Politika

Nyitrai Zsolt: a kormány kiáll a magyar gazdák érdekeiért (Videó)

Nyitrai Zsolt: a kormány kiáll a magyar gazdák érdekeiért (Videó)

2024. július 25., csütörtök
Fotó: Getty Images
Nyitrai Zsolt: a kormány kiáll a magyar gazdák érdekeiért (Videó)

Magyarország kormánya kiáll a magyar gazdák érdekeiért, és megvédi a juttatásaikat - közölte a miniszterelnök főtanácsadója csütörtökön a Facebookon.
 

Fotó: Getty Images. 

    

Tesszük ezt Budapesten és Brüsszelben egyaránt. Az önök bizalmából a polgári oldal színeiben egy gyakorló gazda, Győrffy Balázs képviselheti a magyar agrárium érdekeit az Európai Parlamentben

 - fogalmazott Nyitrai Zsolt, és kijelentette: Megvédjük a magyar földet! Kiállunk a magyar gazdákért!

Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke a videoüzenetben kifejtette: az Európai Unió cserben hagyta a gazdálkodókat, súlyos terhekkel tetézte a világjárvány, a recesszió és a háború okozta nehézségeket.
    

Nem kérünk az ukrán gabonából, az unión kívüli silány termékekből! Amit viszont kérünk: fenntartható növényvédelem, ésszerű állattartás, műhús helyett valódi hús, génmódosított helyett hagyományos gabona, lisztkukac helyett pedig tenyésztés, háztáji gazdálkodás

 - fogalmazott.

Kijelentette, hogy a gazdák kárára nem lehet válságot kezelni. Brüsszelben meg is fogják hallani a magyar gazdák hangját - mondta.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.