Politika

"Fel kell tárni "a több mint félmilliárd forintnyi külföldi pénz eredetét"

"Fel kell tárni "a több mint félmilliárd forintnyi külföldi pénz eredetét"

2023. július 5., szerda
"Fel kell tárni "a több mint félmilliárd forintnyi külföldi pénz eredetét"

"Az elmúlt 10 napban mindenki számára világossá vált, hogy Budapest főpolgármestere pénzmosási ügybe keveredett. A magyarázkodása nevetséges, de maga az ügy veszélyes"

- olvasható a bejegyzésben.

Hozzátette: miközben egyre többen követelik a nagy mennyiségű valuta eredetének tisztázását, Karácsony Gergely "napról napra zavartabban viselkedik, lódít és nevetséges állításokkal igyekszik tisztára mosni magát. Például azt mondja, hogy ezt a rengeteg külföldi pénzt +adománygyűjtő ládikákba+ dobálták be az őt támogatók tízezrei. Persze, bizonyára így történt".

Ugyanakkor arra már nem válaszol, hány ilyen láda volt, hol voltak ezek kihelyezve, milyen méretűek, és manapság használatban vannak-e még. Vagy legalább arra válaszolhatna, "éber állapotban volt-e akkor, amikor ezt a töménytelen pénzt elfogadta" - írta Kocsis Máté.

Úgy fogalmazott: sok ember számra nehezen elképzelhető tehát, hogy Karácsony Gergely városvezetői tevékenységéért rajongó budapestiek tömegei a gondosan összekuporgatott angol fontjaikat és eurójukat hónuk alá csapva felkutatják a titkos dobozokat, hogy támogathassák a későn kelő főpolgármester politikai ambícióit még egy évvel azután is, hogy az visszalépett a jelöltségtől.

Ez a magyarázat nyilvánvalóan komolytalan és nevetséges, "ám ugyanakkor mégsem lehet félvállról venni, hiszen Budapest főpolgármestere egy vegytiszta pénzmosási ügybe keveredett. Veszélyes balfácánkodás ez"

- fűzte hozzá.

"Amit tudunk: külföldi százmilliók, idegen érdekek, pénzmosás, zavaros magyarázatok, egy Perjés Gábor nevű törökbálinti táskás ember, aki számlára teszi a fekete +mikroadományokat+, eközben ismét előkerülnek a Gyurcsány-korszak kulcsfigurái: Szigetvári Viktor, Bajnai Gordon és Ficsor Ádám."

"Amit viszont még nem tudunk: valójában honnan volt a külföldi pénz? Erre kell választ adniuk a titkosszolgálatoknak, mert minden magyar embernek joga van tudni, hogy Budapest főpolgármestere és Gyurcsány Ferenc egykori bizalmasai kiktől, miért, és minek a fejében kaptak ennyi támogatást külföldről, és mit ígértek cserébe idegen országok pénzembereinek" - olvasható a kormánypárti politikus bejegyzésében.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.