Politika

Az EP-alelnöke szerint ,,pimasz" kérés a magyarok segélykérése

Az EP-alelnöke szerint ,,pimasz" kérés a magyarok segélykérése

2022. május 22., vasárnap
Az EP-alelnöke szerint ,,pimasz" kérés a magyarok segélykérése

Katarina Barley, az Európai Parlament alelnöke szerint Magyarország nélkül kellene döntenie az Uniónak az oroszok elleni hatodik szankciós csomagról.

Az alelnök a Deutschlandfunknak adott interjút nemrég, melyben úgy fogalmazott: négy olyan ország van az Európai Unióban, amelyeket különösen súlyosan érintene az olajembargó hatása. Köztük van szerinte Magyarország is.

Ugyanakkor a véleménye szerint az Unió próbál megoldást találni erre a kérdésre, de szerinte Magyarország ezt a helyzetet kihasználja, hogy több pénzhez juthasson.

Ezt kizárólag Magyarországra értette, elmondása szerint a másik három ország, melyet az olajembargó súlyosan érintené, hajlandó együttműködni.

Azt elmondta, ,,jó lenne tudni, hogy találta ki" azt a javaslatot Szijjártó, mely szerint 15–18 milliárd euróba kerül a magyarországi infrastruktúra felkészítése arra, hogy aztán az orosz olaj nélkül is meg tudjon lenni.

Ezt annak tudatában állítja szembe, hogy állítása szerint a teljes autópálya-rendszer bővítése és fejlesztése ,,ismét" kormányközeli kivitelezőre hárult. Ráadásul szerinte ,,ez egy 14,4 milliárd eurós volumenű beruházás, a pályázat 35 évre szól, tehát tényleg nyíltan korrupt rendszerről van szó, ezt Magyarországon mindenki tudja, és az EU-ban is mindenki tudja”.

Ebből kifolyólag pedig pimasznak tartja, hogy még 15-18 milliárd eurót akar a kormány, miközben ,,mindenki tudja", hogy Magyarországon ,,hová megy a pénz."

(Index)

Borítókép: Florian Gaertner / Photothek / dpa Picture-Alliance via AFP

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.