Sport

Labdarúgás: Volán-vereség Tápiószecsőn

Labdarúgás: Volán-vereség Tápiószecsőn

2012. március 31., szombat
Labdarúgás: Volán-vereség Tápiószecsőn
Hiába támadott jóval többet a szegedi együttes, a hazaiak jobban használták ki lehetőségeiket. A Buchholcz-gárdát sajnos bírói tévedések is sújtották.
3
-
1
Tápiószecső FC
-
Tisza Volán SC Szeged
Labdarúgó NB III Alföld csoport 19. forduló

Labdarúgó NB III Alföld csoport 19. forduló:

Tápiószecső FC - Tisza Volán SC Szeged 3-1 (1-0). Tápiószecső, 200 néző, vezette: Barta Tibor. Tápiószecső: Stammel - Szilágyi Sz., Bátori, Majzik, Nagy T., Králik (Almáshegyi 62'), Mohácsi, Balaskó, Komonyi, Grezsák (Heinrich 86'), Németh Gy. (Lévai 89'). Vezetőedző: Rácz Róbert. Szeged: Dongó - Pénzváltó (Buzási 75'), Vida, Farkas, Grünvald, Kormányos, Szilágyi N., Annus, Mucsi, Beretka, Faragó. Vezetőedző: Buchholcz Gábor. Gólszerző: Németh Gy. (8'), Grezsák Zs. 2 (46', 82'), illetve Faragó B. (52') Buchholcz Gábor: "Orkán erejű szél fújt, ami a külterületi pályán még inkább megnehezítette a csapatok dolgát. Sajnos mindkét félidőt bekapott góllal kezdtük, ami egész egyszerűen megengedhetetlen. Hiába játszottunk a földön, tetszetősen, a ziccereink többségét nem tudtuk értékesíteni, szemben a hazaiakkal. Ráadásul 2-1-nél egyértelmű büntetőtől fosztottak meg bennünket, viszont el kell ismerni, a mi kapunk előtt is volt két tizenegyesgyanús eset, mikor néma maradt a bírói síp. Fejet kellett hajtanunk a Tápiószecső előtt, de megyünk tovább, jövő héten az Üllő ellen javítanunk kell. Bízom benne, akkor ideálisabb körülmények között meccselhetünk."
90' A hazaiak okosan húzzák az időt, kezükben a győzelem. Meg is van a három pontjuk...
82'GÓÓÓL 3-1 Újabb gólt szereztek a hazaiak, amivel bebiztosították sikerüket. Egy szöglet átszállt a túloldalra, kavarodás támadt, leshelyzetet engedett tovább a bíró, majd az ötös sarkáról Grezsák lőhetett, kicsit eltörte a labdát, ám az éppen a hosszúba hullott...
81' Ígéretes szegedi akció futott a jobb szárnyon, Faragó és Beretka sajnos egymást zavarták a végén...
78' Kormányos húzott el a jobb oldalon, középre passzolt, Annus 20 méterről tüzelt, sajnos levágódott egy védőről. Ezt megelőzően Pénzváltó helyére a hosszú sérülésből visszatért Buzási Péter állt be.
73' Egy pontra legalább rászolgálna a Buchholcz-legénység, különösen ennek a kirívó bírói tévedésnek a fényében. A meg nem adott büntetőt nehezen emésztik a Tisza-partiak, amit meg lehet érteni.
68' Faragó Bence 25 méterről óriási bombát eresztett rá, a kapus óriásit védett. A kipattanó Kormányos elé került, akit felrúgtak a védők, hallani lehetett a csattanást, ám Barta játékvezető nem adta meg a nyilvánvaló büntetőt...
66' Továbbra sem változott a képlet, hatalmas fölényben a Volán, a mieink járatják a labdát, ugyanakkor nem tudnak veszélyt teremteni a kapu előtt. A tápiószecsőiek távol tudják tartani a szegedieket.
61' Egyre nagyobb mezőnyfölényben a Szeged, folyamatosan támadnak a vendégek, ám a szépítő találat óta nem tudtak nagyobb helyzetet kialakítani.
52'GÓÓÓL 2-1 Itt a szépítés! Kormányos erőszakosan ment el a jobb oldalon, nagyszerűen adott középre, az érkező Faragó Bence pedig 6 méterről félmagasan lőtt a kapu közepébe.
48' Beretka került helyzetbe, de lövés helyett passzolt, Mucsi talpa alatt pedig elcsúszott a labda.
47' Németh újra lesről lépett ki, ám ezúttal menteni tudtak a szegedi védők.
46'GÓÓÓL 2-0 Nem indult jól a második félidő szegedi szempontból. Németh Gyula erősen lesgyanús helyzetben lépett ki, a játékvezető elengedte, így senkitől sem zavartatva tálalhatott Grezsák Zsolt elé, aki közelről érte el a második hazai gólt.
SZÜNET
45' Beretka Péter előtt adódott a félidő utolsó nagy lehetősége. Ezúttal is támadtak nehézségei a felgyorsult labda megszelídítésével, végül sikerült átvennie, s 15 méterről szúrta rá. A löket a kapufát is súrolva ment mellé.
43' Grezsák próbálkozott hazai részről, csak üggyel-bajjal tudtuk szerelni.
39' Egy hazai sárgát követően Szilágyi Norbertet is színes kártyával büntette Barta bíró, miután saját térfelének közepén faultolt. Közelítünk a szünethez, jó lenne még azt megelőzően egyenlíteni.
35' Nincs szerencsénk! Faragó Bence vett át egy indítást 8 méterre a tápiószecsői kaputól, ráfordult, ballal tüzelt, s telibe trafálta a felső lécet!
35' A szórványos hazai akciók egyikének végén Németh Gyula került ziccerbe, Dongó Dénes parádésan lépett ki, s oldalra sodorta előle a labdát.
33' Annus Ádám mesterien szöktette volna Beretkát, ha a szél ismét nem szólt volna közbe. Ám sajnos közbeszólt.
31' Pénzváltó Bence indítása Beretka Pétert találta lesen. Gőzerővel támad a Szeged, ám meddő a mezőnyfölény.
29' Grünvald Attila pazar csellel tört be balról a hazai tizenhatoson belülre, pontosan is centerezett, ám Mucsi Máté lába elől Stammel kapus remek vetődéssel szedte el a lasztit.
28' Szilágyi Norbert húzogatott a hazai térfél közepén. Három szegedi játékos is kiugrásra készen várakozott, ám csak nem érkezett a passz, végül visszaértek a védők, így odalett a létszámfölényes lehetőség.
23' Ezúttal Szilágyi Norbertet tréfálta meg a szél hasonló szituációban. Nagy erőkkel rohamoz a Szeged, beszorult a Tápiószecső. Reméljük, egyszer végre sikerül jól kiszámítani a szelet!
22' Beretka Péter óriási helyzetben léphetett volna meg, centiken múlott, hogy nem tudta átvenni a felgyorsuló labdát.
20' Ismét Szilágyi adott zseniális labdát Kormányosnak, ám a szél becsapta a jobb oldali középpályást, aki nem érte utol végül a bogyót, így odalett a lehetőség.
16' Annus Ádám 25 méteres, lapos lökete nem okozott gondot a hazaiak hálóőrének.
14' Kormányos futott el a jobb szárnyon, beadása Beretka Péter felé szállt, akit testtel taszítottak, így csak a kapus kezébe tudott bólintani.
13' Továbbra is támadásban a Volán. Szilágyi Norbert szabadrúgása akadt el a falban.
9' Kormányos javíthatta volna hibáját, ám sajnos ismét rontott. Szilágyi nagyszerű passzával került helyzetbe, 16 méterre a kaputól. Csak a portással állt szemben, ám nem tudta átvenni a játékszert.
8'GÓÓÓL 1-0 Vezetést szerzett a hazai együttes. A térfél közepén gyorsan végeztek el szabadrúgást, Kormányos Kolos maradt le emberéről, aki el tudott menni, a középen érkező Németh Gyula pedig 3 méterről passzolt Dongó kapujába.
5' Tapogatózó játék után az első veszélyes vendégakció Mucsi Máté nevéhez fűződött. Ügyesen cselezgetett a bal szárnyon, majd tetszetősen ívelt át a hosszú oldalra. A szél azonban a labda alá kapott, ami így az oldalvonalon hagyta el végül a játékteret.
1' Megkezdődött a mérkőzés, s az első félidőben a szegedieket támogatja a szél. Az első jelenetként egy csúnya szabálytalanságot jegyezhettünk föl: Szilágyi Norbertbe szálltak bele a hazaiak.
16.20 Köszöntjük kedves olvasóinkat, az NB III Alföld csoport 19. fordulójának általunk leginkább várt meccse következik Tápiószecsőn. A viszonylag kisméretű, keskeny, rövid pálya talaja megfelelő állapotban van, viszont a pálya hosszirányával párhuzamosan fújó, viharos erejű szél annál komolyabb gondot fog okozni a csapatoknak. A hazaiak citromsárga szerelésben, a mieink a hagyományos kék-feketében lépnek pályára.
Beharangozó írásunk ide kattintva olvasható el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.