Sport

Labdarúgás: Megint nem sikerült a Volánnak

Labdarúgás: Megint nem sikerült a Volánnak

2009. március 15., vasárnap
Labdarúgás: Megint nem sikerült a Volánnak

A SZEGEDma.hu olvasói élőben követhették a labdarúgó NB III Alföld csoportjának szombati, Érdi VSE - Tisza Volán SC mérkőzését. Sajnos nem hozott sok sikert a szegediek látogatása - rúgott gól nélkül egész egyszerűen lehetetlen mérkőzést nyerni! A kék-feketék két vereséggel kezdtek tehát, akárcsak nyáron. Március 22-én az Orosháza ellen idehaza lehet javítani. A hétvége valamennyi eredménye az NB III Alföld csoportból és a megyei bajnokságokból!

A Tisza Volán SC az első tavaszi fordulóban hazai pályán maradt alul 2-0-ra a Hódmezővásárhellyel szemben, az érdiek Budafokon nyertek 1-0-ra. A két gárda augusztusi összecsapása a Felső Tisza parti stadionban a vendégek sikerével zárult. A szegedi kék-feketék azonban a három pont megszerzéséért utaztak Érdre. Kövessék a derbit élőben a SZEGEDma.hu-n! A kezdő sípszót mintegy 150 néző várja a gyönyörű környezetben található érdi sporttelepen, 10-12 fős ultracsoport is kilátogatott, akik üdvözletüket küldték szegedi szurkolótársaiknak. Ideális labdarúgóidő, szép napsütés, nagyszerű talajú pálya várja a két gárdát. A hazaiak fehér mezben, zöld nadrágban, fehér sportszárban, s szegediek kék-fekete csíkos felsőben, fekete nadrágban és sportszárban melegítenek. A Volán kezdő tizenegye: Czirják - Mészáros, Udvari, Grünwald, Szabó A. - Mórocz, Dargó, Baji R., Beretka - Kazi, Füle.

14.30-kor útjára indult a labda.

7. perc:

Az első percekben a hazaiak harcoltak ki fölényt, két kisebb helyzetet is kialakítottak. A Volán részéről

Kazi László

próbálkozott lövéssel, sikertelenül. Lassan kiegyenlítődik a játék. Gól nem esett.

13. perc:

Egyre bátrabbak a kék-feketék: két ígéretes akció futott szegedi részről.

Baji Renátó

keresztbe gurítását a gólra éhes

Beretka Péter

elől tisztázták szögletre.

20. perc:

Mintha kezdené magához ragadni az irányítást a Buchholcz-legénység, többet birtokolják a játékszert a vendégek.

Füle Mátyás

mintegy harmincról eresztett el egy életerős löketet, alig húsz centivel suhant el a labda a felső léc fölött.

27. perc:

Némiképp váratlanul vezetést szerzett az Érd. Egy előreívelt labdát követően alakult ki kavarodás a Volán tizenhatosán belül, a szegediek többször is felszabadíthattak volna, de nem tették, a hazaiak pedig kihasználták a bizonytalankodást, egy tízméteres lövésből

Károlyi

révén sikerült gólt szerezniük; 1-0. Most már kapaszkodhatunk!

35. perc:

Ahogy az várható volt, Beretkáék igyekeznek magasabb sebességi fokozatba kapcsolni. Meddő mezőfölénybe került a vendéggárda, az Érd teljesen visszaállt, kontrákra rendezkedett be. Percekig a hazai térfélen pattogott a labda, de valamirevaló helyzetet nem sikerült kialakítaniuk a látogatóknak. A végén sajnos mindig elfogy a tudomány!

39. perc:

Veszélyes érdi ellentámadás futott végig a pályán, hatalmas helyzet maradt ki a szegedi kapu előtt. A Volán továbbra is többet birtokolja a labdát, de nem jut el komolyabb lehetőségig.

45. perc:

Eseménytelenül peregtek le az utolsó percek az első félidőben, majd az öltözőbe vonultak a felek. Egyenlő erők küzdelmét láthatta az első felvonásban az érdi publikum, a Szeged egyetlen komoly védelmi megingását ki tudta használni a vendéglátó, mely így megérdemelten szerzett előnyt. A Volán próbálkozásaiba egyelőre sok hiba csúszik, de még van lehetőség a javításra.

46. perc:

Megkezdődött a második negyvenöt perc. Csere nem történt.

53. perc:

Gyakorlatilag semmi sem változott, támad-támadgat a Tisza-parti csikócsapat, ám a rengeteg technikai hiba meghiúsítja a gólszerzés lehetőségét. Több mint 140 percet játszott le tavasszal a Volán anélkül, hogy megzörgette volna ellenfelei hálóját... Csak megtörik végre a jég!

56. perc:

Az első igazán szép szegedi támadás végén Beretka egyenlíthetett volna, ám 12 méterről leadott lövését bravúrral szögletre mentette a hazai portás a bal alsó sarok elől. A sarokrúgást követően két berobbanó kék-fekete mezes előtt suhant el a labda...

61. perc:

Hiába minden erőfeszítés, továbbra sem sikerül feltörni az érdi reteszt.

68. perc:

Elérkeztünk a félidő feléhez, s egyre nyomasztóbb a Szeged fölénye, sokkal többet birtokolják a labdát a vendégek.

Buchholcz Gábor

vezetőedző kettős cserére szánta el magát: Füle és Kazi hagyta el a pályát, helyükre

Harmos Zsolt

és a múlt héten ígéretes játékkal bemutatkozott

Szabó Tamás

érkezett.

75. perc:

Azok a fránya hibák! Mielőtt lövési lehetőséghez, netán helyzethez juthatna a Volán, az utolsó passzok csak nem sikerülnek, így pedig a betömörülő érdiekkel szemben nagyon nehéz lesz gólt szerezni. Hiába a meddő fölény...

82. perc:

Harmos beállásával új színt vitt a támadójátékba, ám a gólképtelenségre még ő sem jelentett megoldást. A szegediek hatalmas erőket mozgósítanak legalább az egy pont megszerzéséért.

90. perc:

Vége a mérkőzésnek, az állás nem változott. Hiába szegezte kapujához az Érdet a Buchholcz-alakulat, a végén kontrából majdnem kétgólosra növelték előnyüket a hazaiak:

Czirják Tamás

óriási bravúrjára volt szükség. A mérkőzés kísértetiesen emlékeztetett a két együttes augusztusi összecsapására: az Érd élni tudott az adódó lehetőséggel, míg a kék-feketéken a 60-70 százaléknyi labdabirtoklás sem segített. A Volán-védelem egyetlen igazán nagy megingása három bajnoki pontba került. A tudósítónak már csak annyi a kötelessége, hogy tolmácsolja a szegedi labdarúgók üzenetét: Hajrá, Szedeák!

Buchholcz Gábor: Gól nélkül nem lehet nyerni!

A Tisza Volán SC vezetőedzője úgy értékelte a találkozót, hogy a Hódmezővásárhely elleni mérkőzéshez képest szerencsére teljesen megváltozott a játékosok hozzáállása, ám amíg a gólszerzéssel hadilábon állnak, addig igen nehéz dolguk lesz. "Anélkül, hogy meg akarnám bántani a hazaiakat, úgy vélem, hogy ez az Érd a Jászapátihoz hasonló erősségű együttes, melyet mindenképpen le kellett volna győznünk. Rengetegen gratuláltak szép, tudatos, stílusos játékunkhoz, de ezzel most semmire sem megyünk, hiszen a futball köztudottan nem pontozásos sportág. Persze ne értheti szó a ház elejét, a srácok mentek előre, küzdöttek, hajtottak, de az utolsó passzokba mindig hiba csúszott, a lövésekkel túl sokáig kivártunk, így a lelkes, betömörülő érdiek minden alkalommal közbe tudtak lépni. Ha mi szerezzük az első gólt, úgy érzem, nagyobb különbséggel is nyerhettünk volna. Védelmi kihagyásunkkal lehetőséget teretmettünk vendéglátónknak arra, hogy kedvenc eszközét alkalmazza, s sündisznóállásból vezessen kontrákat - ahogy hallottuk, az előző fordulóban éppen így verték 1-0-ra a Budafokot is, mely hozzánk hasonlóan 70-80 százalékban birtokolta a labdát... A legnagyobb lehetőség Beretka előtt adódott volna, aki az ellenféltől megszerzett labdával roboghatott volna kapura, ha a játékvezető nem állítja meg - mint utólag maga is elismerte: tévesen. Ám természetesen cseppet sem szeretném külső körülményekre fogni a vereséget: a mi játékunk nem volt az igazi. Nincs más hátra, az Orosházát odahaza mindenképpen le kell győznünk, ha törik, ha szakad! Bízom benne, hogy végre megszakad a pechhullámunk" - mondta a SZEGEDma.hu-nak Buchholcz Gábor. A Tisza Volán SC kedden 18 órakor edzőmeccset játszik a Röszkével: Buchholcz mester úgy tervezi, a nagycsapat csatárai is szóhoz jutnak majd, hogy megérezhessék a góllövés ízét.

A labdarúgó NB III Alföld csoport 17. fordulójában:

Érdi VSE – Tisza Volán SC 1-0 (1-0).

Érd, 150 néző. Gólszerző: Károlyi. Tisza Volán SC: Czirják – Mészáros (Gerebicz), Udvari, Grünwald, Szabó A. – Mórocz, Dargó, Baji R., Beretka - Kazi (Harmos), Füle (Szabó T.). Vezetőedző: Buchholcz Gábor. Újbuda TC – Kecskeméti TE II. 1-0 Kiskunfélegyházi HTK – Szolnoki Spartacus 0-1 Izsáki Sárfehér SE – Bp. Honvéd II. 1-2 Monori SE – Jászapáti VSE 1-1 Orosháza FC – Budafoki LC 0-0 Algyő SK – Gyulai Termál FC: A mérkőzés a pálya használhatatlansága miatt elmaradt. Hódmezővásárhelyi FC – FC Dabas 3-0

Az élcsoport:

1. Kecskeméti TE II. 34 pont (41-18), 2. Bp. Honvéd B 34 pont (37-16), 3. Szolnoki Spartacus 33 pont (36-21), 4. Érdi VSE 33 pont (28-13), 5. Budafok 32 pont (29-17), 6. Hódmezővásárhely 30 pont, 7. Algyő 29 pont, 8. Orosháza 26 pont, 9. Tisza Volán SC 24 pont (25-26)…

A megyei I. osztály 17. körében:

Csongrád – Balástya 1-0 Kiszombor – Kiskundorozsma 1-0 Mindszent – Nagymágocs 1-4 Tiszasziget – Mórahalom 3-2 Kistelek – Szentesi Kinizsi 4-0 Tápé – Ásotthalom 1-2 SZVSE-Gyálarét – Sándorfalva 0-1

Az élcsoport:

1. Sándorfalva 44 pont (59-17), 2. Kistelek 38 pont (56-27), 3 Mórahalom 36 pont (43-21), 4. Csongrád 34 pont, 5. Ásotthalom 30 pont, 6. Kiskundorozsma 27 pont (három pont levonva) … 10. SZVSE-Gyálarét 19 pont.

A megyei II. osztály 17. körében:

Universitas SC Tanárképző – Deszk 0-1 Apátfalva – Csanádpalota 1-0 Baks – Szőreg 2-3 Székkutas – Phoenix Makó II. 2-1 Forráskút – Tömörkény 1-1 Csanytelek – Zsombó 1-1 Üllés – Újszegedi TC 1-0 Bordány – Fábiánsebestyén 3-2

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.