Sport

A KITE legyűrte a harcias Szabadkígyóst

A KITE legyűrte a harcias Szabadkígyóst

2011. április 30., szombat
A KITE legyűrte a harcias Szabadkígyóst

Fegyelmezetten védekezve, igazi parázshangulatú összecsapáson tudott nyerni a KITE-Szeged a Szabadkígyós ellen, akik bemutatták játékukkal azt is, hogy helyük van az NB III-ban, és a háromezres településre senki nem jöhet biztos győzelmet remélve.

Talán kissé meglepte a szegedieket a Szabadkígyós harcossága, és játéktudása, ami egyáltalán nem tükrözte a tabellán elfoglalt pozícióját. Ezért is lehetett, hogy nem érvényesült egyértelműen az erősebb keretet magáénak tudó KITE fölénye. Már az első félidőben változatos, támadásokban és helyzetekben gazdag játék alakult ki, hol az egyik gárda, hol a másik irányította a derbit. A második félidőben is ez az attitűd jellemezte a találkozót, igaz összességében elmondható, hogy Varró kapusnak többször kellett bizonyítania. A győzelmet megérdemelten szerezte meg a Szeged, de a szabadkígyósiaknak sem sokon múlott a döntetlen elérése.

Winner Sport NB III. Alföld csoport 24. fordulójában

Szabadkígyósi SC – KITE-Szeged 0-1 (0-0).

Szabadkígyós, vezette: Miklós Martin.

Szabadkígyósi SC:

Varró – Bagi, Gurbán, Mogyoróssy, Hrabovszky, Knyihár, Bagó, Mátó, Piti, Gazsó, Dani. Edző: Turcsek Zoltán.

KITE-Szeged:

Belecan – Varga I., Saulic, Batik, Gellér, Elvis (Kulacsik), Laczkó, Brinszky, Gahwagi, Bernáth, Pálinkó (ifj. Major). Edző: Major László.

Gólszerző:

Bernáth. Major László:

Harcos csapat ellen megérdemelten nyertünk, mert a játékosaim ugyan olyan lelkesedéssel küzdöttek, mint a Szabadkígyós, viszont a tudásbeli különbség gólban mutatkozott meg. A következő hazai meccsünkön, ha nyerünk, akkor ér igazán sokat ez a mai győzelem.

Online tudósításunk:

90.+1. perc:

Vége a mérkőzésnek. Egy szimpatikus csapatot múlt felül a Szeged, aki foggal-körömmel küzd a frissen megszerzett NB III-as státuszának megtartásáért, példát vehetnek róla azok a megyei bajnokcsapatok, akik visszatáncolnak az osztályváltás elől...

88. perc:

Gellér lőtt egy látványos kapufát, a helyzet szépséghibája, hogy a sajátját találta el, de gól nem lett belőle, így a szegedi védő fellélegezhetett a majdnem balul sikerült felszabadítás után. Knyihár piroslapot kapott a második sárgát követően. Végigdumálta a márkőzést.

84. perc:

Magabiztosan védekezik a KITE. Czibere váltja Gahwagi helyére, védekező játékosra van most nagyobb szükség. Csak gratulálunk lehet a támadó teljesítményéhez!

80. perc:

Szabadkígyósi fölény. A Szeged visszaállt és a kontrákból próbál építkezni. Piti mesterien irányít, főként beívelt labdák okoznak munkát a KITE-védőinek, de Saulicék állják a sarat.

76. perc:

Parázs csata folyik a pályán, a játék egyre jobban izzik, így a hajrá felé közeledve. Kemény a meccs, sok a szabadrúgás és hullanak a sárga lapok. Miklós játékvezető nincs könnyű helyzetben.

73. perc:

Brinszky 28 méteres szabadrúgását kell Varrónak védenie.

69. perc:

Tovább fokozódik a küzdelem. Gahwagi jó formában, a szegedi támadásokban szinte mindig főszereplő a támadó. Ifj. Major érkezett Pálinkó helyére.

65. perc:

Jó a meccs! Most éppen enyhe fölényben a Kígyós. Egy védők mögé ívelt labdára Piti érkezett és a felső lécre fejelte a labdát. Óriási egyenlítési lehetőség.

61. perc:

18 méterről, életveszélyes szögből Mogyoróssy hibázta el szabadrúgását.

57. perc:

A gól megváltoztatta a viszonylagosan kiegyensúlyozott mérkőzés képét. Mezőnyfölénybe került a Szeged. Gahwagi, Bernáth, Brinszky és Pálinkó főszereplésével nem egy tetszetős akció született.

52. perc:

GÓÓÓL!

Brinszky kiugratása után Gahwagi kilépett és 14 méterről lőtt, Varró nagy bravúrral védett, a felpattanó labdát azonban Bernáth középről a kapuba bólintotta.

0-1.

50. perc:

Mindkét oldalon adódott egy-egy helyzet. Piti szúrt el egy lehetőséget a Szabadkígyósnál, míg a másik oldalon Bernáth került volna ziccerbe, de lesállás miatt megakadt az akció.

46. perc:

igen rövid, 8 percnyi szünet után folytatódott a játék. A szegedi oldalon Elvist váltotta Kulacsik.

Szünet

45. perc.

Az utolsó lehetőség a hazaiknál adódott. Mátó 14-15 méterre a szegedi kaputól tiszta helyzetből lőhetett. Az elmozduló Belecan mellet, a jobb kapufa tövénél hagyta el a labda a játékteret. Kitört a szünet. A csapatoknak a győzelemhez többet kell nyújtaniuk, eddig teljesen reális a 0-0-ás döntetlen.

41. perc:

Brinszky emelt a 16-osról, Varró ezúttal is biztosan húzta le a labdát.

40. perc:

Bernáth kiugrása után fejjel tudta végül kapura küldeni a játékszert, de a hazai portás most is a helyén volt.

38. perc:

Brinszky harcosan tartotta meg a labdát, majd Laczkót indított, akinek a beadása Gahwagit találta meg, a csatár mintegy 8-10 méterről laposan lőtt, Varró lábbal védett.

35. perc:

Meghatározó mezőnyfölénybe került a Szeged. Pálinkónak volt egy sokat ígérő megmozdulása, de ziccerlabdáját a kiugró Gahwagi elől lefülelték.

31. perc:

Brinszky jobb oldali szöglete jelentett veszélyt. A jól becsavart labdára egy fél ütemmel lekésve érkezett Batik, így a bőr elsuhant a kapu előtt.

27. perc:

A Szeged nincs mezőnyfölényben, kiegyenlített a mérkőzés, és ez kissé meglepetéssel töltheti el a tucatnyi KITE-szurkolót.

23. perc:

Szabálytalanságok, és kapkodások jellemezték az elmúlt perceket, a heves lendület azonban újabb helyzeteket nem eredményezett.

18. perc:

"Majdnemgól". Egy jobb oldali beadás után egy életerős Saulic-fejes szállt a hazaiak kapujába, de a gólvonal előtt még belekapált a lesen álló Elvis, így a találat érvénytelen.

15. perc:

Egy szegedi roham után Pálinkó került helyzetbe, a hazaiak ötösén vezette a labdát, de ahogy mondani szokás: kissé elcselezte magát.

12. perc:

Ismét hazai lehetőség: 25 méterre a szegedi kaputól szabadrúgáshoz jutott a Szabadkígyós, Piti rövidsarokra csavart labdája fél méterrel ment fölé.

9. perc:

Szabadkígyósi kontraakció végén Gazsó ügyetlenkedte el a lehetőséget: Saulic hibája után könnyedén a kapura törhetett volna a támadó, de kivárt, így a védelem visszazárt.

5. perc:

Jobb oldalról egy mesterien ívelt Brinszky-sarokrúgás után a hosszú oldalon Saulic tisztán fejelhetett, ám két centivel a fölső léc felett húzott el a labda.

1. perc:

Szabadkígyós kezdi a találkozót, aki fehér felsőben, fekete nadrágban és sportszárba képviselteti magát a gyepen, míg a Szeged sötétkék mezben, fekete nadrágban és fehér sportszárban.

16.45:

A vendégcsapatot kulturált öltöző fogadta, a pálya azonban nem mondható a mezőny legjobbjának, de játékra alkalmas, látszik rajta, hogy a nem éppen első osztályú gyepszőnyegből a szabadkígyósiak a maximumot igyekeztek kihozni. Déli oldalról napsütés, az északi oldalról viharfelhők, s köztük a Szabadkígyósi SC arénája – ebből még bármi is lehet... A mérkőzésről szóló beharangozó írásunkat

itt

olvashatják.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.