Politika

Az európai parlamenti választás legfőbb tétje: háború vagy béke

Az európai parlamenti választás legfőbb tétje: háború vagy béke

Úgy előzhető meg a harmadik világháború rémképe, ha békepárti politikusok ülnek az unió intézményeiben

2024. április 23., kedd
Az európai parlamenti választás legfőbb tétje: háború vagy béke

Az európai parlamenti választás legfőbb tétje: háború vagy béke – mondta a Magyar Nemzetnek Dornfeld László, az Alapjogokért Központ vezető elemzője azzal kapcsolatban, hogy Orbán Viktor miniszterelnök a múlt héten bemutatta a Fidesz választási manifesztumát. A szakértő az ellenzék EP-választási kampányáról szólva megjegyezte, hogy a baloldalon most formálisan külön pártokként indulnak, viszont a témák mindenhol ugyanazok.

Fotó: Polyak Attila

 

 Békepárti politikusok kellenek az unió intézményeibe

A kormánypártok április 19-én bemutatták választási manifesztum névre hallgató programjukat, amely az EP-választások legfontosabb kérdéseit foglalja össze szuverenista szempontból. A legsúlyosabb kérdés egyértelműen az ukrajnai helyzet, amellyel kapcsolatban már most megállapítható, hogy június 9-e legfőbb tétje: háború vagy béke

 – fogalmazott a Magyar Nemzet megkeresésére Dornfeld László, az Alapjogokért Központ vezető elemzője.

A szakértő szerint csak úgy történhet változás és úgy előzhető meg az eszkaláció, a harmadik világháború rémképe, ha békepárti politikusok ülnek az unió intézményeiben. Megemlítette az ukrán gabona kérdését is, ami egyre nehezebb helyzetbe hozza az európai gazdákat, veszélybe sodorva a megélhetésüket. Hasonlóan fontos kérdésnek nevezte a migrációt, amely esetében szintén ismert, hogy a brüsszeli globalista liberálisok egy utolsó lökéssel még áterőltetik a migrációs paktumot, hogy minél több migráns számára tudják megnyitni az utat Európába. Mindemellett a lassan mindent elöntő genderpropaganda is olyan kérdés, amellyel szemben a viperafészekben, Brüsszelben lehet a legeredményesebben felvenni a harcot.

Jól látható tehát, hogy a kormánypártok programja olyan aktuális és akut problémákra reagál, amelyek az emberek mindennapi életét érintik, nemcsak Magyarországon, hanem egész Európában. Ennek átfogó jellegét mutatja, hogy az e heti CPAC Hungaryn számos amerikai és európai szuverenista fog találkozni, hogy e témák mentén közösen tudják lecsapolni a korrupt globalista mocsarat 

– rögzítette Dornfeld László.

 

Meg kell védeni a magyar emberek békéjét és biztonságát

A manifesztum tartalmát Orbán Viktor miniszterelnök ismertette múlt pénteken a kormánypártok ­európai parlamenti választási kampány­indító rendezvényén. A kormányfő beszédében úgy fogalmazott, hogy harcolnunk kell, meg kell védeni a magyar emberek békéjét és biztonságát, meg kell védeni a gazdasági eredményeinket, meg kell védeni a családjain­kat és különösen is a gyerekeinket, hogy Brüsszelben is értsék: no migration, no gender, no war.

 

A baloldal által képviselt gondolatok a magyar lakosság köré­ben egyáltalán nem népszerűek

A vezető elemző a baloldali ellenzékkel kapcsolatban jelezte, hogy bár most formálisan külön pártokként indulnak, a témák mindegyiküknél ugyanazok. Szerinte ezek azok a gondolatok, amelyeket a guruló dollárokért cserébe kell képviselniük, annak ellenére, hogy a magyar lakosság köré­ben egyáltalán nem népszerűek. 

A legfontosabb üzeneteik a migráció és a genderpropaganda pártolása, valamint a háborúpárti üzenetek közvetítése. Sok olyan kijelentésre emlékezhetünk a dollárbaloldali politikusok részéről, ahol támogatták a fegyverküldést, sőt akár a katonák küldését is, mint például Márki-Zay Péter

 – tette hozzá a szakértő. Szót ejtett róla, hogy az egyedüli újdonság a baloldali térfélen Magyar Péter feltűnése, aki – egyelőre legalábbis úgy tűnik – átrendezheti azt a térfelet. 

Ugyanakkor a már jól ismert balos politikát követi ő is, ami nem meglepő, hiszen nemcsak hogy a csapata fele külföldi, de megjelent körülötte az a balos háttérszervezet is, amely korábban Márki-Zayt segítette, kezdve Bajnai Gordonékkal és a DatAdattal. Magyar Péter legalább szavakban próbált békepártinak tűnni, de aztán ebből gyorsan visszakoznia kellett. Lényegében annyira békepárti ő, mint az Európai Néppárt, ahova csatlakozni igyekszik: semennyire

– húzta alá Dornfeld László.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.