Sport

Női futball: nem borult a papírforma az Astra ellen + FOTÓK

Női futball: nem borult a papírforma az Astra ellen + FOTÓK

2012. október 30., kedd
Női futball: nem borult a papírforma az Astra ellen + FOTÓK

A tavaszi, idegenbeli csoda - miként ősszel a fővárosban - most Szegeden is elmaradt: a SZAK-nak nem jött össze a bravúr az Astra ellen.

A két napig ömlő eső ugyan elállt, de fagyközeli hidegben, és irreális körülmények között kezdődött a mérkőzés, miután a játékvezető, az előzetes vizit alapján, játékra alkalmasnak ítélte a pályát. A mostoha körülmények és a sérülések mindkét csapatnál rányomták bélyegüket a meccsre, a mély talaj és a helyenként kialakuló pocsolyák miatt mindkét gárda játéka akadozott egy kicsit. Az Astra az első pillanattól kapujához szögezte a hazai csapatot, óriási fölényben játszottak, és abszolút uralták a meccset. A szegedi együttes saját térfelére szorult, és szinte csak a védekezésre koncentrált. A vendégek fölényéről sokat elárul a beszédes statisztika: az első fél óra után már 12-1 volt a szögletarány az Astra javára... Sarokrúgásaikat azonban vagy kifejelték a védők, vagy a kapus avatkozott közbe. A kapuban

Földesi Lilien

több bravúrt is bemutatott, de a 34. percben már ő sem segíthetett:

Kakuszi Adrienn

futott el a jobb szélen, és a gyámoltalan védőkön erőszakosan áthámozva magát combmagasságban adta középre a labdát, ami a kapus alkarjáról kipattant, így

Fogl Katalinnak

nem jelentett gondot az üres kapuba helyeznie (0-1). A 38. percben

Godvár Katalin

végezhetett el egy szabadrúgást középről, 20 méterről, a hazai kapus még a sorfalat állítgatta, amikor nekifutott, és a késve vetődő portás fölött a bal felső "pipába" lőtt (0-2).

A második félidő valamelyest kiegyenlítettebb játékot hozott, miután a 48. percben Szabó Boglárka egy szögletre jó ütemben érkezett, és a kétségbeesetten vetődő kapus mellett a jobb alsó sarokba fejelt (0-3). Mivel ezzel eldőlt a meccs, a vendégek némileg visszavettek a tempóból, így több lehetősége is adódott a szegedieknek. Előbb Papp Dorina fejelt centiméterekkel mellé, majd Harcel Boglárka lőtt fölé. Eközben továbbra is az Astra járatta a labdát, de már nem volt olyan nyomasztó a fölény, mint az első félidőben. A 67. percben Zimányi Kovács Anikó futott el egy indítással a bal szélen, de Kakuszi beérte, és menteni tudott. A 73. percben egy keményen belőtt labdát Lipták Lilla fejelt kapura, de Kovács Klaudia magabiztosan fogta a játékszert. Eközben a másik oldalon is maradtak ki lehetőségek - Szabó Boglárka egy lepattanó labdát 5 méterről az üres kapu mellé bombázott. A 85. percben alakult ki a végeredmény, amikor Fogl Katalin jobbról, éles szögből a hosszú sarkot megcélozva nagy erővel vágta a hálóba a labdát (0-4). A játék összképe alapján az Astra nagy különbségű győzelme teljesen megérdemelt, Jóval többet birtokolták a labdát, mint a hazai csapat, labdabiztosabbak voltak, és a kapu előtt is feltalálták magukat. Ha jobb minőségű lett volna a pálya, győzelmük könnyen nagyobb különbségű is lehetett volna. Azonban a végén - a szűk létszám okán - már csak arra koncentráltak, hogy megússzák a mérkőzést sérülés nélkül. A nehéz meccsek sora ezután is folytatódik: Cserenkó Szabolcs alakulata legközelebb november 3-án, 13.30-tól a szombathelyi Viktória FC otthonában lép pályára.

Női labdarúgó NB I 10. forduló programja:

Szegedi AK Boszorkányok – Astra-Bíró-Kert FC 0-4 (0-2) Szeged, Felső Tisza parti stadion, 100 néző. Vezette: Bárth (Kávai, Komáromi) SZAK: Földesi (Gula 58') - Miklós, Kardos, Németh Zsó., Harcel, Lévai, Boros, Szalai (Lipták 32'), Hethési (Fehér 67'), Zimányi Kovács, Papp. Vezetőedző: Cserenkó Szabolcs. Astra: Kovács K. - Kakusizi, Jakab, Pincze, Molnár J., Megyes (Komlós 71'), Benkő, Szabó B., Szekér, Godvár, Fogl. Vezetőedző: Dombó János. Gól: Fogl (34', 85'), Godvár (38'), Szabó B. (48'). Sárga lap: Szabó B. (89'). Cserenkó Szabolcs: "A szörnyű állapotú pálya - védekezésre kényszerülő együttesként - nekünk kedvezett inkább, így a játszó csapatnak sokkal nehezebb volt a célját elérnie. Tudomásul kell vennünk azonban, hogy rúgott gól nélkül a későbbiekben sem fogunk meccseket nyerni! Jó lenne, ha minden héten én állíthatnám össze a "kezdőt", de már hetek óta a sérülések határozzák meg a csapat összetételét. Akik a mai nap játszottak, nem vallottak szégyent, de azért 1-2 ponton volt hiányérzetem..." Dombó János: "Katasztrofális minőségű pályán, katasztrofális játékkal magabiztos győzelmet arattunk!"

További eredmények:

Hegyvidék SE – MTK Hungária FC 0-7 (0-3) UTE Profisport – 1. FC Femina 0-2 (0-0) BNLC-Csepel – Páter Fit-Well-Nagypáli 3-2 (1-0) Nyíregyháza Spartacus FC – Viktória Trend Optika FC elmaradt

A női labdarúgó NB I jelenlegi állása:

#

Csapat

M.

Gy.

D.

V.

Lg.

Kg.

Gk.

P.

1.

MTK Hungária FC

10

10

-

-

68

4

64

30

2.

Viktória Trend Optika FC

9

7

1

1

58

6

52

22

3.

Astra-Bíró-Kert FC

10

7

2

1

35

12

23

21

4.

1. FC Femina

10

5

-

5

21

18

3

15

5.

Hegyvidék SE

10

5

-

5

16

34

-18

15

6.

UTE Profisport

10

4

1

5

14

24

-10

13

7.

BNLC-Csepel

10

4

1

5

24

50

-26

13

8.

Páter Fit-Well-Nagypáli

10

2

1

7

15

41

-26

7

9.

Szegedi AK Boszorkányok

9

1

-

8

4

29

-25

3

10.

Nyíregyháza Spartacus FC

8

-

-

8

7

44

-37

0

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.