Sport

Először csap össze a Szuperkupáért a Veszprém és a Szeged

Először csap össze a Szuperkupáért a Veszprém és a Szeged

2009. augusztus 25., kedd
Először csap össze a Szuperkupáért a Veszprém és a Szeged

Szombaton első alkalommal rendezi meg a Magyar Kézilabda Szövetség a férfi Szuperkupát, amelyen a bajnok és Magyar Kupa-győztes MKB Veszprém, valamint az ezüstérmes Pick Szeged csap össze Kecskeméten.

A két résztvevő gőzerővel készül, hiszen az NB I küzdelmei már csütörtökön megkezdődnek. A két magyar élcsapat az elmúlt héten németországi tornákon vett részt. A Veszprém a harmadik helyen zárt az ehingeni Schlecker-kupán, míg a Szeged úgy lett hatodik Chemnitzben, hogy három játékosa is megsérült a túrán. Amint a Budapest Bank Szuperkupa keddi sajtótájékoztatóján elhangzott, a Veszprém számít esélyesebbnek, ám a szegediek erősen fogadkoznak: megtörik a nagy rivális győzelmi sorozatát.

Hajdu János

, az MKSZ szakmai igazgatója megjegyezte: sokat vár a mérkőzéstől, fontos, hogy egy izgalmas, látványos meccs vezesse fel a szezont. Kecskeméten szombaton még egy sportágtörténeti kuriózum szemtanúi is lehetnek a kézilabda szerelmesei: először lép pályára a magyar férfi NB I-ben külföldi induló, nevezetesen a szlovákiai Tatran Presov (Eperjes), amely a házigazda együttessel csatázik a két bajnoki pontért 15:45-től.

A férfi kézilabdázók 2009/10-es idényének első heti programja:

csütörtök: NB I: MKB Veszprém - Tatabánya-Carbonex 18 ó péntek: NB I: PLER - DKSE-Hotel Lycium 18 ó NB I: Dunaferr - FTC-Cityline 18 ó szombat: NB I: Budapest Bank-Kecskemét - Tatran Presov (szlovák) 15:45 ó Budapest Bank Szuperkupa: MKB Veszprém-Pick Szeged 18 ó vasárnap: NB I: Balatonfüred-Gyöngyösi Főiskola 18 ó szeptember 2., szerda: NBI: Pick Szeged-Mezőkövesd 18 ó

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.