győzelemnek, én személy szerint büszke vagyok a csapatra, mindent megtettek a játékosaim, hogy sikeresen zárjuk a hazai mérkőzéseink sorozatát ősszel. Remélem, Ásotthalmon sem rontjuk el majd eddigi kiváló mérlegünket. A mai meccsről úgy gondolom, kiegyenlített találkozó volt, a két kiállítás pedig nem volt benne a játékban, függetlenül attól, hogy mindkettőt jogosnak tartom. Azt kell mondanom, a játékvezetés nem befolyásolta az összecsapás alakulását, sikerült két gólt rúgnunk és ismét egy egygólos sikert aratnunk."

Major László:

"Először is szeretnék gratulálni a Hódmezővásárhelynek a győzelemhez! Hozzáteszem, több mint 70 percet játszottunk emberhátrányban, úgy gondolom, hogy a kiállítást megelőző szituáció a hazaiak játékosának kezezésével kezdődött, már ott le kellett volna fújni az akciót. Számomra érthetetlen, ahogy a játékvezetők hétről-hétre az UTC ellen fújnak, az okát sem tudom a jelenségnek. Ma például egy jó mérkőzést tett tönkre a partjelző, úgy gondolom, ha nem lett volna a piros lap, ezt a meccset biztosan megnyerjük."

Tekintse meg a SZEGEDma TV videóját, benne Ondrejó Tamás és Rácz Dezső góljaival, illetve a két játékos nyilatkozatával!

http://youtu.be/eM6T2PY6xQk

Online közvetítésünk:

VÉGE
90+4'
Nincs már idő becserélni Huszka Milánt, itt a mérkőzés vége. A 19. perctől emberhátrányban futballozó UTC ellen ha nehezen is, de behúzta a három pontot a Hódmezővásárhely, Dezső Ferenc alakulata így már biztosan őszi bajnok!
90+4'
"Idő!!!" - zengi a lelátó. Szeles bíró még engedi a játékot. Közben cserére készül a HFC.
90+2'
Rácz vitte a szögletzászlóhoz a labdát, három védő sem tudta szerelni, bedobással jön a HFC. Varga Máté nagyon lassan végzi el.
90'
Az eset nyomán megítélt 25 méteres szabadot Rácz lőtte kapu mellé.
88'
Hihetetlen fegyelmezetlenség! Tumbas kapott sárgát egy szabálytalanság után, majd rögtön egy másodikat is, mert nem hagyta abba a szövegelést. Kilenc emberrel a vendégek.
87'
Valóban lehet valami a vásárhelyi vízben, Keller Zoltán szinte azonnal meggyógyult.
87'
Keller maradt lent rutinosan egy ütközést követően. Ápolni kell, de nagy tételben fogadnánk rá, hogy hamarosan visszatér.
84'
Egyértelmű a vendégek mesterének szándéka, a védő Szűcs helyett a vérbeli csatár Gajdacsit küldte pályára.
84'
Marton sárgult be egy bodicsek után.
80'
Lelassuló hazai kontra végén Nagy András lőhetett 20-ról, de lapos kísérlete célt tévesztett.
78'
Rácz kapott sárgát, mert nem hagyott elvégezni egy szabadrúgást az ellenfél térfelén. Buta szabálytalanság volt...
77'
Magabiztosan őrzi előnyét a HFC, míg a feltolódó UTC-védelem üres területeket nyit a túloldalon. Izgalmas hajrának nézünk elébe.
73'
Nincs mit őriznie Major Lászlónak, a védekezőbb felfogású Bitó helyett Szentes Bíró Tamást veti be.
71'
A félidő elején volt egy komolyabb fellángolása a vendégeknek, azóta újra a HFC irányítja a meccset. Több veszélyes akciót is vezettek a hazaiak, míg a túloldalon Bernát Péter gyakorlatilag csak lézeng a pályán, nem kap használható labdákat.
70'
Brinszkyt lökték el 23 méterre a vásárhelyi kaputól, a megítélt szabadot a a sértett tekerte a rövidre, de Vasas számított a megoldásra, így még időben odaért, hogy megfogja a kísérletet.
67'
GÓÓÓL!!! Ismét vezetnek a hazaiak! Marton Bence ment el szépen a bal oldalon, középre kanyarított, az ötösre érkező Rácz Dezső pedig gyönyörűen bólintott a rövidbe, Tumbas nagyon lemaradt az imént beállt csatárról. 2-1!
65'
Egy szép csel után Marton vette célba a rövid felsőt 18 méterről, és bár Tombácz magabiztosan fogta a labdát, túlzottan kilépett vele, így szöglettel jöhetett a HFC. A beadás után egy vásárhelyit látott szabálytalannak középen a spori.
63'
Dezső Ferenc cserél, Szabó helyett Rácz Dezsőt küldi pályára.
61'
Hatvani válaszolhatott volna azonnal, üresen indulhatott 30 méterről a vendégek kapujára egy pattogós indítással, Brinszky üldözte, a zavarás pedig éppen elég volt ahhoz, hogy a piros mezes csatár csizmaszárral lőjön 16-ról. Tombácznak így nem okozott problémát a labda megszerzése.
58'
GÓÓÓL!!! Egyenlítenek a vendégek! Brinszky - Bitó - Szűcs volt a labda útja, utóbbi ívelt a bemozduló Ondrejó elé 35-ről, az UTC szélsője a levegőben stoppolta a játékszert, majd átemelte a kirohanó Vasast. 1-1!
55'
A szabadot Brinszky tekerte kapura 30-ról, Vasas magabiztosan fogta. Ondrejónál közben használt a jegelés, visszatérhetett a pályára.
54'
Hatvani rúgott oda Ondrejónak, a vendégek játékosa nagyot üvöltve terült el a földön, ápolni kell. A piros mezes csatár sárga lapot kapott az eset nyomán.
52'
A sértett félmagasan az öttagú sorfalba vágta a lasztit.
50'
Brinszkyt faultolták a tizenhatos előterében, középről lőhet szabadot az UTC.
46'
Bernát viccelte volna meg rögtön az első támadásból Vasast, a tizenhatos sarkáról tekert a hosszú felsőre, a vásárhelyi kapus nagyot nyújtózva tudott csak menteni.
46'
Folytatódik a meccs, egyik oldalon sincs csere.
SZÜNET
45+1'
Itt a vége a félidőnek, Szeles Ádám egy percet hosszabbított. Szünetben vezet egy gyönyörű hajrábeli góllal a HFC, a 19. perctől emberhátrányban játszó újszegediek így rendkívül nehéz helyzetbe kerültek a második 45 perc előtt. Főhet Major László feje.
44'
GÓÓÓL!!! Embertelen nagy góllal vezet a Vásárhely! Hatvani József kapott labdát a félpályánál, gondolt egyet, és negyven méterről átemelte a kissé kint álló Tombácz Róbertet. 1-0!
42'
Kis híján vezet a HFC! Varga Máté ívelhetett jobbról középre, de a lecsúszott beadás után a labda a keresztléc tetején pattanva hagyta el a játékteret. Tombácz csak szemmel verte a bőrbogyót.
41'
Mészáros Tibor rántotta vissza a félpályánál Varga Róbertet. Előbbi a szabálytalanságért, utóbbi azért kapott sárgát, mert az esetet követően magából kikelve üvöltött a sporira.
40'
Hatott a víz, a sérült támadó játékra jelentkezik.
39'
Hosszú felívelés után a lesgyanús helyzetből induló Bernátot tarolta le a kiérkező Vasas kapus a tizenhatos vonalán. Szabadrúgás nincs, az UTC csatárát viszont ápolni kell.
36'
Nagy András és Konc Adrián összjátéka után utóbbi indulhatott volna meg három védőt megelőzve a balon, de a mögé érkező passzt nem tudta átvenni. Akadozik a HFC támadógépezete.
34'
Továbbra is fölényben a hazaiak, de jól állja a sarat a fehér mezes gárda. Más kérdés, hogy támadásra kevés erejük marad Bernát Péteréknek.
31'
"Nincs semmi, csak alkohol" - érkezik vissza a helyi büféből baráti köréhez egy csalódott 20 év körüli fiatal a lelátón - kezében egy pohár sörrel.
30'
Konc tartotta meg a labdát a tizenhatos vonalán, majd dobta ki a balon érkező Marton elé, a védő beadását a hosszú oldalon Kerepeczki fejelte ki a vércseként berobbanó Szabó elől.
26'
Irányítja a játékot az emberelőnyben lévő HFC, a tizenhatosig azonban így sem jutnak el, már térfele közepén rendre letámad az UTC.
23'
Hatvanit faultolták, Konc adhatott középre a tizenhatos jobb sarkától. A beérkező labdát Varga Róbert megpróbálta átvenni a tizenegyespontnál - vesztére, a védőknek így maradt ugyanis elég ideje szerelni a piros mezes játékost.
22'
Major László nem cserél, az eddig jobbszélsőt játszó Kerepeczkit küldte a védelem baljára.
21'
A szabadot Szabó Márk durrantotta kapu mellé.
19'
Kiállítás! Egy felíveléssel Szabó indult egyedül kapura, a kétségeesetten a nyomában lohóló Mészáros Zoltán már csak lerántani tudta a tizenhatos előterében. Villant a piros, tíz emberrel folytatják a vendégek.
17'
Varga Máté adta középre magas ívben az első hazai sarokrúgást, de nem jött be a figura, a hosszún érkező Kökény az alapvonalon túlra bólintott.
16'
Vasas tolta szögletre a rövid alsóra csapódó tekerést. A beadást Tumbas fejéről szedte le a kapus.
15'
Kerepeczki bokájára léptek rá a hazai tizenhatos bal sarkánál, jó helyről célozhat Brinszky Adrián.
14'
Keller rúgott oda Brinszkynek, a spori figyelmeztette is a vásárhelyit. A 35 méteres szabadot a sértett adta középre jobbról, taccsra tisztáztak a bekkek.
13'
Jól passzolgat mindkét csapat - a saját térfelén... Nézhetjük onnan is, a védelmek jól zárnak egyelőre, mondhatni hibátlanul.
10'
Gyors kontrával okozott riadalmat az UTC, Bernát indította a félpályánál Ondrejót, aki egészen a tizenhatosig robogott, beadását Kökény vágta szögletre. Az első sarokrúgás így a vendégeké, Brinszky kanyarított középre, a kimozduló Vasas leszedte a levegőből.
7'
Türelmesek a csapatok, nem esnek azonnal egymásnak, kiegyenlített a mérkőzés.
6'
A túloldalon Kerepeczki adott középre, a hosszún érkező Ondrejó azonban védője szorításában már nem tudott jól fejelni, a gyertyaszerűen hulló labdát Vasas könnyedén vette magához.
3'
Konc cselezte le Szűcsöt, majd adhatott be balról az alapvonaltól, középen Mészáros Zoltánnak kellett résen lennie, mert már érkezett mögötte Szabó Márk a beívelésre.
1'
Az érmecsatát Antal nyerte Brinszkyvel szemben,a HFC kezdhette így a mérkőzést.
12.55: Megérkeztek a sporik, hamarosan kezdünk! Van még idő kivenni egy sört a hűtőből, vagy popcornt tenni a mikróba, de messzire már nem érdemes menni. 12.50: Igazán komoly a tét ma, illik a hatpontos jelző a meccsre, hiszen győzelme esetén a HFC már őszi bajnoknak mondhatná magát, az UTC sikere viszont azt eredményezné, hogy Major László tanítványai pontegyenlőséggel utolérnék a tabellán riválisukat, sőt, a jobb gólarányuk révén át is vennék a vezetést. Döntetlen esetén maradna a hárompontos differencia, egyszersmind a matematikai esély arra, hogy az utolsó őszi körben előzzön az újszegedi alakulat, ehhez azonban az kellene, hogy a vásárhelyiek elbukjanak az utóbbi időben botladozó Ásotthalom otthonában, míg Bernát Péteréknek a menetelő Mórahalom együttesét kellene két vállra fektetniük a SZVSE-stadionban. 12.40: Üdvözöljük olvasóinkat, mi már a helyszínen vagyunk, a csapatok a pályán melegítenek. A hazaiak szokásos módon, tiszta pirosban játszanak ma, míg az UTC fehér felső, fekete nadrág összeállítást választott magának. Jó hír a HFC szurkolói számára, hogy a keret minden tagja bevethető állapotban van, Dezső Ferenc bármely játékosát csatába küldheti szükség esetén. Nem ilyen szerencsések ugyanakkor az újszegediek, mert bár mind Ondrejó Tamás, mind Major László letöltötte az Ásotthalom ellen eltiltását, azon a meccsen begyűjtötte ötödik sárgáját Végh Ariel, így a gólerős szélső biztosan nem szerepelhet a mai csúcsrangadón. Szintén kimarad sérülés miatt a védelem tengelyéből Bilics Igor, helyét a hórihorgas Igor Tumbas veszi át a kezdőben. Kezdés: 13 óra! Beharangozónk itt olvasható!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.