Sport

Kajak-kenu: a Kovács, Janics duó és Vajda is megvédheti címét Londonban

Kajak-kenu: a Kovács, Janics duó és Vajda is megvédheti címét Londonban

2012. június 15., péntek
Kajak-kenu: a Kovács, Janics duó és Vajda is megvédheti címét Londonban

A háromszoros olimpiai bajnok Kammerer Zoltán fémjelezte egység nyerte a K-4 1000 méteres döntőt péntek délelőtt a kajakosok és kenusok szegedi válogatóversenyén.

A

Tóth Dávid, Kammerer, Kulifai Tamás

és

Pauman Dániel

által alkotott kvartett a másodikként célba érő riválist több mint két másodperccel (bő egy hajóhosszal), a harmadik hajót pedig hat másodperccel előzte meg, azaz egyértelmű volt a sikere. A válogatási elvek szerint a győztes egység indulhat a jövő hétvégi zágrábi Európa-bajnokságon, és ha ott az első három között végez, utazhat az olimpiára. Ha nem sikerül dobogóra állnia a horvát fővárosban, akkor még változhat az összeállítás.

A Kovács, Janics duó és Vajda is megvédheti címét Londonban

Női K-2 500 m-en a Kovács Katalin, Douchev-Janics Natasa duó, férfi C-1 1000 m-en pedig Vajda Attila nyert a kajakosok és kenusok második olimpiai válogatóversenyén, a Szeged melletti Maty-éri pályán, s ezzel megváltották repülőjegyüket a londoni játékokra. Kovácsék végig vezetve, de nagy csatában utasították maguk mögé riválisaikat, míg Vajda óriási fölénnyel győzött. Utóbbi versenyző - mivel Magyarország csak egyetlen kvótát szerzett a kenusoknál - kedvenc száma mellett C-1 200 m-en is vízre száll majd a brit fővárosban. Pekingi sikere után a Kovács, Douchev-Janics kettős és Vajda is címvédésre tör majd a július 27-én rajtoló ötkarikás játékokon.

Eredmény:

K-4 1000 m (három nevező):

1. Tóth Dávid, Kammerer Zoltán, Kulifai Tamás, Pauman Dániel (MTK, Graboplast Győr) 2:54.439 p 2. Noé Bálint, Schenk Áron, Kugler Attila, Noé Milán (MTK, Vác) 2:56.521 3. Dombvári Bence, Hufnágel Tibor, Vereckei Ákos, Kucsera Gábor (Honvéd Domino, Bomba Angyalföldi SE, FTC) 3:00.739

A válogatóverseny további programja:

Később:

további döntők 16 ó (női K-2 500 m, férfi C-1 1000 m, férfi K-1 200 m)

Szombat:

elő- és középfutamok 9:30 ó döntők 15:40 ó

Vasárnap:

elő- és középfutamok 9:30 ó döntők 14:50 ó (női K-1 200 m)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.