Politika

Megszakíthatta a borfesztiválozást, kifakadt Botka László!

Megszakíthatta a borfesztiválozást,  kifakadt Botka László!

2022. május 15., vasárnap
Megszakíthatta a borfesztiválozást,  kifakadt Botka László!

"Az iskolákat 2013-ban elvették a helyi közösségektől, az önkormányzatoktól. Egy országos központba integrálták, megszüntetve a tanítás szabadságát, azóta minden hazai és nemzetközi felmérés alapján folyamatosan romlik a magyar gyermekeink tudása" - jelentette ki megfellebbezhetetlen magabiztosságal Szeged polgármestere.

Botka László azért fakadt ki, mert szerinte

"most az ország összes iskoláját odaadják a rendőrök által irányított Belügyminisztériumnak, amely már átvette a kórházak irányítását is. Szeged iskolaváros és egészségügyi központ is, polgármestereként ezért aggódom"

- közölte.

Botka László történészi felkészültségét is óvatosan megcsillantotta, ugyanis tudni vélte, és azt írta: "a Fidesz példaképe a Horthy-rendszer, amelynek egyetlen, minden XXI. századi európai demokrata által tisztelhető vezető politikusa Klebelsberg Kúnó, Szeged országgyűlési képviselője, Magyarország iskola és egyetem építő kultuszminisztere volt. Ő azt mondta:

„a magyarság igazát nem az elhazudott múltban, hanem a versenyképes tudásban kell keresni!”

"A Fidesz-kormány eddig nem ezt csinálta, éppen ezért Szeged aggódik a jövő miatt" - tette hozzá drámai posztja végén a polgármester.

Az alaphírről egyébként - ha valakit az is érdekelne - itt írtunk bővebben:

https://szegedma.hu/2022/05/megszunik-az-emmi-mashova-kerul-a-kozoktatas

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.