Sport

Kézilabda: Németországban a válogatott – Lékai nélkül

Kézilabda: Németországban a válogatott –  Lékai nélkül

2012. január 6., péntek
Kézilabda: Németországban a válogatott –  Lékai nélkül

A térdsérüléssel bajlódó Lékai Máté, valamint Grebenár Gábor nélkül utazott el németországi két felkészülési mérkőzésére a magyar férfi kézilabda-válogatott 19 fős kerete.

Mocsai Lajos

szövetségi kapitány a csütörtök esti, veszprémi edzés után az MTI-nek elmondta: Lékaira pénteken komoly orvosi vizsgálat vár. Mint azt a Pick Szeged fiatal irányítója csapata honlapjának elmondta, a térdkalácsa alatt szúró fájdalmat érez, a térde azonban nincs bedagadva és a szalagok is jól tartják a lábát. A szlovákok elleni szerdai találkozón kisebb deréksérülést szenvedett

Vadkerti Attila

ugyanakkor újra teljes értékű munkát végezhet. Összességében tehát jelenleg öt Pick Szeged játékos tagja a magyar válogatottnak, Vadkertin kívül

Tatai Péter

és

Mikler Roland

kapusok, illetve

Ancsin Gábor

és

Zubai Szabolcs

mezőnyjátékosok. A csapat még csütörtök este Mosonmagyaróvárra utazott, és onnan ment tovább péntek reggel a schwechati repülőtérre, ahonnan a hannoveri géppel repült Németországba. A szombati találkozónak 16.20-tól Bréma, a vasárnapinak 16.15-től Magdeburg ad otthont. A hétfői hazautazást követően kedden szünnap lesz a felkészülésben, az Eb-keret tagjai szerdán este találkoznak majd Szegeden. Csütörtökön 18.15-kor a Tisza-parti városban Bahreinnel mérkőzik meg a gárda. Mocsai még nem döntötte el, hogy szerdán vagy csütörtökön hirdeti ki a várhatóan 18 fős Eb-keretét. A szerbiai kontinensviadal január 15-én kezdődik, a magyar válogatott 16-án az orosz, 18-án a spanyol, 20-án pedig a francia együttessel mérkőzik meg Újvidéken, minden alkalommal 20.15 órakor - várhatóan rengeteg magyar, s azon belül szegedi szurkoló előtt.

A Németországba utazó 19 fős keret:

kapusok:

Fazekas Nándor (MKB Veszprém), Tatai Péter (Pick Szeged), Mikler Roland (Szeged)

balszélsők:

Iváncsik Gergő (Veszprém), Vadkerti Attila (Szeged)

balátlövők:

Ilyés Ferenc (Veszprém), Katzirz Dávid (Csurgó), Putics Barna (Gummersbach)

irányítók:

Császár Gábor (Veszprém), Nagy Kornél (Dunkerque)

beállósok:

Schuch Timuzsin (Veszprém), Szöllősi Szabolcs (Csurgó), Zubai Szabolcs (Szeged)

jobbátlövők:

Krivokapics Milorad (Koper), Ancsin Gábor (Szeged), Laluska Balázs (Veszprém), Mocsai Tamás (Flensburg-Handewitt)

jobbszélsők:

Harsányi Gergely (Tatabánya Carbonex), Iváncsik Tamás (Veszprém)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.