Sport

Labdarúgás: parázs iksz a szegedi rangadón + FOTÓK, VIDEÓ

Labdarúgás: parázs iksz a szegedi rangadón + FOTÓK, VIDEÓ

2013. szeptember 14., szombat
Labdarúgás: parázs iksz a szegedi rangadón + FOTÓK, VIDEÓ
fk_szvse_mj 005

Akárcsak tavasszal, úgy ezúttal sem bírt egymással az FK és a SZVSE. Egy-egy gól és piros lap, számtalan kapufa, tömény izgalom: le a kalappal!

Felső Tisza parti stadion, műfű, 200 néző
2013.09.14., 19.00
FK 1899 Szeged
Szegedi VSE
A mérkőzés befejeződött.
játékvezető: Horváth Zoltán • asszisztens: Bárth Gábor, Farkas László
1
-
1

A megyei I. osztály 5. fordulójában:

FK 1899 Szeged - Szegedi VSE 1-1 (0-1).

Szeged, Felső Tisza parti stadion, műfű, 200 néző, vezette: Horváth Zoltán (Bárth Gábor, Farkas László).

FK 1899 Szeged:

Brunczvik - Heredea, Turján, Forró, Németh, Szalai, Csuka (Barta 66'), Imre, Péter-Szabó, Gyurkovics, Varga M. Vezetőedző: Hüvös Gábor.

SZVSE:

Szabó G. - Ágoston, Fülöp, Báló R., Nagypál, Báló M., Szántó, Simon (Tanács 66'), Hegyesi Zs., Busa, Kiss B. Vezetőedző: Berki István.

Gólszerzők:

Heredea M. (75'), illetve Hegyesi Zs. (25')

Kiállítva:

Varga M. (79'), illetve Kiss B. (90') Hüvös Gábor:

"Az első félidőben gyakorlatilag lefocizott bennünket a SZVSE, a második felvonásra azonban feljavultunk. Sok helyzetet dolgoztunk ki, s a mérkőzés képe alapján úgy gondolom, igazságos döntetlen született, ami egyik csapatnak sem igazán jó."

Berki István:

"Igazságos döntetlen született, mindkét csapat rengeteg helyzetet hagyott ki. Sajnálom, hogy az egyébként kiválóan működő játékvezetők egy hibás döntése miatt két pontot elveszítettünk..."

Nézze meg a SZEGEDma TV videó-összefoglalóját!

http://youtu.be/dkD4jk6vZkk

Online közvetítésünk:

94'
Rettentően jó mérkőzés ért véget nagy izgalmakkal és igazságos döntetlennel.
93'
Egészen elképesztő, egy kavarodásnál több SZVSE-védő futott össze, a kapusról végül a kapufára pattant a labda. Ki tudja, hányadik FK-kapufa ez...
92'
18 méterről Imre Zoltán végezte el a szabadrúgást. Gyönyörűen tekerte el a sorfal mellett, Szabó kapus azonban ki tudta ütni a löketet.
90'
KIÁLLÍTÁS! Gyurkovicsot rúgták fel a tizenhatos előterében a vendégek. Komoly felháborodást vált ki a játékvezetői ítélet ("csak" sárga lap), de megnyugszanak a kedélyek, mikor kiderül, Kiss Balázsnak ez a második sárgája, ami pirosat ér.
89'
Tíz fővel is támadásba lendültek a kék-feketék, övék a hajrá.
87'
FK-szöglet ívelődött be különösebb veszély nélkül. Még négy perc a meccsből.
86'
Számos szabálytalanság tarkítja a végjátékot. Kiugrásokkal próbálkoznak a Hüvös-legények. Mindkét gárdában még él a győzelem reménye.
83'
35 méterre a hazai kaputól szabadrúgáshoz jutott a SZVSE. Szántó Dániel vállalta el, mellé szállt a kísérlet. Ettől függetlenül beszorult most az FK, a vasutasok megpróbálják gólra váltani emberelőnyüket.
79'
KIÁLLÍTÁS! Varga Martin sípszó után elrúgta a lasztit, második sárgáját gyűjtve be ezzel a fegyelmezetlenséggel, villant a piros. Tíz főre fogyatkoztak a hazaiak. Azért az valahol egészen elképesztő, hogy az FK csapatából zsinórban a negyedik bajnoki mérkőzésen állítanak ki valakit, elképesztő sorozat, amire bizonyosan nem büszkék a diszkoszvetősök.
75'
GÓÓÓL 1-1! Egyenlített az FK! A tizenhatoson belülről Heredea Máté szúrta rá a lasztit, a labda a felső lécről lefelé vágódott, a játékvezető pedig az asszisztens intésére jelezte, bent volt, jöhet a középkezdés. Higgyünk a sporinak, mi nem tudunk állást foglalni a kérdésben, de a legtöbben határozottan állítják, helyes a döntés.
74'
Az iram cseppet sem csökkent, kiegyenlített a játék, mintha rákészülnének a csapatok a hajrára.
71'
Meccslabdát rontott Hegyesi! Hosszú indítást futott be hatalmas sprinttel, elpöcizte Brunczvik mellett 8 méterről, kínosan lassan gurult a laszti az üres kapu felé, végül a hazaiak szerencséjére a jobb kapufa mellett hagyta el a játékteret.
67'
Imre Zoltán 30 méterről a felső lécet találta telibe, a sokadik kapufa ez már! Gyurkovics előtt is adódott esély, megpróbálta elhúzni a játékszert Szabó mellett, a hosszú kezű kapus azonban megnyúlt, s elcsípte azt. Beleerősített az FK!
66'
Cserék mindkét oldalon. A hazaiaknál Csuka helyére Barta Krisfóf érkezett, míg odaát Simon Istvánt Tanács Attila váltotta.
63'
Busa Bence ugrott ki, de felszedte előle a labdát Brunczvik. Egyáltalán nem változik a játék képe, de mintha görcsösebb lenne az FK. A SZVSE hagyja, hadd jöjjön az ellenfél, majd a megnyíló területekre Busát és Hegyesit igyekszik beindítani.
59'
Egy beívelésre Szabó kapus kiindult, védője azonban belecsúsztatott, alig kerülte el a bal alsót a laszti... Jön előre, nyom az FK, a SZVSE pedig gyors emberei révén immár egyértelműen a kontrákra épít.
54'
Busát Csuka Tamás rántotta vissza egy gyors kontránál, sárga lap a jutalma. A 30 méteres szabadrúgás a jobb kapufán csattant, Szántó készítette le, Báló R. küldte rá. Nem győzzük írni, annyi az esemény!
53'
Nagy nyomás alá helyezi az FK a SZVSE-t, tüzeli őket a két edző, Hüvös Gábor és Dóra János, akik nagy összhangban működnek együtt. Gyurkovics Tamás előtt adódott lehetőség, 15 méterről hatalmas kapufát lőtt.
49'
Két lehetőség is adódott a vendégek előtt. Előbb Brunczvik késve indult ki, Hegyesi lőhetett, de túl közel járt már hozzá a kapus, nem tudta elpasszolni mellette. Nem sokkal ezután Báló Richárd bólinthatott, teljesen üresen maradt, de fölé fejelt.
46'
Itt a folytatás, a vendégek indították útjára a bogyót a szünetet követően. Kőkemény negyvenöt perc áll előttünk, hiszen az FK nem akar kikapni, az biztos, a vasutasok pedig mindenáron meg szeretnék óvni az előnyt. Csere nem történt.
SZÜNET!
45+1'
Nagy iramú és roppant élvezetes első félidő ért véget.
45'
Egyenlíthetett volna az FK: Péter-Szabó Tamás fordult le ellenfeléről, nagy helyzetbe került, de 14 méterről a kirepülő Szabó kapusba lőtt. Lesz egy kis ráadás a felvonás végén.
42'
Egy SZVSE-kontra nagyszerűen futott végig, Busa a bal oldalon lódult meg, kifliszerű beadása megkerülte a védőt, pontosan Hegyesit találta meg 7 méterre a kaputól. A gólszerző lábáról viszont ezúttal lecsúszott a labda, a lövés elkerülte a kaput, így kimaradt az óriási lehetőség, joggal fogta a fejét Hegyesi.
41'
Picit enyhült a nyomás, újra támadást tudott vezetni a SZVSE. El is jutottak az FK büntetőterületén belülre, ám ott Bruncvzik kapus kirohanással mentett a csatárok elől.
38'
Egy középpályán történt kakaskodás után parázslottak fel az indulatok. Várható volt, elvégre vérbeli helyi rangadót figyelhetünk, mely az előzmények ismeretében is igazi presztízsmeccs. Hatalmas erőfeszítéseket tesz az egyenlítésért az FK, egy szöglet után kis híján a hálóba sodorták a lasztit, ám a kavarodás végén megúszta a SZVSE.
34'
Egy bal oldali kornert merész előrevetődéssel hárított a hórihorgas Szabó kapus, akit most végre alaposan megdolgoztatnak a hazaiak.
33'
Szabó Gergő portás nagyot kiáltva, remek ütemben kilépve üti el a labdát egy FK-szöglet után, majd Imre Zoltán beadásszerű lövését tornászta ki a jobb alsóból. Ez volt az első igazi hazai esély.
29'
Egy magas ívben felperdülő labdára Kiss Balázs érkezett ajtó-ablak helyzetben, rá is készülhetett, mégis mellé bólintott. Elképesztően nagy lehetőséget puskázott el a vendégek tótkomlósi támadója, padlóra is küldhette volna az FK-t. Hüvös Gábor csapatának fel kell pörögnie valahogy.
25'
GÓÓÓL 0-1! Túljutottunk a félidő felén, és megszületett a vasutasok vezető találata. Egy szabadrúgás-kombinációnál nem figyeltek kellőképpen a hazaiak, Báló Richárd 28 méteres lövése a jobb kapufát találta telibe, a középre visszapattanó labdára Hegyesi Zsolt robbant be, s 7 méterről gurított a hálóba. Szemmel láthatóan roppant agilis ma a SZVSE üdvöskéje, jó lenne a szegedi labdarúgásnak, ha mindig ilyennek látnánk...
21'
Szántó Dániel 22 méterről pörkölte rá, druszája, Brunczvik kapus magabiztosan hárította a lövést. Érdekesség, hogy többet birtokolja a labdát az FK, azt mondhatjuk, mezőnyfölényt is harcol ki, de a lehetőségek, a veszélyes próbálkozások mind a vendégek nevéhez fűződnek.
17'
Változatos, jó iramú a mérkőzés. Hegyesi Zsolt remek labdával ugratta ki Busát, akit az alapvonal közelében tudtak szerelni a hazaiak, majd "Ballack" bemutatott még egy remek indítást. Motiváltan, lelkesen végzi szervező feladatát, ez jó jel a vasutasoknak.
13'
Busa Bence eresztette meg az első lövést a nagy rohanásban: 20 méterről durrantott a jobb kapufa mellé. Kiegyenlítődött a játék, a vendégek is eljutnak az FK-ketrecig.
8'
Az FK akarata érvényesül inkább, a kék-feketék megpróbálják nyomás alá helyezni ellenfelüket, helyzetet még nem dolgoztak ki.
5'
Már az első percekben is látszik, gigászi küzdelemre lehet számítani, nem kímélik magukat a fiúk.
3'
A hűvös időre tekintettel nagy iramban indították a harcot a küzdő felek, egyik támadás a másik után fut végig a pályán.
1'
Sárga felsőben, sötétkék alsóban a vasutasok, kék-fekete felsőben, fekete nadrágban, fehér sportszárban a diszkoszvetősök. A meccs szépsége, hogy mindét gárda "Szeged!" csatakiáltással üdvözölte a drukkereket. Az FK kezdte a derbit.
18.40: Köszöntjük Önöket a nap maratoni közvetítéssorozatának záró összecsapásán! A szegedi derbin az FK hamarosan a SZVSE-t fogadja az eső áztatta műfüvön itt a Felső Tisza parton. 19 órakor Horváth Zoltán sporttárs sípjelére indul az összecsapás és az élő közvetítés.

A találkozó elé:

Beharangozó írásunk a két vezetőedző nyilatkozatával és a tervezett kezdőcsapatokkal ide kattintva olvasható el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.