Sport

Kosárlabda: Európa-bajnok legenda látogatta meg a Szedeákot + FOTÓK

Kosárlabda: Európa-bajnok legenda látogatta meg a Szedeákot + FOTÓK

2012. augusztus 31., péntek
Kosárlabda: Európa-bajnok legenda látogatta meg a Szedeákot + FOTÓK

Különleges vendég tisztelte meg a Naturtex-SZTE-Szedeák kosárlabdacsapatának péntek délelőtti edzését: Szeged Európa-bajnok kosarasa, Hódy László szülővárosába látogatott.

A 78 éves, ám korához képest még mindig fiatalos kosárlabdázó 1948-ban a Szegedi Postásban kezdte pályafutását. "Itt nevelkedtem, itt kezdtem el kosárlabdázni, s itt értem el olyan eredményeket, hogy azután felkerültem Budapestre a Honvédhoz" - idézte fel a SZEGEDma.hu-nak a 17 évesen már a válogatottba is bekerülő sportoló, aki hozzátette, nagyon jó volt az akkori szegedi kosárlabda, számára kamaszként már az is hatalmas megtiszteltetést jelentett, hogy vihette a labdákat, és a nagyokkal edzhetett. A kései utódok edzése láttán

Hódy László

határtalan örömét fejezte ki. "Nagyon jó érzés látni a mai szegedi kosarasokat: fiatalok, magasak, erősek, derék fiúk, akiknek minden adottságuk megvan ahhoz, hogy jól szerepeljenek. Ez már ezután csak rajtuk és edzőjükön áll" - értékelte a látottakat az 1955-ös budapesti Európa-bajnokságon emlékezetes mérkőzéseken kontinensbajnoki címet szerzett egység szegedi tagja, aki a legendás, szovjetek elleni találkozón csapata legjobbjaként pattogtatta a labdát, s 20 pontot szórt. Az 1956-ban Ausztráliába emigrált, s később a délszakiak nemzeti színeiben az 1964-es tokiói olimpián is részt vett 193 centiméter magas sportember elmondta még, ma már nem kosárlabdázik, bár néha nem tud ellenállni a gyűrű csábításának, s azért dob egyet-kettőt. Hódy László a Szedeák tagjainak felidézte emlékeit, a korabeli kosárlabdázás emelkedett pillanataiból is anekdotázott a fiataloknak,

Kiss Zsolt

csapatkapitánytól szedeákos ajándékcsomagot vehetett át,

Kardos Péter

elnöknek pedig dedikálta

Gyimesi János

: Ti, 55-ösök - Legendák a magyar kosárlabdázás aranykorából című kötetét. A legendás múltat felidéző rendhagyó Szedeák-edzés végén természetesen nem maradhatott el a közös fotózás sem: Csorvási Milánék meghatottan és büszkén állták körbe a szegedi és a magyar sport egyik kiemelkedő személyiségét.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.