Sport

Labdarúgás: az ősz csúcsrangadóját játssza az UTC Vásárhelyen

Labdarúgás: az ősz csúcsrangadóját játssza az UTC Vásárhelyen

2013. november 15., péntek
Labdarúgás: az ősz csúcsrangadóját játssza az UTC Vásárhelyen
szvse_hfc_mj22

A megyei I. osztályú labdarúgó bajnokság csúcsrangadóját rendezik vasárnap délután 13 órától a vásárhelyi stadionban, ahol a veretlenül listavezető HFC, a mindössze három pont hátránnyal közvetlenül mögötte álló újszegedieket fogadja.

A vásárhelyiek az 1. fordulóbeli - Mórahalmon kiharcolt - döntetlent követő tizenkét mérkőzésen begyűjtötték a három pontot, igaz riválisaik nagy bosszúságára ebből nyolc találkozót (köztük az utolsó hatot) egyetlen gólnyi különbséggel nyertek meg. Az UTC is remek szériában van, hiszen az utolsó hat bajnokijukon győzni tudtak

Major László

tanítványai. A találkozó tétje egyértelműen az őszi bajnoki cím elnyerése. Amennyiben a hazaiak nyernek, akkor a vásárhelyiek jelentős előnnyel térhetnek téli pihenőre, döntetlen esetén megmarad a két csapat közötti három pontos különbség és az őszi bajnoki címhez a vásárhelyieknek még a zárófordulóban, Ásotthalmon is pontot kell szerezniük. Az újszegediek sikere esetén viszont az UTC lépne a listavezető helyre, sőt akár az is megvalósulhat, hogy mind a négy élmezőnyben álló csapat 37 ponttal zárhatná az őszi idényt. A tét tehát nem kicsi, így várhatóan nagy csatát láthatnak a nézők a találkozón. A hazaiaknál az ősszel pályára lépett 19 játékos közül egyedül a betegséggel bajlódott

Tóth Józsefre

nem számíthatnak, míg a vendégeknél az egyik meghatározó spíler, a góllövő listán 8 góllal az előkelő hatodik helyen álló

Végh Ariel

Ásotthalmon begyűjtötte ötödik sárga lapját, így biztosan nem léphet pályára. Játszhat viszont az eddig 7 gólnál járó

Ondrejó Tamás

, és ismét ott lehet a padon Major László vezetőedző is, akik az SZVSE elleni találkozón történt kiállításukat követő egy mérkőzéses eltiltásukat éppen az ásotthalmi találkozóval töltötték le.

Teljes, legerősebb keretével készül a Vásárhely

ONLINE!

A Hódmezővásárhelyi FC - Ujszegedi TC találkozót élőben közvetítjük vasárnap 13 órától Hódmezővásárhelyről! Tartsanak velünk, szurkoljanak nálunk kedvenceiknek!

"Szerencsére sem sérültünk, sem eltiltottunk nincs, így mindenki bevethető a rangadón" - kezdte a beszélgetést

Dezső Ferenc

a HFC vezetőedzője. "A húzódással bajlódott

Nagy András

is edzett már a héten, így rá is számíthatok. A szokásos menetrend szerint négyet edzünk ezen a héten is, remélem a pénteki edzés után is azt mondhatom, hogy mindenki harcra kész. A heti foglalkozásokon a korábbiaknál is több gondot fordítottunk a taktikai elemek felfrissítésére és gyakorlására. A felkészülési időszakban kétszer is megmérkőztünk a nyári átigazolási időszakban alaposan megerősített újszegediekkel és ezeknek a mérkőzéseknek a tapasztalatait igyekszünk most hasznosítani. Ami gondot jelenthet, hogy néhány játékosomnál a fáradság jeleit érzékelem. Kétségtelen, hogy munka, vagy tanulás mellett többen edzőként is dolgoznak, így az esti saját edzésükre már fejben is alaposan elfáradnak. Most az a legfontosabb, hogy frissek legyünk vasárnapra, hiszen hazai pályán mindenképpen győzni akarunk. Megítélésem szerint a középpályán dőlhet el a találkozó sorsa, emellett döntő lehet, hogy az adódó lehetőségeit melyik gárda tudja jobban kihasználni. A vendégek számára is csak a győzelem az elfogadható, ezért nem állhatnak be védekezni. Ez azt jelentheti, hogy jobban kinyílnak majd, mint eddigi ellenfeleink, így talán több gólszerzési lehetőségünk adódhat. Megítélésem szerint két rúgott góllal meg lehet nyerni a rangadót, mivel bízom benne, védelmünk az eddigiekhez hasonlóan stabil lesz, a két gól elérésére pedig támadóink jók lehetnek. Izgalmas, színvonalas, jó mérkőzésre számítok, amelyre igyekeztünk legjobb tudásunk szerint felkészülni" - fejezte be Dezső Ferenc.

Két meghatározó ember hiányzik Újszegeden

asotthalom_utc_mj-70

"

Igor Bilic

Ásotthalmon megsérült, s mellette a kisárgult Végh Ariellel együtt két meghatározó emberem fog hiányozni, így kell egy veretlen csapat otthonában jó eredményt elérnünk, ebben szerencsére Ondrejó Tamásra viszont már számíthatok, letöltötte eltiltását. Masszív, jó csapat a Vásárhely, most még jobb, mint tavaly volt az NB III-ban, s nem véletlen az sem, hogy 13 mérkőzésükön nem kaptak ki - a megye kétségkívül egyik legjobb csapatáról van szó. Nagyon szoros eredményt várok, és bízom benne, hogy UTC-diadal kerekedik ki belőle" - nyilatkozta a Kertész utcaiak mestere. Major László egyébként több vásárhelyi játékost is jól ismer a jelenlegi csapatból, hiszen

Marton Bence

és

Kökény Tamás

a megyeválogatottban dolgozott a mester keze alatt,

Varga Róbert

két évig volt játékosa Orosházán. Mint a szakember kiemelte, a héten az UTC futsalcsapata két nagyszerű mérkőzést vívott a Győr és az Aramis ellen, amelyeken 4-5 játékosa is szerepelt, s bízik benne, formájukat a nagypályára is tovább tudják vinni. A két együttes a 2012/2013-as bajnoki évben is megmérkőzött egymással, igaz azok az összecsapások nehezen hasonlíthatóak a mostanihoz. Az újszegediek a kiesés ellen küzdöttek, míg a vásárhelyiek második gárdájában döntően a fiatalok kaptak játéklehetőséget. 2012 őszén Újszegeden 1-1-re végeztek a csapatok, míg tavasszal Vásárhelyen egy góllal nyertek a hazaiak, amellyel valószínűleg most is kiegyeznének.

A HFC tervezett kezdőcsapata:

Vasas - Jesenszki, Antal, Kökény, Marton, Varga R., Keller, Konc, Szabó M., Varga M., Hatvani. Cserék: Nagyistván (kapus), Huszár, Szakál, Nagy A., Huszka, Király, Rácz.

Az UTC tervezett kezdőcsapata:

Tombácz - Szűcs D., Tumbas, Balogh Á, Mészáros Z., Kerepeczki, Ondrejó, Mészáros T., Bitó R., Brinszky, Bernát.

A két csapat legutóbbi egymás elleni mérkőzésén (2013. március 2.):

Hódmezővásárhelyi FC II. - Újszegedi TC 3-2 (2-2)

HFC II.:

Nagyistván - Jesenszki, Nagy Á., Tóth J., Marton B., Muzsik, Szentirmai (Brizik-Bodrogi I. 50'), Paczuk P. (Szakál A. 74'), Király D., Komán A. (Szabó M. 50'), Huszka M. (Kupecz B. 80').

Edző:

Rostás Károly.

UTC:

Tombácz R. - Bilic, Gonda, Joó Gy., Gajdacsi M. (Szűcs J. 80'), Dobi I., Tombácz G., Balogh Á., Erhardt Sz. (Szántó A. 74'), Dürgő, Lázár G.

Edző:

Pálfy Zoltán.

Gólszerzők:

Huszka M. 2 (12', 43'), Szabó M. (61'), ill. Dürgő Péter (23'), Gonda L. (28').

Kiállítva:

Brizik-Bodrogi (90'), ill. Gonda (42').

Így játszott a két csapat a legutóbbi (13.) fordulóban:

Szegedi VSE - Hódmezővásárhelyi FC 0-1 (0-1)

Szeged, SZVSE-stadion. Vezette: Kócsó T.

SZVSE:

Szabó G. - Busa, Báló M., Hegyesi Zs. (Mazula 46.'), Nagypál, Szántó D., Tanács A., Kiss B., Simon I., Jánk T. (Terjéki L. 60'), Bagi T. (Strack 80'). Edző: Berki István.

HFC:

Nagyistván - Jesenszki, Antal, Kökény, Marton, Varga R., Keller Z. (Király D. 88'), Konc A., Szabó M. (Huszka M. 75'), Varga M., Hatvani J. (Rácz D. 60'). Edző: Dezső Ferenc.

Gólszerző:

Konc Adrián (28').

Ásotthalmi TE - Ujszegedi TC 1-3 (1-2)

Ásotthalom. Vezette: Gera F.

Ásotthalom:

Ábrahám - Bogdán R., Vastag, Kiszner A. (Baji Sz. 69.'), Németh P., Rencsár, Kothencz L., Szlobodnyik, Csáki R. (Hatvani Z. 63.'), Baji R., Bokányi Á. (Szolákovics 63.').

Edző:

Hevesi Tibor.

UTC:

Tombácz R. - Mészáros Z., Bilic (Tumbas 25'), Szűcs D., Brinszky, Kerepeczki, Bernát (Szentes-Bíró 88'), Végh, Balogh Á., Bitó R. (Gajdacsi M. 70'), Mészáros T.

Megbízott edző:

Pálfy Zoltán.

Gólszerzők:

Rencsár (24'), ill. Végh (20'), Bogdán (42' - öngól), Vastag B. (46' - öngól).

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.