Sport

Labdarúgás: téli vándorlások a megyei foci élvonalában

Labdarúgás: téli vándorlások a megyei foci élvonalában

2012. március 6., kedd
Labdarúgás: téli vándorlások a megyei foci élvonalában

A téli pihenő alatt is nagy volt a sürgés-forgás a megye élvonalának futballcsapatai körül. A legtöbb játékos - épp egy kezdőcsapatnyi - a Tápéhoz érkezett, ahol a KÉSZ lett az új tulajdonos, de a Kiskundorozsma is beigazolt rendesen.

Hétvégén már teljes fordulót rendeznek a megyei I. osztályú bajnokságban, befejeződik tehát a szurkolók számára igencsak hosszúra nyúlt szünet, végre ismét pattog majd a labda a pályákon. Szombaton és vasárnap a SZEGEDma.hu is újra megkezdi élő közvetítéseinek, tudósításainak, beszámolóinak sorát. A rajt előtt megkerestük a csapatok edzőit, hogy a játékosmozgások felől érdeklődjünk, és egy rövid előretekintést is kérjünk a tavaszi szezonra. A tabella sorrendjében vettük végig az együtteseket.

1. Mórahalom 40 ponttal

Érkezett:

Bálint Dániel (Kiskundorozsma), Szasa Vojnics-Zelics (Szerbia), Varga Krisztián és Balog Norbert pedig az ifitől csatlakozott a kerethez.

Távozott:

Gyimesi Norbert (Anglia), Papdi Szabolcs (Röszke), Kovács Zoltán sérülés miatt hagyja ki a tavaszi szezont. Tóth Ákos:

Szeretnénk előrébb lépni a tavalyi második helyhez képest, de nem lesz könnyű dolgunk, hiszen több erős riválisunk is van a mezőnyben. Az Ásotthalom mellett az Algyő és a Sándorfalva is hajt az érmekért. Mivel régóta együtt van a csapat, és rutinos játékokból áll, komoly esélyekkel indulunk az aranyért, de ahhoz, hogy a dobogó csúcsára érjünk, a szerencsének is mellénk kell állnia. A tavaszi idénynek egy győztese már biztos, hogy van: a közönség, amely izgalmas, küzdelmes meccseket láthat majd.

2. Ásotthalom 40 ponttal

Érkezett:

Baji Szabolcs (Kübekháza), Hatvani József (Kiszombor).

Távozott:

Andróczki Attila (Kelebia). Hevesi Tibor:

A felkészülés nehézkesre sikerült a sok hó miatt, de edzettünk tisztességgel. Továbbra is a dobogó a cél, de bármi benne van a csapatban. Mivel nincs bő keretünk, ezért ha a sérülések elkerülnek bennünket, akkor pályázhatunk a fényesebb érmekre.

3. Sándorfalva 38 ponttal

Érkezett:

Barna Dávid (újrakezdte), Mihalkó Máté (KTE II.).

Távozott:

Árva István (SZVSE), Kordás Nándor (Kistelek), Szűcs József (UTC), Varga Attila (Tápé).

Tóth János:

Egyelőre nem látom optimistán a szezonkezdést, sok a sérültünk. Először meg kell gyógyulniuk sérültjeinknek, azután meg tudjuk teremteni újra azt a csapategységet, ami az őszi szereplésünkhöz hozzásegített minket. Legalább öten bajlódnak különböző izomhúzódással, részleges szakadással, le is kellett mondani több felkészülési mérkőzést.

4. Algyő 37 ponttal

Érkezett:

Távozott:

Békési András (visszavonult). Takács Zoltán:

Tovább tart a csapatépítés nálunk, újoncként megfelelően szerepeltünk ősszel, továbbra is az a cél, hogy Algyő meghatározó legyen a megyei labdarúgásban, illetve minél több fiatalt szeretnénk beépíteni, nagy hangsúlyt fektetni az utánpótlásképzésre. Egy meghatározó, pozitív szellemű gárda kialakítására törekszünk.

5. Csongrád 30 ponttal

Érkezett:

Molnár István (Fábiánsebestyén), Potor Róbert (Pálmonostora), Török Gábor (UTC).

Távozott:

Czibolya Árpád (Pálmonostora). Keller Mihály:

Az időjárás miatt sok edzőmeccs maradt el, az edzéseket azonban hiánytalanul megtartottuk. A keret erősödött, nagyobb lett a konkurencia a csapaton belül, az ifiből felkerült fiatalok is küzdenek a bekerülésért, ez mindenképp használ a csapatnak. Mi csak előre szeretnénk tekinteni, az élbolyban zárnánk a bajnokságot.

6. Kiskundorozsma 27 ponttal

Érkezett:

Batik Gergő (SZEOL), Bernát Péter (Szeged 2011), Farkas Ádám (Tápé), Fröhlich Tamás, Vangel Roland (mindkettő SZVSE), Kiss János (Csengele – kölcsönből vissza), Nagy Norbert (Makó), Németh András (Potisje Ada – szerb), Pócs Tamás (FK Zenta – szerb), Szabó Csaba (HFC II.).

Távozott:

Bálint Dániel (Mórahalom), Brinszky Adrián, Péter Sándor, Simon Szabolcs, Szélpál Attila (mind Tápé), Erhardt Szilárd (Csengele), Keller József (?), Völgyi Roland, Zámbori Gábor (mindkettő Balástya). Bóka Ferenc:

Az építkezés jegyében telik el a tavasz. Össze kell rakni egy olyan csapatot, hogy a következő, 2012/2013-as bajnokságban aranyért küzdhessünk, és ehhez nyáron már csak egy-két játékos kelljen igazolnunk. Szeretnénk a tavaszi szereplésünket tekintve az első három-négy közé tartozni.

7. Nagymágocs 22 ponttal

Érkezett:

Berta Gergely (újrakezdte), Takács Ákos (Orosházi Rákóczi – kölcsön).

Távozott:

Magyar Zoltán (visszavonult). Györgyi István:

A célunk maradt az 5-8 hely, stabil középcsapat akarunk lenni. Sérültjeink nincsenek, a hó miatt kicsit nehézkesebb volt a felkészülés, de a heti négy edzést sikerült levezényelni, az edzőmeccseket is lejátszottuk, mindent megtettünk, hogy megfelelő lendülettel rajtoljunk.

8. Kiszombor 21 ponttal

Érkezett:

Kovács Dániel (Makó U19).

Távozott:

Becsei Sebastián (Földeák), Hatvani József (Ásotthalom), Katona Zsolt (Székkutas). Madránszki Zoltán:

Teremben készültünk, az edzőmeccseket makói és a szegedi műfüves pályán játszottuk le. A tisztes helytállásra törekszünk, a 8-10. hely környékén szeretnénk végezni.

9. Kistelek 20 ponttal

Érkezett:

Gyetyinás István (Balástya), Kalics Dániel (újrakezdte), Kordás Nándor (Sándorfalva), Mihály Tamás, Nana Roland (mindkettő Mindszent).

Távozott:

– Czeigersmidt Roland:

Erősödtünk mindenképpen az őszhöz képest, többen lettünk, hosszabb lett a kispad is. A biztos bennmaradás a cél, de ez szerintem elérhető lesz, jó eredménynek tartanám, ha tavasszal az ötödik legjobbként zárnánk a szezont.

10. Mindszent 18 ponttal

Érkezett:

Kocsis Zoltán (Győr), Kurucsai Zsolt (újrakezdte).

Távozott:

Mihály Tamás, Nana Roland (mindkettő Kistelek), Papp Zoltán (Székkutas), Széll Norbert (Szentesi Kinizsi). Tóth Csaba:

Az időjárás miatt teremben készültünk, az utolsó két hétben kint edzettünk már, és három edzőmeccset vívtunk, melyek mindegyikén igen jól szerepeltünk. Sajnos csak 14-en vagyunk, ifijátékosokkal lesz feltöltve a keret 16 főre, sok függ tehát a sérülésektől és az eltiltásoktól, de ha minden megfelelően alakul, akkor egy erős középcsapatként szerepelhetünk.

11. Csanádpalota 18 ponttal

Érkezett:

Bordás Sándor (Orosházi Rákóczi), Kukucska Gerhardt (Nagylak – román),Nagylaki Zoltán (újrakezdte), George Savin (Vladimirescu – román), Varga Róbert (Apátfalva), Veréb Tamás (Tisza Volán SC).

Távozott:

Bakos Ádám (HFC – kölcsönből vissza), Benczúr Norbert (Szarvas), Géczi Péter (Németország), Kiss Árpád (visszavonult), Krajczár Alexandru (?), Rostás Benjamin (Dombegyháza). Koczkás Zoltán:

Szeretnénk előrébb lépni, a 7-10. környéke elérhető lehet. Öt játékos érkezett, ebből három a védelemben kap szerepet, egy rutinos kapussal is gazdagodtunk. Túlkínálat van a középpályán, és a csatársorban is egészséges rivalizálás várható.

12. SZVSE 15 ponttal

Érkezett:

Árva István (Sándorfalva), Papp Ádám (Újszentiván), Mazula Zoltán (UTC), Dedovics Márk és László Viktor (Tisza Volán SC).

Távozott:

Fröhlich Tamás, Vangel Roland (mindkettő Kiskundorozsma), Magyar Béla (Gyálarét). Kántor Ferenc:

Eddig is fiatal volt a csapat, most még fiatalabb lett, az is lehet, hogy 20 év alatti az átlagéletkor. Szeretnénk a középmezőnyben végezni, amit elérhető célkitűzésnek gondolok.

13. Röszke 15 ponttal

Érkezett:

Mario Cinder, Dalibor Crkvenjakov, Nagy-Torma Richárd (mind Szerbia), ifj. Major László (HFC), Nagy Zoltán (Szeged 2011), Papdi Szabolcs (Mórahalom), Szabó Ádám (Balástya).

Távozott:

– Molnár Tibor:

A biztos bennmaradás az elsődleges cél, sokat erősödtünk az új igazolásokkal, jól sikerült a felkészülésünk, öt edzőmeccset játszottunk a hó ellenére is. Teljes hadrendben vághatunk neki a tavaszi szezonnak.

14. HFC II. 15 ponttal

Érkezett:

Alesenszki Szabolcs (Terem SE), Kupecz Balázs (Kunszentmárton), Nagyistván Ádám (Tószeg), Papp Dávid (Balástya), Papp Zoltán (újrakezdte), Tóth I. József (Székkutas).

Távozott:

Horváth Máté (Mezőhegyes), Konc Adrián, Konc Krisztián (mindkettő Németország), Braniszlav Krasznics (Szerbia), Szabó Csaba (Kiskundorozsma). Dezső Ferenc:

A téli felkészülésünket erősen befolyásolta a háromhetes nagy hó, nem tudtuk azt a munkát elvégezni, amit szerettünk volna. Távoztak meghatározó játékosok, de az újak közül tudjuk majd pótolni őket. Továbbra is azt a 20-22 pontot várom tavasszal, ami a biztos bennmaradáshoz szükséges.

15. Tápé 11 ponttal

Érkezett:

Bárkányi Bálint (HFC), Brinszky Adrián, Péter Sándor, Simon Szabolcs, Szélpál Attila (mind Kiskundorozsma), Csiki Attila (Buzsák), Erdei Gergő, Kárász Dávid (Universitas), Juhász Imre, Németh László (mindkettő Balástya), Igor Tumbas (szerb), Varga Attila (Sándorfalva).

Távozott:

Bazsik Tamás (FK 1899 Szeged), Farkas Ádám (Kiskundorozsma), Makra Zoltán, Székely András (mindkettő Zsombó), Markó Tibor (Szőreg). Stetakovics Marinko:

Öt hét alatt kellett összeállnia a kicserélődött csapatomnak, ez úgy látom, hogy sikerült. Az elsődleges cél a bennmaradás, de már az építkezés is elkezdődött, együtt szeretnénk tartani a csapatot, még jobban összekovácsolódni, és a következő bajnoki idényben már a dobogót céloznánk meg.

16. UTC 11 ponttal

Érkezett:

Gajdacsi Mátyás (Balástya), Szűcs József (Sándorfalva).

Távozott:

Mazula Zoltán (SZVSE), Török Gábor (Csongrád),. Pálfy Zoltán:

A célunk most már egyértelműen a biztos bennmaradás. Elrontottuk az őszt a sok döntetlenünkkel, most már győzelmi kényszerben játszunk, ami elég komoly feladatot jelent, mert mindenki erősített.

17. Balástya 4 ponttal

Érkezett:

Bosánszki Mihály, Bosánszki Zsolt (mindkettő Csépa), Bubor László (Szentes), Farkas Balázs (újrakezdte), Mészáros Ferenc (Pálmonostor), Völgyi Roland, Zámbori Gábor (mindkettő Kiskundorozsma), Zuh Attila (újrakezdte).

Távozott:

Gajdacsi Mátyás (UTC), Gyetyinás István (Kistelek), Juhász Ádám (Tiszasziget), Juhász Imre, Németh László (mindkettő Tápé), Papp Dávid (HFC II.), Szabó Ádám (Röszke). Hódi Mihály:

Megpróbálunk bennmaradni, megteszünk mindent, hogy megmentsük a Balástyát a kieséstől.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.