Politika

A Flamand Érdek párt is csatlakozik a Patrióták Európáért csoporthoz

A Flamand Érdek párt is csatlakozik a Patrióták Európáért csoporthoz

2024. július 7., vasárnap
A Flamand Érdek párt is csatlakozik a Patrióták Európáért csoporthoz

A flamand párt is csatlakozni kíván a Patrióták Európáért pártcsaládhoz – jelentette be szombaton este Tom Van Grieken, a belgiumi párt vezetője.

 

Újabb párt jelentette be, hogy csatlakozik a Patrióták Európáért csoporthoz: szombat este Tom Van Grieken vezette jobboldali Flamand Érdek (VB) nevű belgiumi párt hozta meg a döntést – számolt be a Trouw holland napilap híre nyomán a Magyar Nemzet.

Jobboldali, hazafias és nacionalista pártokként erősek vagyunk együtt Európában. Büszkén szeretnénk ennek a politikai családnak a tagja lenni

– fogalmazott Van Grieken.


Amint arról korábban mi is beszámoltunk, a Dán Néppárt is bejelentette, hogy csatlakozik az új jobboldali pártcsaládhoz.

Pénteken a novemberi hollandiai választásokon győztes Szabadságpárt (PVV) vezetője, Geert Wilders jelentette be, hogy pártja csatlakozik a pártcsoporthoz. Hétfőn a portugál Chega párt jelezte, hogy belépne a frakcióba, majd a spanyol Vox nyilatkozott úgy, hogy csatlakozna a Patrióták Európáért pártcsaládhoz, az olasz Liga párt vezetője, Matteo Salvini pedig a csatlakozásról azt mondta, hogy „dolgoznak rajta” – számolt be az MTI.
 


 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.