Sport

Kosárlabda: három szedeákos a válogatottban

Kosárlabda: három szedeákos a válogatottban

2013. július 30., kedd
Kosárlabda: három szedeákos a válogatottban
demeter_kereszty_maronka_szedeak

Augusztus 8-án kezdődik Szarajevóban az U16-os férfi kosárlabda Európa-bajnokság B-divíziós küzdelemsorozata. Horváth Imre, a magyar válogatott szövetségi edzője a hétvégi, csehek elleni két felkészülési mérkőzés után kijelölte a bosznia-hercegovinai kontinenstornára utazó keretet, amelynek három szegedi kosaras, Demeter Attila, Kereszty Domos és Maronka Áron is tagja.

A B-divíziós U16-os Európa-bajnokságra készülő magyar válogatott keretébe a Naturtex-SZTE-Szedeák három büszkesége is bekerült. A fiúk titkon reménykedtek abban, hogy mindhárman pályára léphetnek majd Bosznia-Hercegovina fővárosában, és tegnap kiderült: az elmúlt hetek során nyújtott teljesítményükkel valóban meggyőzték rátermettségükről a nemzeti csapat szakmai stábját. "Hasznos volt a csehek elleni két mérkőzés, már csak azért is, mert az Eb-n egy csoportban leszünk velük. Nagyon jó közösség jött össze a válogatottnál, régóta együtt játszunk és az összeszokottság a pályán is megmutatkozik" – mondta Maronka Áron. "Izgatottan várom az Eb kezdetét, úgy gondolom, reális esélyünk van a jó szereplésre. Persze, addig még vár ránk két szlovéniai edzőmeccs és egy rövid, soproni edzőtábor, ott tovább lehet csiszolni a játékot." "Éppen most fejeztük be a videós elemzést, amely többek között megmutatta, hogy a védekezésünkön mit kell javítani" – vette át a szót Kereszty Domos. "Az utazásig hátra lévő egy hétben lesz még feladat bőven, de az eddig elvégzett munka alapján bizakodhatunk a jó eredményben. A csehek ellen megnyert második mérkőzés például igazi önbizalom növelő győzelem volt." A magyar válogatott első Eb-mérkőzését Luxemburg ellen vívja jövő héten, csütörtökön, majd sorrendben Grúziával, Ausztriával, Csehországgal és Fehéroroszországgal találkozik. A csoportból az első két helyezett jut a legjobb nyolc közé. "Nagyon várom már a torna kezdetét, régi álmom vált valóra azzal, hogy nemzeti színekben szerepelhetek egy Eb-n" – jelentette ki Demeter Attila, aki két szegedi társához hasonlóan pályafutása első kontinensviadalára készül. "A csoportban egyik meccs sem lesz könnyű, de minden ellenfelünkből maximálisan felkészülünk majd. Mindent megteszünk, hogy továbbjussunk, és ha ez sikerül, a legjobb nyolc között már bármi megtörténhet."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.