PROMO

Mennyire hatékony az ATM kereső?

Mennyire hatékony az ATM kereső?

2021. október 26., kedd
Mennyire hatékony az ATM kereső?

A folyamatosan fejlődő digitális világ ellenére még előfordul, hogy készpénzre van szükség, itt jön a képbe az ATM kereső. Évtizedek óta az ATM a legkényelmesebb módja annak, hogy azonnal hozzáférjünk a folyószámlán lévő pénzhez anélkül, hogy fizikailag be kellene menni az adott bankba. Hogyan találjuk meg a legközelebbi pénzkiadó automatát Szegeden és melyik bank, milyen összeget számít fel mindezért? Alábbi cikkünkben ennek jártunk utána.

Mi az ATM?

Az ATM jelentése: „Automated Teller Machine”, más néven „pénzautomata”, „készpénzautomata”, „cashpoint”. Lényegében ez egy olyan gép, amely gyakran vagy a bankfiókban található, vagy forgalmas utcai csomóponton egy külön helyiségben, ahol beolvastathatja kártyáját, beírhatja a PIN-kódot, és pénzt vehet ki a számlájáról. Egyes ATM-ek számos olyan funkciót kínálnak, amelyek lehetővé teszik a mindennapi banki feladatok elvégzését.

Az ATM kereső fontossága

Ha valaha elment vacsorázni, vagy színházba, és rájött, hogy elfelejtett előzetesen készpénzt kivenni, akkor valószínűleg feltette magának ezt a kérdést. A nagyvárosokban, így Szegeden általában rengeteg ATM található. A településen a több bankfiók képviselteti magát, de közülük a legtöbb pénzautomatája az OTP-nek, illetve az Erste Banknak van. Az automaták gyakran a bankfiókokban vagy azokon kívül találhatók, de bevásárlóközpontokban, üzletekben, kormányablaknál vagy tömegközlekedési állomások közelében is előfordulnak.

Az ATM kereső lokátorok segíthetnek!

Ha nincs ideje bóklászni a városban, érdemes felkeresni a legközelebbi ATM-et, amiben egy online vagy alkalmazás alapú ATM kereső segíthet. Térképet mutat az adott helyről, rajta a készpénzpontokkal. Ilyen szolgáltatást a legtöbb bank internetes applikációja nyújt, ahol valós időben kereshetünk.

ATM típusok

Két alapvető ATM típusról beszélhetünk.

-          A bank tulajdonában lévő ATM-eket (pl.: Erste, OTP, Budapest Bank vagy Sberbank), amelyeket a név is sugall, egy bank üzemelteti. Sokan közülük valójában a bank fiókjában vagy azon kívül helyezik ki őket, ugyanakkor más helyeken, például vasútállomásokon vagy bevásárlóközpontokban szintén találhatunk banki tulajdonú ATM-eket. A készpénzfelvétel mellett számos egyéb műveletet is elvégezhetünk a bank tulajdonában lévő ATM-eken, például pénzt fizethetünk be a folyószámlánkra, ha ugyanabban a bankfiókban van számlánk.

-          Független ATM-ek. Ezeket nagyobb valószínűséggel találja meg a kisboltokban (pl.: ATM Point helyek a Coop hálózatban) vagy olyan kényelmes fizetési helyeken, mint a utazási irodák (pl.: Euronet automaták az Ibusz és Máv irodákban Szegeden) és éttermek. Ha olyan bankautomatát használ, amely nem egy bank tulajdonában van, ügyeljen arra, hogy ellenőrizze a további díjakat, mert ezekben az esetekben az ATM üzemeltetője terhelheti meg a számláját a bank helyett.

A készpénzfelvételi díjról mindig tájékozódjunk a bankunknál, hogy majd az ATM keresőt alkalmazva ne a helyszínen érjenek kellemetlen meglepetések. Erre figyelmeztet a hitelmindenkinek.hu oldal.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.