Rúzs

Mennyei vaníliás-epres torta

Mennyei vaníliás-epres torta

2012. május 31., csütörtök
Mennyei vaníliás-epres torta

Mennyeien édes, tavasziasan friss – ismerős ízeivel az eper minden évben kellemes meglepetés! Jégbe hűtve, porcukorral meghintve önmagában is ízletes, de szívesen fogadja más ínycsiklandozó aromák társaságát.

Az illatos, lédús, a szájban szinte magától elomló piros szemek frissen a legfinomabbak – éppen ezért használjuk ki minél alaposabban a rövid szezont! Az élvezetekhez egy klasszikus recepttel járulunk hozzá.

Vaníliás epertorta

Hozzávalók:

Tortához:

- 3 tojás - 6 kanál cukor - 6 kanál olaj - 6 kanál rétesliszt - pici sütőpor

Tetejére:

- 1 cs. vanília puding - 0,5 l tej - apró eperszemek - 1 tasak tortazselé

Elkészítés:

A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd kanalanként illetve egyenként adjuk hozzá folytonos keverés mellett a cukrot, tojássárgákat és az olajat. Majd óvatosan - ezt már fakanállal, nem géppel- hozzákeverjük a sütőporral elkevert réteslisztet. Zsírozott, lisztezett gyümölcstorta formába tesszük és előmelegített sütőben magas hőfokon (7-es) 8-9 perc alatt készre sütjük. Ha kihűlt, tetejére tesszük az időközben elkészített és lehűtött vanília pudingot, majd a az apró, esetleg félbe vágott eperszemeket. Végül a tetejét tortazselével bevonjuk.

Vágólapra másolva!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.