Sport

Labdarúgás: a bajnoki cím küszöbére ért az UTC

Labdarúgás: a bajnoki cím küszöbére ért az UTC

2010. május 24., hétfő
Labdarúgás: a bajnoki cím küszöbére ért az UTC

Szombaton a Kertész utcában már feljutást ünnepelhetnek

Kiütötte a Szegvárt az Ujszegedi TC a labdarúgó megyei II. osztály Tisza-Maros csoportjában, s mivel az üldöző Szőreg nem bírt az Algyővel, immár hat pont az éllovas előnye a tabellán. Pálfy Zoltán tanítványainak az utolsó két fordulóban mindösszesen egy pontra van szükségük a bajnoki címhez!

A listavezető UTC a Szegvár otthonába látogatott a Tisza-Maros csoport 25. fordulójában. Sajnos a körülmények megint nem kedveztek egyik csapatnak sem, mert a mérkőzés előtt fél órával érkező felhőszakadás irreálissá tette a pálya talaját. Igen nehéz ütközetre számíthatott az UTC, mivel az őszi fordulóban nagyon megégették magukat, akkor 4-2-re kaptak ki Szegváron. A múlt most is kísértett, a hazai csapat az első tíz percben rúgott egy kapufát, és egy nagy helyzetet is kidolgozott. Ezután a vendéggárda két szerencsés góllal megszerezte a vezetést, ami megtörte a hazaiakat. Ettől kezdve már csak a gólarány volt kérdéses, ami végül igen nagy különbségű lett. Az Ujszegedi TC 54 ponttal vezeti a pontvadászatot a 48 pontos Szőreg (melynek erejéből csak 2-2-re futotta odahaza az Algyő II. ellen) és HFC II.-Bercsényi előtt akkor, amikor még két forduló vár az együttesekre. Mindez azt jelenti, hogy Fejszééknek már egy pontocska is elég az aranyéremhez és a megyei I. osztályú tagság megváltásához. Ezt akár már szombaton 17 órai kezdettel begyűjthetik az Újszentiván ellen, amikor is igazi fiesztára kerülhet sor a Kertész utcában.

A labdarúgó megyei II. osztály Tisza-Maros csoportjának 25. fordulójában:

Szegvár – Ujszegedi TC 1-7 (0-3).

Szegvár, vezette: Bartucz Tamás (Sipos, Kapus).

Szegvár:

Szilágyi – Terbán, Szűcs, Földvári, Katarof, Rácz, Komlósi, Ember (Széll), Bujdosó (Bekó), Fekete (Nana), Gyapjas.

Edző:

Sátor Attila.

UTC:

Béry – Erhardt (Török G.), Szabó P., Szabó L., Szántó, Fejsze, Laudisz (Farkas), Török M. (Joó), Tóth, Molnár (Hegedűs), Balogh.

Edző:

Pálfy Zoltán.

Gólszerzők:

Széll, illetve Fejsze (3), Erhardt (2), Szabó L., Török M. Pálfy Zoltán, az UTC edzője:

„Imponálóan és jól játszottunk igen korrekt játékvezetés mellett. Már csak mi ronthatjuk el, remélem, nem fogjuk!”

Ifjúságiak: Szegvár – UTC 3-4

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.