Sport

A fallabda mesterei Szegeden: sport és szórakozás

A fallabda mesterei Szegeden: sport és szórakozás

2008. június 20., péntek
A fallabda mesterei Szegeden: sport és szórakozás

Fotó: Gémes Sándor

Tizenkét ország közel kilencven játékosának részvételével rendezik meg péntektől vasárnapig a VIII. Audi Hungarian Squash Masters Open elnevezésű nemzetközi fallabdaversenyt Szegeden, a Kenyérgyári úti Squash Club Szabadidőközpontban.

A sport, a barátság és a szórakozás jegyében zajlik majd a már hagyományos Masters-verseny mától három napon át a Kenyérgyári úti fallabdaközpont hat pályáján. Tizenkét nemzet képviseletében közel kilencven versenyző ragad ütőt nyolc kategóriában (nők: +35, +45; férfiak: +35, +40, +45, +50, +55, +60). A legnépesebb természetesen a magyar küldöttség lesz, azon belül is sok-sok szegedi kedvencet láthatnak a kilátogatók.

Komoly csapattal érkeztek Szegedre a németek, az angolok, a hollandok, a szlovénok, a szlovákok és a svédek, de Törökországot, Brazíliát, Oroszországot, Ukrajnát és Írországot is képviseli játékos a versenyen - mondta el a SZEGEDma.hu-nak Pápai Miklós (képünkön) főszervező, klubtulajdonos, aki maga is ütőt ragad a 35 éven felüli férfiversenyben.

A sportküzdelmek mellett ezen a hétvégén a kikapcsolódásra is nyílik majd lehetőség. Már szokásossá vált, hogy egész családok jönnek Szegedre: amíg a szülők játszottak, az apróságok (a jövő fallabdásai) a kertben vagy a klubban játékkal ütik el az időt. A felnőtteket pénteken és szombaton este zenés kerti mulatság szórakoztatja.

Tavaly júniusban a 7. Hungarian Mastersen az egyes kategóriákban a következő versenyzők vihették haza a győztesnek trófeát. Nők: Horváth Gáborné (magyar, +35), Elisabet Wennberg (svéd, W+45). Férfiak: Kovács Zsolt (magyar, +35), Varga Csaba (magyar, +40), James Ockwell (angol, +45), Jeremy Parrott (angol, +50), Terry Norman (ír, +55) és Márkus István (svájci, +60).

Ők tehát a címvédők, de hogy az idei esztendőben kik nevetnek majd a végén, az csak vasárnap derül ki. A SZEGEDma.hu olvasói mindenesetre nem maradnak le a részletekről.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.