Politika

Trump szerint, ekkor kezdődhet a háború

Trump szerint, ekkor kezdődhet a háború

A volt amerikai elnök kijelentette, hogy úgy tudja, Irán este támadást indít.

2024. augusztus 6., kedd
Fotó: MTI/EPA/Michael Reynolds
Trump szerint, ekkor kezdődhet a háború

Trump azt állítja, hogy nincsenek szigorúan titkos információi a lehetséges csapásról, de úgy véli, hogy ez hamarosan megtörténhet. Megjegyezte, ha ő lenne az Amerikai Egyesült Államok elnöke, ez nem történne meg.

Óráról órára nő a feszültség a közel-keleti helyzettel kapcsolatban. A világ attól tart, hogy újabb háború kezdődhet, Irán ugyanis megtorlással fenyegette meg Izraelt. Az iráni támadás elkerülhetetlennek tűnik a Hezbollah és a Hamász vezető tisztségviselőinek múlt heti meggyilkolása után. Donald Trump, a republikánusok elnökjelöltje szerint Irán hamarosan támadást indít.

TRUMP, Donald
Donald Trump volt amerikai elnök, a Republikánus Párt elnökjelöltje beszédet mond a Georgia Állami Egyetemen tartott választási nagygyűlésen, Atlantában 2024. augusztus 3-án. (Fotó: MTI/AP/John Bazemore)

 

Trump szerint, ha ő lenne az elnök, ez nem történne meg

Trump azt mondta, hogy ezt a nagyközönség számára is elérhető csatornákon keresztül hallotta, és nem titkos információkból, bár nem pontosította, honnan hallotta ezt - írta a The Jerusalem Post.

Úgy hallom, ma este támadás lesz Izrael ellen, most mondom, most hallottam, nincs titkos információm

 – mondta a republikánus elnökjelölt, anélkül, hogy pontosította volna, melyik csatornákra utal.

 

Hozzátette: ha ő lenne az USA elnöke, ez nem történne meg.

Ha én lennék az elnök, senki nem beszélne Izrael elleni támadásról, mert az nem történne meg, 100 százalék

 – mondta Trump.


 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.