Politika

Az európai békéről tárgyal Orbán Viktor Kijevben

Az európai békéről tárgyal Orbán Viktor Kijevben

Volodimir Zelenszkij elnökkel egyeztet az ukrán fővárosban a magyar miniszterelnök.

2024. július 2., kedd
Fotó: AFP/Ludovic Marin
Az európai békéről tárgyal Orbán Viktor Kijevben

Kijevbe érkezett kedd reggel Orbán Viktor, az Európai Tanács soros elnökségét betöltő Magyarország miniszterelnöke, ahol Volodimir Zelenszkijjel, Ukrajna elnökével folytat tárgyalásokat – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke az ukrán fővárosból.

Fotó: AFP/Ludovic Marin. 

 

A megbeszélés legfontosabb témája a béke megteremtésének lehetősége. Orbán Viktor és Volodimir Zelenszkij megtárgyalja a magyar–ukrán kétoldalú kapcsolatok aktuális kérdéseit is

– közölte a sajtófőnök.

Mint arról a Magyar Nemzet korábban beszámolt, a találkozót megelőzően Zelenszkij Magyarországnak üzent. Az ukrán elnök a közösségi oldalán írt a magyar EU-elnökség kapcsán. 

 

„Gratulálunk Magyarországnak az EU elnökségének átvételéhez” – így kezdte a közösségi oldalán közzétett bejegyzését Volodimir Zelenszkij. Az ukrán államfő hatékonyságot kívánt a magyar uniós elnökségnek – mint fogalmazott – „a közös európai értékeink, céljaink és érdekeink előmozdításában”.

Az ukrán vezető hozzátette:

Miközben az EU felé vezető úton halad előre, Ukrajna kész hozzájárulni ezekhez az erőfeszítésekhez és megerősíteni Európát.

Lapunk korábban azt is megírta, hogy hamarosan létrejöhet egy Orbán Viktor–Volodimir Zelenszkij-találkozó Kijevben. 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.