Politika

Esernyős tüntetők várták Palkovicsot Szegeden

Esernyős tüntetők várták Palkovicsot Szegeden

2022. augusztus 26., péntek
Esernyős tüntetők várták Palkovicsot Szegeden

A Magyar Meteorológiai Társaság vándorgyűlését tartják a szegedi bölcsész karon, ahol Palkovics László Technológiai és Ipari Miniszter is megjelent. Meg egy pár tüntető.

Miután az augusztus 20-i tűzijátékot körülvevő téves prognózist követően a miniszter menesztette az OMSZ vezetőségét, az intézet a közleményében úgy nyilatkozott: politikai nyomást gyakorolnak a meteorológusokra. Azóta a miniszter egy interjúban azt nyilatkozta: nem a tűzijáték miatt menesztette a vezetőket.

A vándorgyűlés apropóján a miniszter Szegedre látogatott, ahol az újságírók mellett a szegedi Momentum várta őt. A párt szegedi tagjai pedig esernyőkkel tüntettek a két vezető meteorológus menesztése ellen.

Az OMSZ közleményében azt kérte a Technológiai és Ipari Minisztériumtól, vizsgálja felül a történteket és az Operatív Törzs működését, erre az időre pedig függessze fel a vezetők menesztését. Palkovics azonban interjújában azt mondta: az Operatív Törzs működésén nincs mit felülvizsgálni, a téves prognózison viszont igen, utóbbihoz azonban van elég független szakembere a meteorológiai szolgálatnak, így nem indokolt a menesztés felfüggesztése.

(via Telex, HVG)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.