Politika

Orbán és Zelenszkij találkozását elemezték Amerikából

Orbán és Zelenszkij találkozását elemezték Amerikából

2024. június 29., szombat
Orbán és Zelenszkij találkozását elemezték Amerikából

Az Európai Tanács csütörtöki csúcstalálkozóján Volodimir Zelenszkij ukrán elnök és Orbán Viktor magyar miniszterelnök között élénk párbeszéd zajlott, ami találgatásokhoz vezetett az elhangzottakkal kapcsolatban. A felvételeken látható, amint Orbán Zelenszkijhez megy, aki feláll, hogy üdvözölje kollégáját és kezet rázzon vele – írja a Newsweek, amit a Mandiner szemlézett.

Az esetről kiszivárgott rövid felvételen az látható, hogy a két politikus élénk gesztusokkal magyaráz egymásnak, Zelenszkij a videón megrázta a fejét válaszul arra, amit Orbán mondott. A beszélgetésre azután került sor, hogy Ukrajna biztonsági megállapodásokat írt alá az EU-val.

A lap emlékeztetett arra, hogy a magyar miniszterelnök nemrég megállapodott a katonai szövetség vezetőjével arról, hogy Magyarországnak nem kell részt vennie az Ukrajnában zajló műveletekben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.