Sport

Futsal: Budaörsön is ikszelt az Aramisszal az UTC

Futsal: Budaörsön is ikszelt az Aramisszal az UTC

2012. december 3., hétfő
Futsal: Budaörsön is ikszelt az Aramisszal az UTC

Kétszer is vezetett az UTC Budaörsön a Colorspectrum Aramis otthonában, ám a hazaiak az utolsó másodpercekben létszámfölényes szituációban játszva kiegyenlítettek.

Aligha számíthatott könnyű találkozóra az UTC együttese az Aramis otthonában, hiszen a hazaiak szívós ellenfélnek számítanak mindenkinek az NB I-ben. A patinás klub, melynek játékos-edzője

Frank Tamás

szövetségi kapitány, hamar vezetést is szerzett

Korozmán Krisztián

szemfüles találatával.

Dürgő Péter

rövidesen egy nem kevésbé szemfüles sarkazással egalizált, majd ezt követően felpörgött a meccs, s mindkét oldalon számos ziccer maradt ki. Ebben komoly szerepet játszott a két kapus is,

Tombácz Róbert

és

Sikur Lajos

a tőlük megszokott bravúrokkal villogtak. Aztán a hajrában egy szabadrúgást követően szerencsés körülmények között

Tóth Attila

közelről előnyhöz juttatta alakulatát, s bár még az Aramis többször is egyenlíthetett volna a szünetig, végül 2-1-es vendégvezetéssel érkezett a pihenő. Fordulás után gyorsan szedte össze faultjait a hazai gárda, ám ebbéli "hátrányát" végül a félidő derekára ledolgozta a vendég csapat. A kemény mezőnyharcot végül a brazil Roni törte meg, aki Tóthról lefordulva egalizált. Rövidesen a hibák büntetővé értek hazai részről, ám az UTC nem bizonyult szerencsésnek, a tízméterest

Koncz Zsolt

, az ismétlést

Fülöp Tibor

vágta a felsőlécre. Mindkét gárda óvatosan védekezett a faultok miatt ezt követően, igaz, szabálytalanságok óhatatlanul adódtak ekkor is, ám a játékvezetők inkább nem döntöttek a kétes szituációkban. A feszült végjátékban aztán úgy tűnt, az UTC tovább gyarapítja idegenbeli győzelmeit, s erősíti e tekintetben száz százalékos mérlegét, hiszen egy szépen felépített támadás végén Fülöp módosította 3-2-re az eredményt. Ám nem adták fel a hazaiak, létszámfölényes játékra álltak, s ez a végén meg is hozta nekik az egyenlítést, a végig remekül játszó

Csopaki István

mentett meg számukra egy pontot 22 másodperccel a vége előtt (3-3). A forgatókönyv kísértetiesen hasonlít a két csapat szegedi találkozójára, ahol a végén hasonlóan drámai körülmények között az UTC-nek sikerült hazai pályán pontot mentenie... A döntetlennek kétségtelenül a hazaiak örülhetnek jobban, az UTC e kisebb botlását azonban semmiképpen nem kell súlyosnak értékelnünk, hiszen a csapat stabilan a felsőház tagja jelenleg, s várhatóan sikerül pontjait gyarapítania szombaton is. E szokatlan időpontban, azaz december 8-án játssza ugyanis következő hazai bajnokiját az újszegedi alakulat, 18.30-as kezdéssel az újszegedi sportcsarnokban, amely így idén egy újabb Szeged - Veszprém derbinek adhat otthont, igaz ezúttal nem kézilabdában...

Férfi futsal NB I 13. forduló:

Colorspectrum Aramis - UTC Futsal Team 3-3 (1-2)

Budapest, Budaörsi Városi Sportcsarnok, 100 néző. Vezette: Kömpf, Pápai, Kovács P.

Aramis:

Sikur - Frank, Sámson, Csopaki, Roni.

Csere:

Birinyi, Dávid, Korozmán, Sajbán Miklós, Gorjánácz, Sajbán Máté, Tyukász (kapus).

Játékos-edző:

Frank Tamás.

UTC:

Tombácz - Trucz, Hernády, Koncz, Tóth A.

Csere:

Takács, Fülöp, Hegyesi, Dürgő, Gahwagi, Puskás, Béry (kapus).

Edző:

Brinszky Adrián.

Gól:

Korozmán (5'), Roni (30'), Csopaki (40'), ill. Dürgő (8'), Tóth A. (16'), Fülöp (38').

Sárga lap:

Sámson (17'), Dávid (26'). Brinszky Adrián:

"Kísértetiesen megismétlődött az őszi randevúnk eredménye az Aramisszal, számszerűen is ugyanaz az eredmény született, ugyanazzal a forgatókönyvvel, azzal a különbséggel, hogy az utolsó pillanatban most mi kaptuk egy elkerülhető gólt. Talán nekünk lehet hiányérzetünk, de összességében úgy gondolom, nem véletlen, hogy ez a két csapat kétszer is döntetlent játszott egymással, hiszen hasonló játékerőt képvisel mindkét alakulat, habár más stílusban futsalozunk. A múlt heti vereség után elégedett vagyok ezzel az eredménnyel, mentálisan nagyon kellett az, hogy ne szenvedjünk újabb vereséget, ráadásul egy ilyen kiváló ellenfél otthonában."

További eredmények:

DEAC Futsal Club - Rába ETO FC 1-8 (0-3) 1. FC Veszprém - MAFC BME Docler Akadémia 2-2 (1-2) Gödöllői Bikák/Vasas Phiten - MVFC Berettyóújfalu 3-2 (2-2) Üllő FC Cső-Montage - Rubeola FC Csömör 5-8 (3-4)

A férfi futsal NB I jelenlegi állása:

#NévMSZGYDVLGKGGKP
1.Rába ETO FC12110181196233
2.MVFC Berettyóújfalu1181248252325
3.UTC Futsal Team1072148282023
4.Gödöllői Bikák/Vasas Phiten127234242023
5.Colorspectrum Aramis125344335818
6.Admiral-Haladás VSE115065153-215
7.Rubeola FC Csömör135085468-1415
8.Üllő FC Cső-Montage123094569-249
9.1. FC Veszprém122373146-159
10.DEAC Futsal Club112274470-268
11.MAFC BME Docler Akadémia121383163-326

Online közvetítésünk:

40'

És itt a vége, akárcsak Szegeden, Budaörsön is 3-3 lett a végeredmény.

40' GÓÓÓL... 3-3.

Körbejáratja a labdát a hazai csapat, Dávid egy keresztbe passzolt labdát ad át az érkező Csopakinak, aki be is lövi... 22 másodperccel a vége előtt egalizál az Aramis, 3-3.

39'

Időt kér az Aramis, jön az 5 a 4 ellen? Úgy is van, Frank ölt megkülönböztető mezt. Létszámfölényben tehát az Aramis. Roni visz keresztbe egy labdát, a hosszú kapufához passzol, elcsúszik egy gólra éhes talp alatt a laszti

38' GÓÓÓL!!! 2-3!

A felállt fallal szemben járatja körbe a labdát az UTC, Hernády aztán keresztbe ad Koncznak, lemarad egy védő, passz be Fülöpnek, aki közelről a kapuba lő! 2-3!

37'

Egyre feszültebb a vége, van pár szabálytalanság, de a síp néma marad.

36'

Ronitól indul a labda Sajbán Miklóshoz, ő Dávidnak centrerez középre, aki három méterről lő, Tombácz szögletre ment. Roni keresztbe gurítja a kornert, megszerezzük. Hegyesi tör kapura aztán, elgurítja a kapus alatt és mellé megy. De szöglet, majd még egy, aztán Puskás puskázza el.

35'

Óvatoskodnak a felek, mintha mindkét csapat a másiktól várna egy hibát.

34'

Kiélezett a meccs, nem kizárt, hogy az fog dönteni, hogy ki lövi be jobb százalékkal a büntetőket. Persze ahhoz fault is kell, de aligha hisszük, hogy ne fújnának be az UTC ellen is legalább egyet, túl sok van még hátra...

33'

Az Aramis hibázik elsőként, ez a 6. faultjuk, 10 méterest lőhet az UTC! Koncz áll a labda mögé, nagy erővel magasra célozva telibe találja a felsőlécet! A kipattanón ott van Fülöp, lő, ez is felsőléc...

32'

Két gyors hiba mindkét oldalon, most már kockázatos minden szerelés.

31'

Újabb fault az UTC ellen, 4-4. Roni iramodik meg, Tombácz védi a ziccert.

30' GÓÓÓL... 2-2.

Roni szép egyéni megoldása, lefordul Tóth Attiláról és kilövi a sarkot, egyenlít az Aramis, 2-2.

29'

Kapunk egy faultot, addig reklamálnak a hazaiak. 4-3.

28'

Most Csopakié a százas ziccer, egy az egyben jöhet, centikkel gurul a kapufa mellett el a laszti. Megkönnyebbülten lélegez fel a vendég kispad.

27'

Takács spiccel suhint meg egy labdát a hosszú kapufán csattan!

26'

Továbbra is megy a mezőnybirkózás. 4-2 a faultarány már, Pápai sporttárs kapja a magáét a szurkolóktól is.

25'

Játék helyett küzdelem a pályán, 3. Aramis faultot fújja be a spori.

24'

Gyűrik egymást a felek, most nincsenek helyzetek, csak a gyakori eladott labdák uralják a játékot.

23'

Hegyesi Zsolt a labdával, három emberen hámozza át magát, aztán a hatosnál passzol az érkező Tóth Attilának, aki azonban centikkel marad le a labdáról az üres kapu előtt...

22'

Frank megy el a szélen, lövését Tombácz azonban védi. Újabb faultok, 2-1 ebben a hazaiaknak. Gólban a mieinknek.

21'

Az UTC kezdi a második félidőt. Hamar eladjuk a labdát. Aztán egy hazai fault.

SZÜNET!

20'

Puskás lő a hosszúra, Tóth sarokkal húzza rá, kapufa! Támad az Aramis, szöglet. Egy lövés, Tombácz térdén megpattan, majd a hatoson belül gurul, aztán kihozzuk. És itt is a félidő vége!

19'

Begyakorolt figurát próbál a szabadrúgásnál az Aramis, keresztbe lövik a hosszú sarokhoz, Tombácz éppen odaér és kitenyereli az érkező ember elől! Aztán egy Csopaki-lövés borzolja kedélyeinket. Harcos, agresszív az Aramis.

18'

A saját hatosáról kap egy indítást Frank, aki tovább passzol a társnak, Sámson azonban egy kicsit lemarad róla. Kiegyenlítünk ismét faultokban. Sok az eladott labda. Időt kér az Aramis.

17'

Csopaki kerül lövőhelyzetbe, Tombácz remekül véd. Szöglet, átemelik Franknak, aki éppen csak centikkel lő mellé.

16'

Már 4-2 a fault a hazaiaknak. Sámson megreklamálja, nem éppen higgadtan, ez meg így sárga lap.

16' GÓÓÓL!!! 1-2!

Vezet az UTC! Egy hazaadást fúj le a spori, a hatosról Trucz legurítja a szabadrúgást, Koncz nem túl erős lökete Ronit kapja hasba, a kapufánál álló Tóth Attila elé kerül a laszti szerencsésen, aki nem is hibázik onnan! 1-2!

15'

Egy ütközés után Sámson marad lenn, ápolni kell, majd lebiceg. Aztán úgy tűnik jól van, jön is vissza.

14'

Határozottan felpörgött a meccs, keményedik a játék, sikerül kiegyenlítenünk faultokban is, 2-2 a hibák száma.

13'

Gahwagi szerez labdát, egy az egyben vezetheti Sikurra! Közelről belelövi a kapusba... Óriási ziccert szalaszt el az UTC.

12'

Sajbán Miklós iramodik meg és nem kíméli a Selectet, nagyot belebikáz, Tombácz véd.

11'

Dürgő duplázna, takarásból lőtt, szöglet következhet. Hernády a belőtt labdát tűzi rá, de véd a kapus. Csopaki kontráz, sikerül kiszorítani, de lőni tud, telibe kapja a rövid kapufát.

10'

Eladunk egy labdát, Roni csap le rá és vezeti egyedül Tombira, baj van, de véd Tombácz! Aztán itt is a szegedi kontra, 3 az 1 ellen viszik fel a fiúk, Koncz passzát Takács Renátó lövi rá, Sikur véd. Közben 2-1 oda - a faultok terén.

9'

Megélénkül a meccs! Csopaki viharzik el a jobb oldalon, lövését Tombácz hárítja a rövid felső előtt!

8' GÓÓÓL!!! 1-1!

Koncztól megy egy felpassz Dürgőhöz aki a kapu előtt áll, és háttal a ketrecnek sarkaz a hosszúra, Sikur erre nem számít, 1-1! Micsoda egyenlítés!

7'

Sajbán Miklós is vállalkozik hazai részről, Tombácz a helyén.

6'

Nem egyszerű ellenfél az Aramis, ezt bizonyították számtalanszor már. Puskás próbál egyenlíteni, átlövése eredménytelen.

5' GÓÓÓL... 1-0.

Korozmán vállal egy lövést egy remek passz után, Gahwagi nem támadja elég agresszíven, s a lapos löket Tombácz mellett a hosszúban köt ki, a takarás miatt nem láthatta a kapusunk... 1-0.

4'

A második sorunk a pályán. Támadgat az Aramis.

3'

Egy Frank-lövést jegyzünk fel, jelezvén történt valami. A szövetségi kapitány labdája egyébként messze elkerülte a kaput.

2'

Egyelőre tapogatóznak a felek. Mezőnyben dolgozik a két csapat, gyakran cserél gazdát a labda.

1'

És akkor hajrá! Az Aramis hozza játékba a labdát.

18.25:

Hamarosan kezdődnek a bemutatások. A mieink tiszta feketében játszanak, a hazaiak tiszta fehérben. Mégsem lesznek bemutatások... Hamarosan kezdünk!

18.15:

Kemény, műanyagborítású a budaörsi sportcsarnok padlója, ez nem szokott feküdni a mieinknek. Az egyoldali lelátós csarnokban egyébként még kevesen vannak, pár tucat drukker érkezett eddig. Teltház biztosan nem lesz, ahhoz kellene vagy ezer ember, annyi biztosan elférne a szektorokban.

18.05:

Sok szeretettel köszöntjük Olvasóinkat! Rövidesen kezdődik az UTC legújabb bajnokija, ezúttal az Aramis ellen. A budaörsi városi sportcsarnokban is kigyúltak már a hétfő esti fények, javában melegítenek a csapatok. A csapat 14 órakor indul Szegedről Budaörsre. A keretben annyi változás történt, hogy Bullás Imre bokasérülése miatt nem játszhat, továbbá Polczer Norbert továbbra sem bevethető. Ismét a csapattal tart ugyanakkor Gahwagi Nebil.

A találkozó elé:

Legutóbb elveszítette szezonbeli veretlenségét az UTC, ráadásul a fájó fiaskó hazai pályán következett be, a Szombathelyről érkezett Haladástól (3-4). Ezzel a nem túl jó ómennel vág neki a decembernek Brinszky Adrián alakulata, amely 14 nap alatt 4 mérkőzést fog megvívni az NB I alapszakaszában - ebből hármat idegenben. Kezdődik a hónap Budaörsön hétfő este, majd december 8-án, szombaton itthon folytatódik a Veszprém ellen, azután 12-én szerdán Berettyóújfaluban vár nehéz meccs Trucz Zsoltékra, akik az évet a Gödöllőn zárják 17-én, hétfőn. Nem könnyű sorozat... Elsőként tehát Budaörsön kell jól szerepelni az Aramis otthonában. Frank Tamás szövetségi kapitány játékosként dirigált patinás együttese jelenleg a tabella 5. helyén áll, s bár a szezon elején az újszegedi sportcsarnokban 3-3-as döntetlent vívott az UTC-vel - melynek csak a végén sikerült pontot mentenie - a Pest megyeiek nem tűnnek verhetetlennek. Az ősz folyamán ezt két csapat is bizonyította az Aramis otthonában: előbb a Gödöllői Bikák Vasassal egyesült csapata (2-5), majd a Rubeola (2-4) vitte el a három pontot Budaörsről. Többi kötelezőnek tűnő győzelmét begyűjtötte a csapat - köztük egy ritkán látható 1-0-s siker Veszprémben -, ahogyan a "kötelező vereségeket" is: Győrben sima 3-0-val, Berettyóújfaluban 5-2-vel érvényesítették a papírformát a hazai csapatok. Hétfő este az UTC-n a sor, hogy hazahozza a három pontot - ez az idei bajnokságban eddig mindig sikerült, reméljük a hagyomány folytatódik ezúttal is...

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.