Politika

Bóka János: a jelenlegi kohéziós politika átfogó támadás alatt áll

Bóka János: a jelenlegi kohéziós politika átfogó támadás alatt áll

3 órája
Bóka János: a jelenlegi kohéziós politika átfogó támadás alatt áll

A jelenlegi európai uniós kohéziós politika átfogó és elementáris erejű támadás alatt áll, az Európai Bizottság célja az, hogy a következő hétéves költségvetési ciklusban a kohéziós politika a jelenlegi formájában ne legyen többé - mondta az európai uniós ügyekért felelős miniszter pénteken Esztergomban.

Bóka János a Mathias Corvinus Collegium (MCC) által szervezett MCC Feszt egyik beszélgetésén elmondta, a bizottság egységes tagállami kifizetési csomagokat akar létrehozni, amelyeket a tagállamok elvileg szabadabban felhasználhatnak, de a forrásokhoz való hozzáférés akkor lehetséges, ha van a bizottság által is elfogadott reformprogram és az EU pénzügyi érdekei feltétlen védelmet élveznek.

Ez a reformprogram pedig gyakorlatilag kiveszi a tagállamok kezéből a költségvetési és a gazdaságpolitikai eszközöket, és a bizottság által elfogadott közös programon keresztül kell ezeket megvalósítani - tette hozzá.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.