Politika

Orbán Viktor a török elnökkel tárgyalt (Videó)

Orbán Viktor a török elnökkel tárgyalt (Videó)

2024. március 1., péntek
Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher
Orbán Viktor a török elnökkel tárgyalt (Videó)

Magyar emberek is élnek Ukrajnában, akik közül többen is elestek a harcokban. Mihamarabbi békére van szükség, ez az egész világ érdeke. Erről Orbán Viktor miniszterelnök beszélt Törökországban, ahol felszólalt az Antalyai Diplomáciai Fórumon. A nap folyamán a kormányfő Recep Tayyip Erdogan török államfővel is tárgyalt.

ORBÁN Viktor; ERDOGAN, Recep Tayyip
Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher. Orbán Viktor a török államfővel tárgyalt

 

 

Az egész világnak, de Magyarországnak különösen fontos, hogy véget érjen a szomszédban zajló háború, erről beszélt Orbán Viktor Törökországban, amikor felszólalt az Antalyai Diplomáciai Fórumon (ADF). A miniszterelnök elmondta, hogy Magyarország nem lép ki az Európai Unióból, bár ő mindig is a nemzeti érdekeket fogja előtérbe helyezni, ami miatt vannak konfliktusok – emelte ki a Világgazdaság.

A miniszterelnök felhívta a figyelmet, hogy magyar emberek is élnek Ukrajnában, akik közül többen is elestek a harcokban. Mihamarabbi békére van szükség, ez az egész világ érdeke.

Ha valaki magyar, akkor európai is 

– válaszolta arra a kérdésre, hogyan látja a magyarok helyét Európában. A magyar kormányfő megerősítette: a jövő héten Floridába utazik, hogy Donald Trumppal találkozzon. A korábbi amerikai elnökről elmondta, hogy nagyon tiszteli.

Szerinte a politikai elit reprodukálja magát, szükség van eredeti arcokra, Donald Trump pedig ilyen ember. Arról is beszélt, hogy egy erős amerikai elnök meg tudja állítani a háborúkat. Kijelentette, ha Trump visszatérne, véget érne az orosz–ukrán háború. Újságírói kérdésre azt is hozzátette, hogy az izraeli konfliktus is hamarabb megoldódhatna a régi-új amerikai elnökkel.

Orbán Viktor a nap folyamán kétoldalú megbeszélést is folytatott Recep Tayyip Erdogan török államfővel.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.