Sport

Labdarúgás: Algyőn szakadt meg az UTC veretlensége + FOTÓK

Labdarúgás: Algyőn szakadt meg az UTC veretlensége + FOTÓK

2013. szeptember 14., szombat
Labdarúgás: Algyőn szakadt meg az UTC veretlensége + FOTÓK
algyo_utc_mj 081

Indulatoktól sem mentes, feszült mérkőzésen szakította meg az Algyő az UTC veretlenségi sorozatát a megyei labdarúgás élvonalában.

Algyő, 150 néző
2013. 09. 14., 16.30
Algyő SK
Ujszegedi TC
Vége a mérkőzésnek.
játékvezető: Gera Ferenc • asszisztens: Borbás Bottyán Aurél, Barna Zoltán
1
-
0

A papíron erősebbnek számító UTC az első percektől kezdve igyekezett kapujához szegezni a házigazdákat, akik szórványos ellentámadásaikból igyekeztek építkezni általában kevés sikerrel. A hazaiak által mind gyakrabban vitatott játékvezetői ítéletek aztán a mérkőzés előrehaladtával mind jobban borzolni kezdték a kedélyeket, ekkor már villant a sárga lap, igaz, mindössze kétszer, ám azon sem csodálkozhatott volna egyik csapat sem, ha besárgult játékosaikat zuhanyozni küldi a játékvezető. Az újszegediek kifejtette nyomás nem volt elég nagy a gólhoz, az Algyő pedig hatékonyan rombolta azokat. A második játékrészben folytatódott a küzdelem, néha durvábban, néha kevésbé, de újabb lapok maradtak el végül a vagdalkozás közepette. Az algyőiek gyors kontrái aztán a félidő derekán vezettek eredményre,

Kohajda Gergely

beadását becsúszva továbbította

Tombácz Róbert

kapujába

Hadár Attila

. Előny birtokában az Algyő türelmesebb játékra próbált váltani az eredményt tartva, ám a vendégek játékába kevés elképzelést lehetett felfedezni, s ezen az egygólos meccsen ez kevés volt az egyenlítéshez. A néhány látványos, mutatós egyéni akció nem ért el eredményt, így az állás nem változott, maradt az 1-0, s megszilárdult a tény: az UTC elveszítette veretlenségét Algyőn.

Major László

tanítványai legközelebb az FK 1899 Szegeddel vívnak nagy rangadót a SZVSE-pályán szeptember 21-én, szombaton 16 órától, míg a Takács-egység Hódmezővásárhelyen meccsel másnap, ugyanabban az időpontban.

Labdarúgó megyei I. osztály 5. forduló:

Algyő SK - Ujszegedi TC 1-0 (0-0)

Algyő, 150 néző. Vezette: Gera Ferenc (Borbás Bottyán Aurél, Barna Zoltán)

Algyő:

Szűcs M. - Koza, Gyimesi, Gonda A., Daróczi, Laczkó J., Takács R., Kohajda (Farkas Sz. 90+1'), Pataki (Orosházi 84'), Hegedűs (Kiss 80'), Hadár.

Vezetőedző:

Takács Zoltán.

UTC:

Tombácz – Szűcs D., Kerepeczki, Balogh, Mészáros Z., Mészáros T. (Szentes-Bíró 67'), Ondrejó, Bitó (Dürgő 67'), Végh, Brinszky, Bernát (Gajdacsi 79').

Vezetőedző:

Major László.

Gól:

Hadár (65').

Sárga lap:

Hadár (30'), Daróczi (47'), ill. Tombácz (32'). Takács Zoltán:

"Gratulálok végig nagyszerűen küzdő csapatomnak! Az az együttes nyerte a meccset, amelyik jobban akarta a sikert, ezek mi voltunk a mai tipikusan egygólos mérkőzésen. Az elmúlt alkalommal korholtam a fiúkat, mert meglehetősen gyenge játékkal kikaptunk a SZVSE-től, most pedig maximális dicséret illeti őket, hiszen egy lényegesen jobb csapatot győztünk le!"

Major László: "

Gratulálok az Algyőnek! Úgy gondolom, az első félidőben a párharcok többségét megnyerték a hazaiak, a második félidőben kis szerencsével pedig meg tudták tartani egygólos előnyüket. Azt hiszem, pár játékosom elfelejtette, hogy nem a Nagymágocs, hanem az Algyő ellen játszunk..."

Online közvetítésünk:

90+2'
Lefújja a spori a meccset, óriási algyői öröm.
90+1'
Kettő perc a ráadás. Újabb UTC-akció, fölé száll a labda.
90'
Farkas Szilveszter Kohajda helyett.
89'
Nyom az UTC! Ondrejó is átesik egy lábon, ez sem tizenegyes. Aztán szabadrúgás kinn, 35 méteren. Azt lehúzza Szűcs kapus.
88'
Mészáros Zoltán a hazai 16-os jobb oldalán kavargat, szambázik, aztán a harmadik ember mellett a büntetőterületen belül, a spori orra előtt hatalmasat esik. Gera játékvezető int, tovább.
86'
Kerepeczi szerez labdát, keresztbe ad a kapu elé, de lelassul az akció. Nyom az UTC, aztán Kohajda kontráz a szélen, Balogh állítja meg.
84'
Patakit szólítják le, Orosházi váltja. "Pörögjél, biztosan csináld!" - biztatja váltótársát Pataki.
81'
Nyom az UTC, Brinszkytől induló akció, Dürgő tovább középre Gajdacsinak, őt szerelik a betömörülő védők. Orosházi készül.
80'
Hegedűs lesétál, Kiss jön helyette.
79'
Gajdacsi váltja Bernátot. Az Algyő is cserére készül.
78'
Bernát tör be a bal oldalon a 16-osra, lő élesen keresztbe, elkerüli a hosszút.
77'
A hazai 16-osra beívelt pattogó labdát vágják ki Bernát elől, a komplett UTC kezezést reklamál, a spori továbbot int.
75'
Szentes-Bíró talpalja le Daróczit. Hazai szabadrúgás az oldalvonaltól, balról. Hadárnak erős, inkább fejbe találja, mint stukkol, fölé.
74'
Kerepeczki ismét 22-25 méterről teker, kifelé csavarodik, el a bal felső mellett.
73'
Tombácz jó ütemben robban ki Kohajda elé tálalt labdára, hatalmas gólhelyzetet hatástalanít.
69'
Takács Rolnad ütközés után terül el a 11-es pontnál, most is tovább. Ápolni kell a hazai játékost.
67'
Dürgő váltja Bitót, Szentes-Bíró Mészáros Tibort.
65'
GÓÓÓL! Kohajda villámgyors a szélen betör a 16-osra, az alapvonaltól tálal középre, védővel a nyakán csúszik be Hadár és a kapuba tolja a labdát! 1-0!
62'
Szűcs kapus markol fel egy labdát, aztán már indul is Hegedűs, kapura tör, Mészáros Zoltán remek ütemben szereli az ötös sarkán.
60'
A pályán küzdenek a felek az esőben. A hazai drukkerhad rendre a bírót szidja. Focit nem nagyon látunk, csak küszködést.
55'
Végh szabadrúgása a sorfalon hal el, aztán egy kontra, Pataki esik el, de nincs 11-es, megy a reklamálás kőkeményen.
53'
Egyre lejjebb megy a színvonal, középpályán megy a vagdalkozás. Most valami fociszerű: Szűcs Dániel indul meg, 22 méterről alig suhint a hazai kapu hosszú felsője fölé.
50'
Daróczi tör be a 16-osra egy remek labdával, védővel a nyakán labdástul akad el Tombáczban, akiről kipattan a laszti, ki is vágják, a kapust azonban ápolni kell.
49'
Pataki kontrája, indítja a bal oldalon Kohajdát, de les.
47'
UTC-szabadrúgás, amit két szögletre cserélnek a vendégek. A harmadik után Balogh Ádám csukafejese, de levágódik egy lábról.
46'
Az Algyő kezdi a második játékrészt, miközben elered az eső.
SZÜNET!
45+2'
Gera játékvezető fúj, kitör a szünet.
45+1'
Végh esik el a hazai 16-os jobb oldalán, a szabadrúgását erősen lövi, fölé.
45'
Daróczi ível be egy szabadrúgást 40 méterről balról, a berobbanó Hegedűs elől "hazamentenek" a védők mellel.
44'
Bernát emelkedik a labdára, de nagyot esik, felkel, a kezét fájlalja.
43'
Újabb fura ítélet, Daróczi kivezeti a labdát, de szabadrúgás kifelé lökésért. Inkább nem írjuk le a válogatott szitkokat, amik időről időre elhangzanak - s talán még egy átlagos futballmeccsen is túltesznek - mert ki kellene tennünk a 18-as karikát, és még akkor is büntetne az NMHH...
39'
UTC-üdvrivalgás, gól, amint Bernát a 16-oson belül átveszi a labdát, majd 14-ről jobbról a hosszúra lő. A kapufa tövéről azonban nem befelé, hanem kipattan a labda.
37'
Egyre indulatosabb a meccs, folyamatosan mennek a kemény belépők, Mészáros Tibor Laczkó lábára csúszik, nincs lap. A meccs mintha kezdene kicsúszni a spori kezéből...
35'
Kohajda kontrája, átadja jobbra Hegedűsnek, aki addig cselez, amíg csak bedobást harcol ki. Ondrejó aztán fejbe találja a lasztival Patakit.
34'
Ondrejó lövése száll fölé 30 méterről.
32'
Tombáczot támadják az ötösön belül, Hadárral ütközik, aztán elszabadulnak az indulatok, a kapus ellöki a támadót, aki hanyatt esik. Sárga ez is. Azután megy a szöveg a pálya szélén, mindenki kiállítást és többmeccses eltiltást reklamál hazai részről. Borbás Bottyán Aurél próbálja hűteni a kedélyeket, kevés sikerrel.
31'
Kőkeményen bírálják a hazaiak a játékvezetést most már. UTC.helyzet múlik el, Kerepeczki lő fölé.
30'
Hadár ismét Baloghgal szemben, ez már lap.
29'
Továbbra is az UTC irányít, de hatékonyan rombol az Algyő.
28'
Balogh ismét a földön, most Hadárt figyelmezteti a spori.
26'
Küzdelmes játék uralja a mérkőzést, így a félidő közepén járva. Kohajda lába marad ott Balogh Ádám sarkán, szóbeli intő egyelőre a vétkesnek.
22'
Hegedűs fejjel teszi a labdát Kohajda elé, de bedobás lesz végül a helyzetecskéből. Azután elveszíti a labdát a hazai csapat.
19'
Kohajda térül-fordul az ellenfél 16-osa előtt, de sikerül szerelni, mielőtt bárkit megjátszana.
18'
Brinszky szabadrúgása 27-ről balról, félmagas, erős löket, Szűcs kapus védi.
15'
Hegedűs balról ad át Patakinak a túloldalra, de hosszú. Takács mester keresetlen szavai nyomán irulna-pirulna minden apáca, már ha járnának megyei focimeccsekre... Kirohanásaival sokadszor kéri számon játékosain, hogy miért nem játsszák meg inkább a labdát, ahelyett, hogy folyton szabadulnak tőle.
14'
Laczkó hozza ki nagy rössel a labdát, fellöki Bernát lendületből. De van, aki szerint szándékos rúgás történt, amiért sárga járna.
12'
Takács Roland esik nagyot, szabadrúgás a vendégkaputól 35 méterre, balról. Pataki szabadrúgás után az UTC jöhet.
11'
Végh löbböl nagyot a labdába szabadrúgás címén, de nem éri el a társat elől. Egyelőre meddő mezőnyfölényben az UTC.
9'
Egyszerre ugrik fel a labdáért Végh és Gyimei, elterülnek, utóbbi lenn marad, de nincs baj. A 16-oson belül történt az eset, büntetőt csak egy-két vendégdrukker reklamál egy pillanatra.
8'
Mészáros Tibor ad be jobbról, kikeveredik Ondrejóhoz, Bernátot játssza meg, éppcsak szerelik a gólveszélyes támadót a hazaiak.
5'
Bernát kavargat a bal oldalon, de beadását szögletre vágják. Ezt is bedobásra csúsztatják a bekkek. Szögletekben már 3-0 az UTC-nek.
4'
Újabb UTC-korner, ezt kicsúsztatják a védők. Az ellenattakból Hegedűs laposan gurít kapura a 16-os bal sarkáról, Tombáczé a "hazaadás".
2'
Támadólag lép fel az UTC az első pillanattól fogva, a Gondáról leforduló Bernát elől mentenek szögletre. A sarokrúgást Szűcs kapus szedi le.
1'
Az UTC kezdi a meccset!
16.25: Minden kész, mindenki meccsre, tettre kész, fogadkozik az Algyő (indigókék szerelés, fehér sportszár) és az UTC is (fehér mez és nadrág, fekete sportszár). Hamarosan kezdünk! 16.15: Sok szeretettel köszöntjük Olvasóinkat az algyői sportpálya lelátójáról! Rövidesen kezdődik az Algyő - UTC rangadó! Megy a melegítés, el is kél, hiszen esőbe hajló, hideg, őszies, szeles idő van. Beharangozónk itt olvasható!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.