Politika

Kövér László nagyinterjút adott számos belügyi és külügyi kérdésről

Kövér László nagyinterjút adott számos belügyi és külügyi kérdésről

2023. szeptember 7., csütörtök
Kövér László nagyinterjút adott számos belügyi és külügyi kérdésről

Van-e különbség Novák Katalin és a kormány háborúval kapcsolatos álláspontja között? Milyen a kapcsolata David Pressmannel? Lesz-e jobboldali fordulat Európában? A Mandiner évadindító nagyinterjút készített a házelnökkel.

Európa jobboldali fordulatának lehetőségéről azt mondta Kövér László, „Nyugat-Európában a választópolgárok Magyarországhoz képest sokkal megrögzöttebbek a szavazási szokásaikat illetően. Így a változás, kiábrándulás és pártcsere lassabban megy végbe, különösen akkor, ha látjuk, minden újonnan, az úgynevezett jobbközép pártokkal szemben alternatívaként fellépő jobboldali alakulat nyomban megkapja a nacionalista, populista, szélsőséges és még ki tudja milyen bélyeget. Az állítólagosan sokszínű nyugati sajtó 99,9 százaléka megpróbálja a vérét ontani minden egyes olyan politikusnak, aki ezeket a pártokat képviseli, urambocsá’ az utcán szabadon meg lehet őket verni anélkül, hogy a hatóságok ezt a demokrácia elleni támadásnak tekintenék. Lásd Németországot, ahol nyíltan lehet beszélni arról, hogy ha nem tudjuk meggyőzni a„hülye”népet, hogy ne szavazzon az AfD-re, akkor egész egyszerűen be kell tiltani. Érdekes módon a kommunista utódpártot nem jutott eszébe senkinek betiltani az elmúlt évtizedekben, sőt. Visszatérve a kérdésre: jobboldali fordulat nem lehetséges mindaddig, amíg az Európai Néppártban és annak meghatározó tagpártjaiban – elsősorban a CDU–CSU-ban – nem fordulnak legalább 90 fokot visszafelé, hogy az a szerelmes mosoly, amit a baloldali liberálisok meg a zöldek felé mutatnak, valamiféle szemlélődő arckifejezéssé változzon! Nemcsak balra, hanem jobbra is tudniuk kellene tekinteniük, a saját nemzetük érdekében közös pontokat keresve azokkal a pártokkal is, amelyek éppen azért jöttek létre tőlük jobbra, mert üresen hagytak egy, a választópolgárok számára fontos ideológiai-politikai mezőt. Ha fordulatra nem is, jobboldali eltolódásra azért számítok. Az Európai Konzervatívok és Reformerek, valamint az Identitás és Demokrácia mint a két, az Európai Néppárttól jobbra eső pártcsalád mindenképp erősödni fog. De az, hogy ezek adják majd a többséget, ebben a pillanatban nem reális.”

Kövér László az exkluzív interjúban többek között kifejti:

  • Svédország NATO-csatlakozását biztonságpolitikai szempontból elhibázott lépésnek tartja;
  • a magyar parlament döntése nem függ a törökökétől, egy szuverén ország szuverén parlamentje dönt;
  • az EU-s pénzekért vívott csörte valójában egy hibrid háború, amit a brüsszeli globalisták folytatnak a szuverenitását védő Magyarország és Lengyelország ellen;
  • a magyar kormány többet tett az uniós forrásokért, mint amit az ő ízlése diktált volna;
  • örülne, ha a Fidesz visszatérhetne abba az Európai Néppártba, amelyhez a belépéskor csatlakozott;
  • jobboldali fordulat nem lesz mindaddig, amíg az Európai Néppárt és annak meghatározó tagpártjai – a CDU–CSU – nem fordulnak legalább 90 fokot visszafelé;
  • abnormálisnak tartja, hogy az USA a nagykövetén keresztül napi szinten rugdosson bele egy szövetségesébe;
  • bízik benne, hogy előbb-utóbb ismét változás történik a washingtoni adminisztrációban, és a dolgok visszazökkennek a normális kerékvágásba.

A teljes cikk ITT olvasható.

Borítókép: Mandiner

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.