Sport

Felzárkóztató csoport indítását tervezi a Tisza Volán Focisuli

Felzárkóztató csoport indítását tervezi a Tisza Volán Focisuli

2011. október 28., péntek
Felzárkóztató csoport indítását tervezi a Tisza Volán Focisuli

A hét végén (vasárnap 11-15 óra között) az Interliga 5., egyben őszi záró fordulóját rendezi meg a Tisza Volán SC Labdarúgó Szakosztálya. A szegediek ezúttal a 2001 – 2002 – 2003 – 2004 korosztályokban 3-3 román csapattal mérkőznek meg a Felső Tisza-parti Stadion műfüves pályáján.

Az esemény apropóján

Halkó Pál

a Tisza Volán SC szakosztályvezetője elmondta, hogy az egyesület fenti, Interligában is érdekelt, valamint a 2000-es korosztályban felzárkóztató csoport indítását tervezik. Erre – a szakember szerint - azért van szükség, mert tapasztalata alapján ma már nagyon sok kisgyerek azért nem fordul a labdarúgás felé, mert családi, szociális, tanulmányi okok, vagy egyszerűen csak a korai ambíció vagy indíttatás hiánya miatt, nem csatlakozott időben a szakszerű korosztályos képzésben részesülő társaihoz. „Ma már nagyon korán (akár 4-7 éves korban) megtörténik a sportági kiválasztódás. Ennek előnye, hogy azok, akik valóban kitartanak a választott sportágnál, időben megkezdődik a ráhangolódás és megnyúlik a képzési idő egy-egy speciális területen. Hátránya viszont, hogy elmaradnak bizonyos alapvető sportképességek fejlesztései, sportmozgások oktatásai, valamint azok a gyerekek, akik később kapcsolódnak be a képzésbe, úgy érzik, már nem tudnak megfelelni az elvárásoknak, ezért elszáll az önbizalmuk, elmegy a kedvük. Pedig lehet, hogyan sok közülük tehetségesebb, mint aki már több éve rendszeresen sportol. Utóbbiaknak, tehát azoknak a 7 – 11 éves kisgyerekeknek szeretnénk esélyt adni a labdarúgás űzéséhez, akik eddig nem jöttek el hozzánk. Megfelelő létszám esetén részükre szakembereink által vezetett felzárkóztató csoportot szervezünk, ahonnan minden jelentkező megfelelő alapokkal és felkészültséggel léphet tovább korosztályos csapatainkba.” – ismertette elképzeléseit Halkó Pál. A program első lépéseként a Tisza Volán SC várja az Interligára szüleikkel kilátogató gyerekeket, ahol ízelítőt kaphatnak a gyerekfoci szépségeiből, izgalmas küzdelmeiből, találkozhatnak az egyesület korosztályos edzőivel és vezetőivel.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.