Sport

Kézilabda: Nagy László spanyol lett és játszhat az olimpián

Kézilabda: Nagy László spanyol lett és játszhat az olimpián

2012. április 28., szombat
Kézilabda: Nagy László spanyol lett és játszhat az olimpián

Nagy László megkapta a spanyol állampolgárságot, így pályára léphet a spanyol férfi kézilabda-válogatottban a londoni olimpián - írt a As című sportlap.

Amit már hónapok óta sejteni lehetett, végül beigazolódott: az As internetes oldalán megjelent cikk szerint

Nagy László Zoltán

, a Barcelona átlövője - és az orosz evezős,

Anna Juscsenko

- pénteken kapta meg az állampolgárságot, így mindketten erősíthetik a spanyol csapatot a nyári ötkarikás játékokon. Az írás szerint Nagy, aki posztján a világ egyik legjobbja, megoldást jelenthet a legutóbbi olimpián bronzérmes spanyol kézilabda-válogatott egyik problémájára. A szegedi nevelésű kiváló balkezes átlövő, Nagy László 2009. június 21-én, a Szlovákiában 30-19-re megnyert Eb-selejtezőn lépett pályára utoljára magyar színekben, majd hivatalosan 2011. február 10-én jelentette be, hogy nem kíván a magyar válogatottban szerepelni, amíg az általa felvetett gondok meg nem oldódnak. Az olimpiai részvételének spanyolként így nincs akadálya, a Nemzetközi Kézilabda Szövetség (IHF) szabályai szerint három évet kell kihagynia egy játékosnak, hogy más ország színeiben szerepelhessen. Ugyanakkor továbbra is

élnek olyan híresztelések

, miszerint

Mocsai Lajos távozása után

az MKB Veszprémnél tervezik többek között Nagy szerződtetését is, akienk egyelőre elhúzódik barcelonai szerződéshosszabbítása. Ha valóban hazatérne, az a válogatottság jelentette problémát is megoldhatná.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.