Sport

Labdarúgás: hozta a papírformát az UTC a Röszke ellen

Labdarúgás: hozta a papírformát az UTC a Röszke ellen

2010. október 10., vasárnap
Labdarúgás: hozta a papírformát az UTC a Röszke ellen

Megszerezte harmadik győzelmét az újonc UTC a labdarúgó megyei I. osztályban. Pálfy Zoltán csapata hazai pályán múlta fölül az egyik kiesőjelöltet, a Röszke SK-t.

Némileg balszerencsés vereséget szenvedett múlt vasárnap az UTC a Kiskundorozsmai ESK vendégeként, Fejszééknek ugyanis mindössze kilenc percet kellett volna kihúzniuk ahhoz, hogy ponttal távozzanak. Ez nem sikerült,

Domonkos Sándor

ugyanis a 81. percben másodszor is bevette Cserháti Dániel kapuját, így

Mazula Zoltán

42. percben találata kevésnek bizonyult, a Domonkos-dupla révén 2-1-re győzött a Dorozsma. Két győztes meccs után botlott az UTC, de szerencsére mindez nem törte meg az újoncot.

Pálfy Zoltán

csapata a 9. fordulóban a Röszkét fogadta, s a cél egyértelműnek tűnt: megszerezni a három pontot az utolsó előtti, még nyeretlen gárdával szemben. Tapogatózó játékkal indult a találkozó, az első negyedóra elsősorban a hibákról szólt, helyzeteket egyik fél sem tudott kialakítani. A 18. percben aztán váratlanul vezetést szereztek a röszkeiek:

Túri Balázs

kissé lecsúszott beadása meglepte

Béry

kapust, a játékszer a tehetetlen portás fölött a hosszú felsőbe vágódott; 0-1. Nem tartott azonban sokáig a látogatók öröme, illetve úgy is fogalmazhatunk, hamar észbe kapott az UTC: a 21. percben egy formás akció végén

Erhardt Szilárd

egalizált; 1-1. Mivel az első félidőben más említésre méltó momentum nem akadt, ezzel az állással is fordultak a csapatok. A második játékrész újszegedi góllal indult, s ez meghatározta a mérkőzés további menetét. Egy labdaszerzést követő visszatámadást gyönyörűen vittek végig a hazaiak, a kontrát ismét csak Erhardt fejezte be; 2-1. Innentől kezdve fölényben futballoztak Jaksáék, s jóval több lehetőséget teremtetettek a kapu előtt, mint a röszkeiek. A 60. percben növelték az előnyt

Szabó László

révén; 3-1. Többször azonban már nem zörgették meg a hálót, ami talán annak is köszönhető, hogy az esőzések miatt egyenetlenné vált talaj bizony nem egy alkalommal tréfálta meg a játékosokat... Ennek a sikernek a révén a 11 pontos újszegediek tartják pozíciójukat a középmezőnyben. A következő fordulóban idegenben lépnek pályára, október 17-én (vasárnap) 14.30-kor az Ásotthalom TE otthonában vendégszerepelnek. Ezt követően a Kisteleket fogadják, majd Mindszentre utaznak, nem lesz tehát egyszerű dolguk, ha októberben tovább kívánják gyarapítani pontjaikat. Pedig ez a céljuk, efelől ne legyen kétségünk!

A labdarúgó megyei I. osztály 9. fordulójában:

Ujszegedi TC – Röszke SK 3-1 (1-1).

Újszeged, Kertész utca, 200 néző, vezette: Pálfi Barna.

UTC:

Béry – Farkas A., Farkas Sz., Erhardt, Szabó L. (Molnár), Szántó, Jaksa, Laudisz (Joó), Tóth Z., Balogh N., Mazula (Török).

Vezetőedző:

Pálfy Zoltán.

Röszke:

Földesi – Tóth (Király), Tanács, Laczi, Frank, Balogh L., Szalma (Markó), Takács, Szabó Á., Sztyuparity, Túri (Kis).

Vezetőedző:

Berki István. Gólszerzők: Erhardt 2 (21', 47'), Szabó L. (60'), illetve Túri (18'). Pálfy Zoltán:

„Nem kimondottan magas színvonalú mérkőzésen megérdemelt győzelmet arattunk. Jóval több helyzetet alakítottunk ki, mint a röszkeiek, ezek közül hármat értékesíteni tudtunk, a védekezésünk pedig ezúttal stabilan működött, így rászolgáltunk a sikerre. Az eredménnyel elégedett vagyok, a játékunkban azonban – őszintén be kell ismernem – rengeteg volt a pontatlanság, a támadásépítésünk sokszor bosszantó hibákon halt el, ezen mindenképpen változtatnunk kell. A lényeg azonban a három pont begyűjtése, ez nekünk most nagyon sokat jelent. Három kőkemény meccsünk következik, az Ásotthalom, a Kistelek és a Mindszent ellen bravúrt jelentene a pontszerzés de mindent megteszünk ezért!”

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.