Politika

Soha nem volt akkora tétje az európai uniós választásnak, mint most

Soha nem volt akkora tétje az európai uniós választásnak, mint most

2024. május 23., csütörtök
Soha nem volt akkora tétje az európai uniós választásnak, mint most

Ilyen súlyos kihívás előtt Európa és Magyarország még nem állt, soha nem volt akkora tétje az európai uniós választásnak, mint most - jelentette ki az Országgyűlés elnöke.

 

A választás tétje: béke vagy háború címmel rendezett lakossági fórumon Kövér László azt mondta, "mozgósításban, meggyőzésben, a felelősség felkeltésében jobbnak kell lennünk", mint az ellenzék.

A Fidesz országos választmányának elnöke felidézte, hogy 2010-ben komoly fordulat történt Magyarországon, s a romeltakarítás ÉS a stabilizáció után olyan tíz év következett, amikor az ország gazdasági helyzete évről évre javult, az emberek jobb anyagi helyzetbe kerültek, nőtt a nyugdíjak értéke és a családos keresők jövedelmi pozíciói.

Az Országgyűlés elnöke hosszan sorolta az Orbán-kormány intézkedéseit, kiemelve a világszerte elismert családpolitikát, a nemzetpolitikában bekövetkezett változásokat és a keleti nyitás politikáját. Kövér László szerint sokaknak nem tetszik, hogy Magyarország "önálló hangon merte megfogalmazni az érdekeit", mint ahogy az sem, hogy "képesek, hajlandók és mernek a béke mellett érvelni, az igazság oldalán állni".

A június 9-i választás arról is szól, hogy "a világ nagyobbik része hatással tud-e lenni Európa háborúpárti részére", és ennek érdekében minden eszközt megragadnak

 - hangoztatta a házelnök, majd feltette a kérdést: "hagyjuk-e hogy mások kockára tegyék az eredményeinket azzal, hogy belerángatnak a háborúba", vagy történelmi elődeinkhez - Hunyadi Jánostól az 1956-os hősökig - "méltók tudunk maradni, és a megfelelő helyre húzzuk az ikszet".

Minden magyar embernek ma az a kötelessége, hogy arra a politikai közösségre adja a voksát, amely egyedül beszél és tesz a békéért, és nem hagyja, hogy belerángassanak bennünket a háborúba

 - mondta Kövér László Újfehértón, hozzátéve: "aki a szívére hallgat, a Fidesz-KDNP-re szavaz, aki az eszére hallgat, meg pláne".

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.