Politika

Járóka Lívia: Megvédjük a nők jogait és méltóságát

Járóka Lívia: Megvédjük a nők jogait és méltóságát

2024. március 8., péntek
Járóka Lívia: Megvédjük a nők jogait és méltóságát

A 2024-es nemzetközi nőnap alkalmából az Európai Parlament nőjogi bizottsága a nemzeti parlamentekkel együttműködve a nők sportban való részvételéről és a rájuk irányuló figyelemről szóló, parlamentközi bizottsági ülést szervezett. Járóka Lívia, a Fidesz EP-képviselője felhívta a figyelmet a fiatal lányokat célzó sportprogramok jelentőségére az integrációban, valamint a roma nők aktív politikai szerepvállalásának fontosságára.

 

 

A sport nem csak egy hobbi, a sportprogramokban kiemelkedő lehetőségek nyílnak a hátrányos helyzetben élő fiatalok bevonására. A sport egy olyan közös nyelv, melyet mindannyian megértünk kulturális különbségek, sztereotípiák nélkül

 - hangsúlyozta a képviselő.

 

„Mi, a Fidesz EP-képviselői minden nap a nők és lányok jogainak és méltóságának védelméért dolgozunk az EP-ben és minden lehetséges alkalommal kiállunk az erre veszélyt jelentő, a nemi identitást eltörölni törekvő baloldali-liberális képviselők genderideológiai törekvéseivel szemben” - emelte ki Járóka. 

 

A nemzetközi nőnap jó alkalom arra, hogy felhívjuk a figyelmet a nők helyzetének jelenlegi kihívásaira, a roma nőket érintő nehézségekre. „Az EP képviselőinek 39,8%-a nő, ebből a roma nőket ketten képviseljük. Fontos, hogy Európa legnagyobb és legdiszkrimináltabb kisebbségének és a roma nők jogainak jelentős képviseletet tudjunk biztosítani. Brüsszelben változás kell!” - zárta gondolatait a politikus.

További információ: https://fidesz-eu.hu/hu/

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.