Politika

Ujhelyi István szerint káros a nemzetállami és szuverén gondolkodás

Ujhelyi István szerint káros a nemzetállami és szuverén gondolkodás

Kiszolgálná hazánkat a nyugati döntéshozatalnak

Kovács György
2024. január 27., szombat
Ujhelyi István szerint káros a nemzetállami és szuverén gondolkodás

Ujhelyi István borgőzös gondolatait ezúttal az Indexen osztotta meg, amely jól példázza a balliberális elit gondolatvilágát.

Fotó: Ujhelyi István Facebook oldala

 

Véleménycikkében kifejtette, szerinte súlyos tévedés a Fidesz azon álláspontja, miszerint az Európai Unió jövője nem az integrációban keresendő, hanem a nemzetállamok szövetségében, együttműködésében.

A gond az, hogy a Fidesz „nemzetállami” víziója, bár valóban szépen és patrióta módon hangzik, valójában nemcsak hogy kivitelezhetetlen, de ráadásul a magyar nemzet szempontjából tulajdonképpen még káros is

- vélekedik a bukott szocialista. Szerinte a szigorúbb szabályozás, integráció és az államok belső ügyeinek korlátozása az előnyös. Bár azt állítja, nem feltétlen és kérdések nélküli híve az Európai Egyesült Államok gondolatának, mégis kiszolgálná hazánkat a nyugati döntéshozatalnak. Ugyanis véleménye alapján

az unió mélyebb integrációja és bizonyos területeken való központosítása sokkal hatékonyabb működést és komolyabb védelmet jelentene a nálunk nagyobb és erősebb tagállamok – esetleg a miénktől eltérő – érdekeivel szemben.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.