Politika

Magyarország a leghatározottabban visszautasítja a kötelező európai sorozásról szóló ötleteket

Magyarország a leghatározottabban visszautasítja a kötelező európai sorozásról szóló ötleteket

2024. május 28., kedd
Magyarország a leghatározottabban visszautasítja a kötelező európai sorozásról szóló ötleteket

Magyarország a lehető leghatározottabban visszautasítja a kötelező európai sorozásról szóló ötleteket, és amíg a jelenlegi kormány van hatalmon, addig magyar fiatalokat nem fognak az ukrajnai frontra küldeni - közölte a tárca tájékoztatása szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden Ráckevén

 

A tárcavezető a városban rendezett kampányesemény előtt a kötelező európai sorozásról szóló ötletek kapcsán rámutatott, hogy mostanra elviselhetetlenné vált a háborúban az ukránok embervesztesége, és a menekülni szándékozók visszatartása világosan mutatja, hogy Kijevnek utánpótlásra van szüksége.

Nyilvánvalóan nem véletlen, hogy európai politikusok, német politikusok most már az európai sorkötelezettség bevezetését szorgalmazzák, ráadásul nem csak férfiak, hanem nők számára is

 - mondta. "Nyilvánvaló, hogy az európai politikusok az ukrán-orosz frontra akarják küldeni az európai fiatalokat. És nem ma jöttünk le a falvédőről, pontosan tudjuk, hogyan szokott ez lenni, majd az lesz az érv, hogy azok menjenek először, akik közel vannak" - tette hozzá.

Így tehát a mostani európai nyilatkozatok az európai sorkötelezettség bevezetéséről gyakorlatilag azt jelentik, hogy közép-európai, köztük magyar fiatalokat akarnak küldeni az ukrán-orosz frontra

- húzta alá.

"Ezt a lehető leghatározottabban visszautasítjuk. Amíg mi vagyunk kormányon, addig magyar fiatalok az orosz-ukrán frontra nem fognak menni, hiszen ez nem a mi háborúnk, ez Oroszország és Ukrajna háborúja, nekünk ehhez semmi közünk nincsen" - szögezte le.

Majd hangsúlyozta, hogy a legjobb az lenne, ha véget érne a háború, ehhez viszont tárgyalásokra lenne szükség, amit egy jobboldali politikai fordulatra tenne lehetővé Európában és az Egyesült Államokban. 

"Tehát két sorsdöntő választás előtt állunk júniusban és novemberben" - fogalmazott.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.