Sport

Labdarúgás: fordított a Tápé az Ásotthalom ellen + FOTÓK

Labdarúgás: fordított a Tápé az Ásotthalom ellen + FOTÓK

2013. március 30., szombat
Labdarúgás: fordított a Tápé az Ásotthalom ellen + FOTÓK

Már csak a Tápé százszázalékos tavasszal a megye élvonalában, miután a csúcsrangadón 0-1-ről fordítva verte az Ásotthalmot. K. Tóth Gyula, a rutinos mesterlövész szemfüles találata döntötte el a derbit.

A megyei I. osztály 20. fordulójában:

Tápé ESK - Ásotthalom TE 2-1 (0-0).

Algyő, műfű, 250 néző, vezette: Ámán András (Sipos Áron, Balla Gábor József).

Tápé:

Kispéter - Szűcs K., Szélpál, Hegyesi Á. (Bubori 65'), Márki, Németh L., Tóth L., Mike, Brinszky (Cseh 92'), K. Tóth, Péter (Papdi Sz. 90'). Vezetőedző: Paksi Péter.

Ásotthalom:

Ábrahám - Bogdán, Rencsár, Vastag, Somlyai (Németh P. 46'; Frank 79'), Kiszner, Szlobodnyik (Bisztrovics 69'), Hatvani, Csáki (Kothencz L. 72'), Baji R., Török (Bokányi Á. 72'). Vezetőedző: Hevesi Tibor.

Gólszerzők:

Tóth L. (66'), K. Tóth Gy. (85'), illetve Kiszner A. (57') Paksi Péter:

"Vérbeli rangadót játszottunk a jó erőkből álló Ásotthalommal. Védelmünk szervezett volt, a középpályán harcosan játszottunk, elöl pedig jobban használtuk ki a kínálkozó lehetőségeket, mint ellenfelünk. A megyei I. osztályban évek óta meghatározó Ásotthalom elleni győzelem nagy diadal."

Hevesi Tibor:

"Nagyon meglátszott a csapaton, hogy a héten nem tudtunk teljes értékű edzésmunkát végezni. Ráadásul több kényszerű cserét is végre kellett hajtanunk a meccsen, ami rányomta bélyegét a teljesítményünkre. Nem tudtam úgy motiválni a játékosokat, mint a Csongrád ellen, sajnos ezúttal nem voltunk olyan harcosak. Gratulálok a Tápénak."

Online közvetítésünk:

Vége a mérkőzésnek.92. perc: K. Tóth Gyula indult meg egy újabb megszerzett labdával, de ezúttal mellé lőtt. Brinszky helyére még Cseh érkezett. Ez az utolsó jelenet, vége a meccsnek. Egyenlő erők küzdelmét láthattuk, nagy taktikai harcot, végül egy védelmi megingás, illetve K. Tóth Gyula szemfülessége döntött a Tápé javára. Paksi Péter együttese így 40 pontos, egy elmaradt meccsel, amit ha megnyer, a második helyen érezheti magát az Algyő mögött! 90. perc: Baji Renátónak magas Kothencz beadása, kihozhatják a lasztit a védők. 89. perc: Kothencz Levente vágta előre a labdát, keresve az ásotthalmi csatárokat, de felszabadítottak a védők. Pétert váltotta közben Papdi. "Lassan, Sanyi!" - így a tápéi drukkerek. Játékosuk követi is az "utasítást". 88. perc: Megpróbálja az egyenlítést az Ásotthalom, de már nagyon nehéz lesz felpörögnie. Uralja a játékot most a magabiztos Tápé, mely cserékkel is igyekszik majd tördelni a hajrát. Papdi Szabolcs érkezik.
85. perc: GÓÓÓL 2-1! Elképesztő védelmi megingást kihasználva vezetést szerzett a Tápé! Rencsár József befelé passzára K. Tóth Gyula vércseként csapott le, majd Ábrahám mellett az üres kapu közepébe pörgetett mintegy 7 méterről. A 31 éves tápéi csatár immár 19 gólos a bajnokságban! 84. perc: Bokányi Ádám kapott sárga lapot, és a nyakláncát is levetette vele a játékvezető. Hullámzik a játék. 80. perc: Továbbra is az a jellemző, hogy inkább az ásotthalmi lábakon jár a laszti, kontrákra vár a Tápé. Ezekben azonban akad veszély, Brinszky például az imént felpörgette magának a bogyót, majd nagyszerűen lőtt, Ábrahám azonban védeni tudott. 79. perc: A csere cseréje, Németh Péter megsérült, Frank Attila folytatja helyette. 75. perc: Kettős csere a vendégeknél: Bokányi Ádám és Kothencz Levente érkezett Török és Csáki helyére. A frissítés használt is, mert a hazai térfélen folyik a játék, ugyanakkor különösebb veszélyt nem okozó szabadrúgásokig jutottak csak a kék mezesek. 70. perc: Szlobodnyik helyett Bisztrovics Róbert érkezett az Ásotthalomnál. Közben a tápéi csere, Bubori Kornél került helyzetbe, a hosszúra átszálló magas beadás után próbálkozhatott, de ballal mellé-fölé bombázott.
66. perc: GÓÓÓL 1-1! Egyenlített a Tápé! Péter rosszul találta el a labdát, de így lett jó a befelé lövés Tóth Lukácsnak, aki levette a bogyót az ötösön, majd a kétségbeesetten kilépő Ábrahám mellett a bal alsóba gurított. A 36 éves focistának ez volt a második találata ebben a megye I-es szezonban. 65. perc: Hegyesi Ádámot Bubori Kornél váltotta, védő helyett támadó érkezett tehát tápéi oldalon. Kockáztat Paksi Péter, de nincs is más választása. 63. perc: Brinszky, Mike, Péter volt a labda útja, utóbbi játékos azonban összerogyott, mire helyzetbe kerülhetett volna. Nagy erőket mozgósít most a Tápé, cserére is készülnek a hazaiak. 62. perc: Váltani kell a Tápénak, ha eredményt akar. Az Ásotthalom visszaállt, betömörült, magabiztosan felügyeli védőharmadát, ráadásul még kontrákra is futja erejéből. 57. perc: GÓÓÓL 0-1! Vezetést szerzett az Ásotthalom! Történt, hogy egy kavarodás után büntetőt reklamáltak a vendégek, ám végül be kellett érniük egy szabadrúgással, amit kezezés miatt kaptak a tizenhatos előteréből. Nem sokkal később kiderült, nagyon is jól jártak ezzel! Kiszner Antal állt a labda mögé, pompás lövését Kispéter még óriási bravúrral a bal kapufára tornászta, onnan azonban végül a gólvonal mögé jutott a bőr! A 34 esztendős ásotthalmi futballista negyedszer volt eredményes ebben a bajnokságban. 55. perc: Baji Renátó lendült előre egy klasszikus kontrával, de hosszan szöktette magát, Kispéter tápéi kapus így a tizenhatoson kívülre futva tisztázhatott.
54. perc: Egy szöglet után Brinszky Adrián nagyszerű mozdulattal lőtt kapásból, az életerős kísérlet egy védőről vágódott le. Majd Péter is tüzelhetett, Ábrahám védett. 50. perc: Inkább az ásotthalmiak a kezdeményezőek, de csak egy-egy szöglet okozott eddig veszélyt. Tömegjelenetet figyelhettünk Kispéter ketrece előtt, de a portás vérnyomása végül nem emelkedett meg. 46. perc: A Tápé hozta játékba a labdát a második félidő kezdetén. Az ásotthalmiak egyet cseréltek, Somlyai Dávid helyett Németh Péter folytathatja. Szünet.45. perc: Kiszner Antal szabadrúgása szállt a kapu mellé, majd kitört a szünet. Ugyan nem esett gól, de soha rossza félidőt, ahogy mondani szokás! Valkai Jánosnak, a Móravárosi Kinizsi centerének is nagyon tetszett az első felvonás, bár tréfásan megjegyezte, a szünetben majd megmutatja, hogyan kellett volna...
42. perc: A másik kapu előtt is mozgalmas jelenetsor, Baji Renátó üresen maradt, a fejére is varázsolták a bogyót, ám a kísérletben nem volt elég erő, így Kispéter könnyedén csípte el. 41. perc: K. Tóth Gyula újabb ziccerét figyelhettük: 15 méterről félfordulattal lőtt mellé, Ábrahám már verve volt. 38. perc: Fölényben a Tápé, de nincs még gól. Az Ásotthalom szórványos kontrákra apellál, Hatvani és Baji R. gyorsasága sokat érhet. 35. perc: Mike Gábor 33 méterről hatalmas erővel lőtt, Ábrahám minden tudására szükség volt, hogy kikaparja a labdát a jobb sarokból. Elképesztő nagyot védett az ásotthalmi kapus. 31. perc: Hatvani József igen agilisen ment előre a bal szárnyon, két csellel tisztára játszotta magát, de kivárt, így odalett az esély, nem tudott már jól beadni, mert visszazártak a tápéi védők. Változatos a csata, két szervezett, masszív csapat küzdelmét láthatjuk.
28. perc: K. Tóth Gyula a balösszekötő helyéről került jó helyzetbe, laposan az üresen tátongó kapu bal sarka mellé gurított. Ez is jelzi, átvette a kezdeményezését a Tápé, az Ásotthalom hátsó alakzatának most bőven akad dolga. 24. perc: Jobbról, kissé kisodródva lőhetett az ötösről Tóth Lukács, a rutinos tápéi próbálkozását bravúrral, spárgázva mentette Ábrahám. Eddig ez volt a találkozó legnagyobb helyzete! Érdemes megjegyezni, két remek portás áll a ketrecek előtt mindkét oldalon, az ő nagy párbajuk is ez a derbi! 20. perc: Némi ásotthalmi fölény bontakozott ki a tápéi védelem hibáinak is köszönhetően, több ígéretes akciót is láthattunk, de a háló még nem rezdült meg. 16. perc: Péter Sándor kereste a társakat középen, de Ábrahám Tamás ásotthalmi portás jó ütemben mozdult ki, s összeszedte a lasztit. 14. perc: Brinszky Adrián kapott remek labdát a büntetőterületen belül, gyönyörűen vette át, de nem tudott lövőhelyzetbe kerülni, mert kiszorították. Odaát Baji Renátó tört előre, hosszan vezette a labdát, nagy nehézségek árán választották el attól.
10. perc: Akcióban a másik mesterlövész is, K. Tóth Gyulát lesen állította meg a bírói sípszó. 9. perc: Baji Renátó egy remek jobb oldali beadásra érkezett nagy lendülettel, de mielőtt a tápéi hálóba fejelhetett volna, Kispéter Zoltán kirepült ketrecéből, és elpaskolta a lasztit az ásotthalmi gólfelelős elől. 6. perc: Igazán kemény küzdelem bontakozott ki a középpályán, a kapuk még nem forogtak veszélyben. Több fault tördeli a játékot. 3. perc: Élénk iramban kezdtek a csapatok, igyekeznek feltérképezni egymás hadállását. 1. perc: Útnak indult a labda. Kék felsőben, nadrágban, fekete sportszárban az Ásotthalom, szürke-fehér kombinációban a Tápé. Mindkét együttes ebben a mezben nyerte valamennyi tavaszi összecsapását. Örömteli, hogy rengeteg néző látogatott ki a rangadóra, a jó focira bizony komoly az igény! 15.00: Kis csúszással kezdünk hamarosan. 14.55: Köszöntjük az olvasókat ismételten Algyőről, ahol hamarosan kezdődik a 20. forduló szupperangadója, a tavasszal egyaránt százszázalékos Tápé és Ásotthalom csatája. Az éllovas Algyő egyébként ugyanebben az időben Hódmezővásárhelyen vendégszerepel, azt a csörtét is élőben közvetítjük, ide kattintva ugorhat át. 15 órakor Ámán András sporttárs sípjelére indul a találkozó és élő közvetítésünk.

A találkozó elé:

A Szertár Sportbolt megyei I. osztály 20. fordulóját megelőzően a 45 pontos Algyő áll az élen, megelőzve a 41 pontot gyűjtött Ásotthalmot, illetve a 40 pontos Kiskundorozsmát és a 37 pontos Sándorfalvát. A Tápé 37 pontjával ugyan "csak" ötödik, ám van egy elmaradt meccse az Ujszegedi TC ellen odahaza, amit ha behúz - szigorúan virtuálisan - azonnal az előkelő harmadik helyre rukkol elő. Mind az ásotthalmi, mind a tápéi brigád szenzációsan kapta el a tavaszi rajtot, s eddig még hibátlan: Paksi Péter gárdája három, Hevesi Tibor legénysége négy ütközetet vívott meg sikerrel. Különösen értékesnek mondható Brinszky Adriánék SZVSE elleni 3-1-es, illetve Baji Renátóék Csongrád elleni 1-0-s diadala. Ezúttal is egyértelműen a győzelemre törnek a csapatok, azonban legalább az egyik sorozatnak meg kell szakadnia szombaton késő délután. Vajon melyik alakulat nyújtja tovább parádés szériáját? Ásotthalmi rangadójukon ősszel 2-0-s hazai siker született, Hatvani József és Patarcic Krisztián második félidei góljára nem érkezett válasz. K. Tóth Gyula és társai most visszavágásra készülnek. Igaz, nem saját pályájukon vehetnek revánsot, a tápéi játéktéren ezen a hétvégén nem lehet futballozni, így az algyői műfüvön szikráznak majd a stoplik. Élő közvetítésünkből kiderül, mire mennek egymással a srácok ezen a nagyszerűnek ígérkező összecsapáson.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.