Rúzs

A nagy gasztronyomozás Makón és Pusztaszeren

A nagy gasztronyomozás Makón és Pusztaszeren

2010. július 26., hétfő
A nagy gasztronyomozás Makón és Pusztaszeren

A Tájföld forgatása során Magyarország összes megyéjébe ellátogat a TV Paprika, hogy mára már elfeledett, csak az adott tájegységre jellemző ételeket, recepteket kutassanak fel, és olyan gasztronómiai különlegességeket mutassanak be, amiket az országban máshol nem készítenek.

A műsor főszereplői a TV Paprika – a képernyőről már jól ismert – arcai, akik párosával, egymást váltva, egy konyhával felszerelt Ikarusz busszal járják az országot. Ellátogatnak kistelepülésekre, nagyvárosokba, erdőszélre, tavak mellé, hogy igazi gasztronyomozókként felkutassák a különleges recepteket, és megpróbálnak mindent elkészíteni, a repenyacsától a muflonig… Akik pedig megosztják receptjeiket a tévé szakácsaival, az ételek elkészítése után természetesen megkóstolják és értékelik is az eredményt. Július 27-én a Csongrád megyei Ópusztaszeren és Makón folytatódik a gasztronyomozás, Ópusztaszer főszereplője

Piri néni

lesz 10-től 12 óráig az Ópusztaszeri Nemzeti Történelmi Emlékpark skanzenében, ahol savanyú tojáslevest készítenek tejpitével. 15-tól 17 óráig pedig Makó város központjában

Sarró Mihály

főszereplésével marhahús készül hagymás raguval és hagymás-sajtos olajban sült pogácsa.

Vágólapra másolva!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.