Sport

Labdarúgás: a szünet után remekelt a HFC

Labdarúgás: a szünet után remekelt a HFC

2012. május 13., vasárnap
Labdarúgás: a szünet után remekelt a HFC

A labdarúgó NB III Alföld csoportjának 25. fordulójában második félidei remek játékával sima győzelmet aratott a Hódmezővásárhelyi FC csapata a kiesés ellen küzdő Szarvas ellen.

A találkozó előtt

Szűcs Róbert

, a vásárhelyiek edzője kénytelen volt változtatni az eltervezett összeállításon, hiszen a sérüléssel bajlódó

Marton Bence

nem tudta vállalni a játékot, így

Bakos Ádám

került a bal oldali védő pozíciójába. A másik öltözőben is sok gonddal nézett szembe

Somogyi János

, a vendégek edzője, hiszen sérülések és eltiltások miatt négy alapemberére -

Bakróra, Klimajra, Závodára

és

ifj. Somogyira

- nem számíthatott, bár utóbbi már leült a cserepadra. Az első negyedóra unalmas mezőnyjátékot hozott, a kapuk egyáltalán nem kerültek veszélybe. A 17. perc azonban meghozta a hazai vezető gólt.

Borost

talpalta le

Csellár

a jobb oldali oldalvonal közelében, a beívelt szabadrúgást az előre húzódó

Antal Krisztián

teljesen tisztán fejelhette kapura, és a labda a felső lécről vágódott a gólvonalon túlra, 1-0. A gól után többet próbálkozott a Szarvas, de komolyabb helyzetig sem jutottak el a vendégek. A félidő hajrájára megélénkült a játék, előbb a 28. percben

Varga István

lövését bravúrral ütötte szögletre

Szabó

kapus, majd a beívelt sarokrúgást Boros fejelte fölé. Tíz perc elteltével

Varga Máté

jobb oldali beadását

Domonkos

lőhette 8 méterről kapura, de éles szögből leadott lövését Szabó hárította. A szünet előtti percben Domonkos egy csel után "forintos" labdát adott

Juhásznak

, aki azonban centiméterekkel a hosszú sarok mellé lőtt. Vendégtámadásokkal indult a második félidő, de a vásárhelyiek hagytak ki óriási helyzetet. Juhász adott labdát Kökénynek, aki Varga Máté elé tálalt, de a hazai középpályás Szabó kapus lábába lőtt. Az 51. percben Domonkos cselezgetett a 16-oson belül, majd lövése a jobb kapufáról pattant a mezőnybe. Negyedóra múlva Domonkos és

Pákozdi

rajtolt egy előrevágott labdára, a szarvasi védő elesett, a vásárhelyi támadó egyedül vezethette volna kapura a labdát, de

Allaga

partjelző a nézők nagy felháborodására szabálytalanságot látott, és beintésére

Wittmann

játékvezető szabadrúgást ítélt kifelé. A 67. percben óriási tűzijáték alakult ki a vendégek kapuja előtt, végül Varga István fejesét a bravúrok sorozatát bemutató és olykor a szerencsével is jó barátságban lévő Szabó kapus kiütötte, a védők pedig felszabadítottak. Alig telt el két perc, és újabb hatalmas hazai ziccer maradt kihasználatlanul, Domonkos futott el a jobb oldalon, beadását azonban Varga Máté tiszta helyzetben a felső lécre lőtte. A 74. percben Varga I. szögletét Antal kétszer is kapura fejelte, de a védők mindkétszer a gólvonal elöl tisztáztak. Egy perc múlva megtört a jég, Domonkos futott el a jobb oldalon, majd kapura húzott, és éles szögből leadott lövése a hosszú kapufáról vágódott a hálóba, 2-0. A 80. percben Boros Ádám tőrt előre, majd ütközött egy védővel, de a labda Domonkos elé pattant, aki egy igazítás után védhetetlenül lőtt a rövid felső sarokba, 3-0. A hátralévő időben visszavett a tempóból a vásárhelyi gárda, míg a vendégek képtelenek voltak veszélyt jelenteni Kovács kapujára. A lefújáskor a hazai játékosokat megérdemelt vastaps kísérte az öltözőbe.

Labdarúgó NB III Alföld csoport 25. forduló:

Hódmezővásárhelyi FC - Szarvasi FC 3-0 (1-0).

Hódmezővásárhely, 200 néző. Vezette: Wittmann.

HFC:

Kovács K. - Boros, Antal, Kavaric, Bakos - Varga M., Sipos (Horváth R. 83'), Juhász I. S. Varga I. - Kökény (Lékó 80'), Domonkos.

Edző:

Szűcs Róbert.

Szarvas:

Szabó B. - Benczur, Petykó, Pákozdi (Kugyela 78'), Csellár - Styecz (Kiszel 65'), Mike, Murvai (Bogdán 65'), Kristóf - Furár, Piti.

Edző:

Somogyi János.

Gólszerzők:

Antal K. (17') és Domonkos F. (75', 80')

Jók:

Boros, Antal, Kökény, Domonkos, ill. Szabó B., Petykó, Mike Szűcs Róbert:

"A helyzetek alapján nagyobb arányban is nyerhettünk volna."

Somogyi János:

"Négy alapemberünk hiányát nem bírta el a csapatom, így a hazaiak ilyen arányban is megérdemelten nyertek."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.