Sport

Magyar bokszsikerek Ankarában

Magyar bokszsikerek Ankarában

2010. április 12., hétfő
Magyar bokszsikerek Ankarában
Vasárnap a döntőkkel véget ért Ankarában a Miniszterelnök Kupa. Az 5 fős női válogatottból egyedül a 75 kg-os Kovács Máriának sikerült a fináléba beverekednie magát.

A döntőben a nagyon kellemetlen stílusú

Lidia Fidura

(POL) várta a magyar versenyzőnőt, aki tegnap a kanadaiak világbajnokát

Mary Spencert

győzte le – tudtuk meg a szegedi

Szuknai Zsuzsannától

, a nők szövetségi kapitányától. A lengyel a tőle megszokott dulakodós, zárt védekezésű bokszával nagyon megnehezítette Marcsi dolgát. Az első menetben a PVSK versenyzője jól távol tartva ellenfelét sok ütéssel próbálta lebontani annak kettős fedezékét (0:0). A második menettől Fiduranak sikerült rákényszerítenie dulakodó stílusát

Kovácsra

. A menetben mindössze 1-1 pontot kaptak a versenyzők, így a harmadik etapnak is döntetlennel kezdhettek. Az utolsó két menetben a sok fogás, dulakodás már nagyon kimerítette a bokszolókat és kevés értékelhető találatot lehetett látni, de a fáradtság ellenére Marcsi aktívabbnak bizonyult, így az utolsó menetben egy pontos előnyt tudott kiharcolni. A nem túl szép mérkőzésen 3:2-es pontozású magyar győzelem született, és ez a fontos, hiszen nagyon erős mezőnyben több Eb-, vb-érmest legyőzve sikerült kivívnia az elsőséget

Gál László

tanítványának. A lányok az aranyérem mellett még két bronzérmet szereztek

Papp Nikolettnek

(64 kg) és

Ducza Anitának

(75 kg) köszönhetően. A fiúk is 100%-ot teljesítettek, hiszen mind a három döntős magyar fiúnak sikerült a dobogó legfelső fokára felállni.

Varga Miklós

(60 kg),

Káté Gyula

(64 kg),

Bacskai Balázs

(69 kg) szintén bajnokként térhet haza. A magyarok a nagy létszámú török csapat után a második legjobb összesített eredményt érte el a 16 (11 fiú, 5 lány) versenyzővel.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.