Sport

Női futball: nem volt esélye a SZAK-nak, gázolt az Astra

Női futball: nem volt esélye a SZAK-nak, gázolt az Astra

2013. május 7., kedd
Női futball: nem volt esélye a SZAK-nak, gázolt az Astra
astra_szak01

Az Astra hazai pályán nem hagyott esélyt a vasárnap egy hét alatt már harmadik tétmeccsét lejátszó SZAK-nak.

Rögtön a 4. percben megszületett az első gól.

Szabó Boglárka

szabadrúgása kipattant

Földesi Lilienről

, a labdára

Picze Gabriella

csapott le és közelről lőtt a kapuba (1-0). A 14. percben a jó ütemben kifutó Földesi ütközött

Fogl Katalinnal

, a játékvezető a tizenegyespontra mutatott, jóllehet a hazaiak támadója az utolsó lépésénél megcsúszott, így nem tudta kontrollálni a labdát, ahogyan a szegedi hálóőr mozgása elől sem térhetett ki. A büntetőt végül a sértett a kapu mellé lőtte. A 36. percben Szabó Boglárka bal oldali beadására a védők mögül kibújva, ismét Fogl érkezett jó ütemben, és a hálóba pofozta a labdát (2-0). Amikor pedig már mindenki a félidei negyedórás szünetet várta, egy egyéni akcióból újfent Fogl szerezte meg csapata harmadik gólját (3-0). A második félidő is góllal kezdődött: az 50. percben egy eladott labdára csaptak le a hazaiak, amit egyből keresztbe íveltek,

Godvár Katalint

találva meg, aki 10 méterről jobb lábbal a bal fölsőbe bombázott (4-0). A mérkőzés utolsó találatát ismét a végig kiemelkedően játszó Fogl szerezte, amikor egy jobb oldali szabadrúgást követően maradtak le a vendég védők az Astra támadójáról (5-0). A krónikához hozzátartozik még, hogy a 94. percben egy felesleges szabálytalanságot követően a játékvezető ismét a büntetőpontra mutatott, Földesi kapus azonban magabiztosan hárított, akárcsak egy héttel korábban a Viktória ellen, ezzel maradt az 5-0-ás hazai siker. Összességében megállapítható, hogy sok volt a SZAK négy stabil játékosának hiánya. Ez érezhető volt a 90 perc alatt, szinte minden erejük a védekezésre ment el. A mérkőzés egészét tekintve uralta a játékot az Astra, egy-két lehetősége ugyan adódott a szegedi csapatnak is, de sajnos egyik sem volt igazi gólhelyzet. Cserenkó Szabolcs együttese szombaton 15 órától fontos hazai meccsel folytatja NB I-es felsőházi szereplését: a Hegyvidék SE ellen itthon tarthatónak tűnik a három bajnoki pont!

Női labdarúgó NB I felsőházi rájátszás 4. forduló:

Astra-Bíró-Kert FC - Szegedi AK 5-0 (3-0)

Budapest, Csepel Hungary Club '94 SE Sporttelep, 100 néző. Vezette: Fenyvesi (Bíber, Peitli)

Astra:

Kovács K. - Gyöngyösi, Jakab, Pincze, Molnár J., Ács, Szabó B., Godvár, Sümegi, Benkő, Fogl.

Vezetőedző:

Dombó János.

SZAK:

Földesi - Kardos, Harcel, Miklós, Dudás, Szalai, Lévai, Lipták, Nagy Dzs. (Koncz 46'), Vékes, Baksa.

Vezetőedző:

Cserenkó Szabolcs.

Gól:

Pincze (4'), Fogl (36', 45', 77'), Godvár (50').

Sárga lap:

Földesi (14'), Dudás (66'). Dombó János:

"Végig dominálva megérdemelt győzelmet arattunk egy nagyon szimpatikus szegedi csapat ellen."

Cserenkó Szabolcs:

"Hét nap alatt a harmadik tétmeccset játszotta csapatom, és sajnos létszám- és minőségbeli hiánnyal is küzdöttünk. Kissé fáradtak voltunk, viszont a kitűzött célunkat elértük: tisztes helytállást követően távoztunk Csepelről. Ismét egy újoncot avattunk Koncz Bernadett személyében, akinek ezúton is gratulálok! Dolgozunk tovább, hiszen nincs sok idő a pihenésre - szombaton ismét bajnoki! Vért izzadva, csúszva-mászva, de itthon csak a győzelem lesz elfogadható!

Szalai Ágnes, a SZAK csapatkapitánya:

"Kevés eséllyel, de végig küzdve, kulcsembereink hiányában is sikerült az elvárásokat teljesítenünk. Támadásaink meddőek voltak, szinte végig a védekezésre kellett koncentrálnunk, ilyenkor be-becsúszik egy-két hiba, amit egy Astra szintű csapat rögtön megbosszul. Gratulálok a hazaiaknak!"

További eredmények:

Hegyvidék SE - 1. FC Femina 0-1 (0-0) Viktória Trend Optika FC - MTK Hungária FC 1-3 (0-3)

A női labdarúgó NB I felsőházi rájátszás jelenlegi állása:

noi_labdarugo_nbi_2012-2013_4f_rajatszas

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.