Sport

Kajak-kenu: Kozák duplázott, párosban is győzött

Kajak-kenu: Kozák duplázott, párosban is győzött

2012. május 19., szombat
Kajak-kenu: Kozák duplázott, párosban is győzött

A korábbi világbajnok Szabó Gabriella, Kozák Danuta duó nyerte szombaton a női K-2 500 métert a kajakosok és kenusok első ötkarikás válogatóján, Szegeden. A pénteken egyesben is diadalmaskodott Kozák ezzel duplázott.

Másodikként a kétszeres olimpiai bajnok, egyben ötkarikás címvédő

Kovács Katalin, Douchev-Janics Natasa

kettős, harmadikként pedig a

Fazekas Krisztina, Paksy Tímea

páros ért célba. A szakvezetés korábbi döntése értelmében fél kilométeren egyesben és párosban nem lehet majd duplázni Londonban, azaz ha Kozák a jövő hétvégi, duisburgi Világkupán kiharcolja az egyes-indulás jogát, akkor a mostani párosverseny eredményei nem számítanak majd bele a válogatásba. Ebben az esetben június közepén egy viadal dönt a párosindulókról, ha viszont Kozák nem jár sikerrel egyesben, akkor a júniusi versenyre Szabóval egy győzelem birtokában érkezhetnek.

Eredmények:

Női K-2 500 m:

1. Szabó, Gabriella, Kozák Danuta (Honvéd Domino) 1:38.900 p 2. Kovács Katalin, Douchev-Janics Natasa (Honvéd Domino, Démász-Szeged) 1:40.510 3. Fazekas Krisztina, Paksy Tímea (Graboplast-Győr, MTK) 1:41.190 4. Benedek Dalma, Csipes Tamara (MTK, Honvéd Domino) 1:41.370

A további program: vasárnap:

elő- és középfutamok 9:15 ó, férfi K-2 1000 döntő 10:13 ó döntők 15:15 ó (női K-1 200 m 16 ó)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.